עבור לתוכן

איך משפיע המתח על יכולת ה-אוברקלוק?

Featured Replies

פורסם

איך בדיוק המתח משפי מה הוא בדיוק עושה?

פורסם

נסביר את זה בקצרה, מעבד פועל יותר מהר? צריך יותר מתח,

כמובן שזה הרבה יותר מדעי מזה, אבל למי יש כוח לכתוב עכשיו.. 8)

פורסם

עצה לחיים:

אם אין לך משהו חכם להגיד, אל תגיד כלום.

בשביל שמעבד יעבוד הוא מקבל הספק מתח מסויים (משתנה בין מעבד למעבד), כאשר "גורמים" למעבד לעבוד במהירות יותר גבוהה, אנו לרוב גורמים לו לצרוך יותר כוח, הוא עושה יותר פעולות/יותר מהר שצורכות יותר כוח - כאשר הוא לא יקבל אותו הוא יבצע שגיאות/תקלות...

פורסם

מעבד (או כל רכיב אלק' אחר) דורש מתח על מנת לעבוד.

כאשר עושים אוברקלוק בעצם דוחפים את האלקטרונים בתדר יותר גבוה והם זזים יותר מהר דבר שיוצר יותר חיכוך ויותר חום אבל גם יותר מהירות.

באיזשהו שלב המתח לא מספיק בשביל לדחוף את האלקטרונים בתדר מסויים ואז צריך להוסיף מתח (דבר שמוסיף לחום).

אם הרכיב יקבל יותר מדי מתח הוא פשוט ישרף וילך קפוט.

אם הרכיב יקבל פחות מדי מתח הוא פשוט יקרטע ויעשה שגיאות או לא יעבוד בכלל.

זהו בערך

פורסם

מה לא אמרתי נכון בכך שאתה ממהיר את המהירות של המעבד ליותר גבוה

אז צריך יותר מתח?

אתה אמרת אותו הדבר במילים שונות.. ::)

פורסם

אז אני צריך להתחיל לעלות את המתח מתי שאני רואה המעבד מתחיל לעשות שגיאות ?

והאם צריך לעלות רק את מתח המעבד או את המתח הכללי של הלוח ?

פורסם

אז בוא נאמר תכלס...

כמה מתח אני צריך להוסיף למעבד AMD2000 שכרגע נמצא אגב על 2200 ז"א

מ 1677MHZ ל 1800MHZ - דגם palomino ?

כרגע המתח הוא על 1.75 .... יש תשובה?

פורסם
  • מחבר

באמת חברה תודה רבה לכל אחד שהגיב והסביר לי קצת יותר על הנושא.

יש לי עוד שאלה והיא לגבי איך לעזאזאל עושים את זה?

והאים זה מסוכן? (מפרט המחשב שלי : amd 2700xp לוח אם epox 8rda3

כרטיס מסך readon 9700 וזיכרון 400 מגההארז 512mb)

בתודה מראש דימה זלצר

פורסם

אי אפשר לדעת בדיוק כמה מתח כל מעבד יצרוך לאוברקלוק. זה משתנה ממעבד למעבד.

בשביל לדעת תריך לנסות. מעלים כל פעם מדרגה מדרגה.

האם זה מסוכן? זה בהחלט יכול לגרום לבעיות אם לא שמים לב. בעיות כמו חימום או מתח גבוה מדי נפוצות מאוד. \

חוץ מזה, יש לציין שמתח גבוה מדי או טמפ' מאמץ גבוהה יגרמו לשחיקה מהירה של המעבד. רמת השחיקה תשתנה בהתאם לכמות המתח והטמפ'.

פורסם
  • מחבר

אני חוזר ואומר תודה רבה על עזרתכם :D

למדתי כמה דברים נחמדים ומעניינים ואים משיהו ממכם יצטרך אי פעם עזרה אתם מוזמנים לפנות אלי

אקבל את שאלתכם בשמחה :) !!!

פורסם

אם הרכיב יקבל פחות מדי מתח הוא פשוט יקרטע ויעשה שגיאות או לא יעבוד בכלל.

איך אני יודע שהוא עושה שגיאות?? נתקע או מה? ???

פורסם

אתה לא תראה post או שהוינדוס עלה ואז יעשה restart דברים כאלו לרב...

פורסם

אה, אוקיי, אז בינתיים אין לי כאלו מצבים... :)

פורסם
  • מחבר

תגידו יש לי קירור zalman 6000 זה טוב בשביל אוברקלוק?

דרך אגב הטמפרטורה שלי עומדת על 50 מעלות ו ה vcore עומד על 1.61 וולט!!!

??? ??? ???

פורסם

קצת לחדד את העסק :

האלקטרונים שזורמים במעבד בעצם נושאים אותות - ככל שהמתח חלש יותר והמהירות גבוהה יותר כך האות חלש יותר ולכן יש יותר סיכוי לטעות מכיוון שהאינפורמציה מגיעה ליעדה מעוותת.

כל 10C גורמות לראקציות (התנגשויות) בין אלקטרונים לקרות פי 2 יותר מהר - מהר שגורם למידע להחלש - מה שגורם ליותר מידע להגיע מעוות (bsod :o) - הגברת תדר העבודה של המעבד גורמת לעלייה ליניארית בחום - לעומת זאת עליה במתח גורמת לעליה פרבולית = בחזקת 2 בחום => תוספת מתח משפיעה על חום הרבה יותר ממהירות.

בנוסף האלקטרונים עוברים דרך שערים - מתח רב יותר יאפשר להם לעבור את השערים בקלות רבה יותר (כן, אני יודע לא כ"כ מדויק אבל אנלוגיה מספיק קרובה) - מתח רב יותר לאלקטרונים אמנם מגביר את האות אותו הם נושאים אבל גם גורם להם לעבור דרך השער בכוח רב יותר מה שמסכן את שלמותו. חום גבוה יותר גם הוא גורם לרגישות של השער וכפי שכבר כתבתי - מתח משפיע בצורה רצינית על חום...

לדוגמא - במעבדים עם ליבת northwood של אינטל קיימים שערים יחסית רגישים ולכן מתן מתח רב מידי (ישנם וויכוחים רבים על העוצמה המדויקת אך מדובר בכ1.8V) ולכן מתן מתח מעבר לכך מסכן את שלמותם ולכן את המעבד - ולכן גם מעבד שלכאורה לא חומם יתר על המידה יכול לההרס גם בלי "להשרף" מפני שהשערים נפרצו חזק מדי ו"נשברו".

במעבדים שונים (גם מאותו פס ייצור ואפילו מאותו waffer) יש רמות שונות של "זיהום" ולכן ייתכן שבמעבד אחד רמת המתח שתגרום להרס תהיה 1.78 באחר 1.85 ובשלישי 1.9 ולכן השונות בתוצאות. ככל שמעבדים הופכים להיות מסובכים יותר וכוללים יותר תכונות (sse2, בקר זכרון בamd64 וכד') כך הסיכון הנגרם לשערים עקב תוספת מתח הוא גדול יותר. ועל כן מעבדים היום הרבה יותר רגישים לתוספות מתח ובמיוחד לדוגמא מעבדים גרפיים (gpu`s) - דוסקס אגב כאן : http://www.hwzone.co.il/community/index.php?board=2;action=display;threadid=43979;start=0

ואגב בלא מעט פוסטים פה אנשים כותבים דברים כדוגמאת "המעבד מחזיר 7 שנים בלי אוברקלוק - מה'כפת לי אז הוא ישרוד 5..." - מממ... לא ברור לי מאיפה הידע המעמיק וההערכות המדויקות אבל אורך חיי מעבד לא באמת נמדדים - לא ע"י החברה המייצרת ולא ע"י אף אחד אחר כך שזה נתון נעלם... - כנ"ל לגבי ההשפעה על אורך החיים - אצל אחד היא יכולה להיות קיצור חיים ל48 שעות ואצל אחר קיצור ב48 שעות - רק אם ידוע אורך החיים ההתחלתי של מעבד ניתן לתת הערכה עפ"י קבוע M (שנמצא רק אצל אינטל וamd :-\ וכנראה נמוך בnorthwood) ניתן לקבוע את השינוי...

בקיצור רוב העדויות מצביעות היום שעם מעבדי barton/thoroughbred ניתן להעלות את המתח די בבטחה לתחום ה7.1 עד 1.8 למשך כשנה (בtbred קצת יותר זמן) מפני שזה הזמן שיש לנו אותם בבטחה.

מוגש כחומר למחשבה :P

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים