עבור לתוכן

תיקון מחשב נייד שנשפך עליו תה, אפשרי?

Featured Replies

פורסם

חבר הציע לי לקנות ממנו במחיר סמלי מחשב נייד שנשפך עליו תה דרך המקלדת

הוא אמר שהוא נדלק לכמה שניות ונכבה

הוא עדיין לא ראה את המחשב (של מישהו מהמשפחה) כך שהוא לא יכול לתת לי תיאור מדוייק יותר.

שאלתי, על פי נסיונכם האם יתכן שזה בר תיקון ברמה פשוטה? או שזה מצריך החלפת רכיבי SMT?

• תגובות 59
  • צפיות 12k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

רכיבים SMT אתה כנראה לא תחליף.. אני הייתי מפרק את המחשב, מנקה אותו מנוזלים עם אלכוהול IPA וקצת מים, מנקה את המקלדת, מורח משחה טרמית חדשה ומרכיב מחדש.

פורסם
  • מחבר

הייתי יכול להחליף במידה והיו לי את הסכימות כך שהייתי יכול למפות את המעגל, אין לי זמן להתחיל להבין אותו לבד.

האם מנסיונך זה מועיל במקרים כאלו של מחשב לא מתפקד? אין מצב שפגישה עם תה גורמת לטוטל לוס?

(ודאי שיש עוד רכיבים במחשב כמו זיכרון ודיסק קשיח, אבל אני מדבר מבחינת תפקוד המחשב)

פורסם

אין לדעת.

כמו שרשמו לך, בכל מקרה יש צורך לפרק את המחשב ולהתחיל לנקות איפה שאפשר.

ועל הדרך למצוא רכיבים בעייתיים שאולי יש צורך בהחלפתם.

רכיבים חליפיים להזמין מ-ebay הכי זול.

אבל שוב, צריך לדעת את הדגם והמפרט של המחשב אם בכלל שווה להשקיע בו.

פורסם

מחזק את מה שנאמר - אין לדעת. זה יכול להיות מאוד פשוט וזול או מאוד מסובך ויקר.

גם אני אשמח לדעת באיזה מחשב מדובר.

כדי להעריך עלות הוגנת - תניח שכל החומרה (לוח אם וכל מה שעליו, קשיח וצורב) דפוקה ולא בת-תיקון. תשלם על המחשב רק מה שלדעתך שווה הפלסטיקה שלו + המסך.

פורסם

אם המעבד פריק, אפשר להניח שגם הוא עובד. הדברים האלה כמעט בלתי ניתנים להריסה..

פורסם

תמהר לקבל את המחשב - ככל שהוא עומד אם התה בתוכו יש יותר סיכוי לקורוזיה חמורה. תפרק אותו, תשטוף כל סימן של תה ותייבש. בדרך כלל זה יספיק

לי יצא ליפול לתוך מזרקה אם לפטופ פתוח שמריץ תוכנות - הלפטופ טבע במים, הגיע לתכתית והמסך נכבה. פירקתי וייבשתי אוו מהר, עבד ללא בעיה אחריי זה

פורסם
  • מחבר

אני מניח שעבר מעט זמן מהקלקול, ומן הסתם גם חיברו אותו לחשמל מאז

בכל מקרה לא אוכל לקבלו לפני שבוע הבא.

מאיפה ניתן להשיג חומר ניקוי לאלקטרוניקה?

האם ספריי קונטקט מספיק?

במקרה והוא טוטאל לוסט

האם ניתן להרכיב למשל את כרטיס הרשת האלחוטית בכל מחשב נייד שקיים בו כרטיס כזה? (אופציה לשידרוג למחשב שקולט רק b/g)

פורסם

בעיקרון כן, אבל תלוי באיזה מחשב מדובר. רוב כרטיסי ההרחבה סטנדרטיים, אך הסטנדרטים מתחלפים. :)

פורסם

יש הרבה מאוד ביוסים של מחשבים נידים שנעולים למספר מצומצם מאוד של כרטיסי רשת (למרות שהכרטיס נכנס פיזית). אתה פשוט מקבל הודעה בהפעלת המחשב "כרטיס רשת לא נתמך".

פורסם

ספרי מגעים לא יעשה כלום. הדרך שאני מציע היא לנתק את הסוללה ואת המטען למשך כמה שעות, לפרק את הנייד, ולנקות עם אלכוהול IPA ומים (כדי לשטוף את הלכלוכים). רק אחרי שאתה בטוח ב 1000% שהכל יבש, אז להרכיב חזרה..

פורסם

אם יש לך גישה לאמבט סוני, תשטוף את הלוח בו. :)

פורסם
  • מחבר

לשטוף עם מים מהברז? מינרלים? או סתם מים כבדים?

וברצינות, כבר שאלתי ולא נעניתי, מאיפה משיגים את האלכוהול הזה? הוא מגיע כספריי?

פורסם

לא ראיתי אותך שואל.. אני קונה את האלכוהול בבקבוקים של ליטר בחנות כימיקלים על דרך מנחם בגין 42 בת"א (קרוב למגדל לוינשטיין).

מים מהברז יהיו בסדר גמור.

פורסם

כמו כן מדובר במים מזוקקים שאינם מוליכים.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים