עבור לתוכן

איזה אל פסק מומלץ ל SeaSonic S12 II 430W A.PFC 30A @ 12V Bulk

Featured Replies

פורסם

האם 650VA יספיק לספק SeaSonic S12 II 430W A.PFC 30A @ 12V Bulk ?

מחבר אליו מסך 19 LCD + מחשב + ראוטר

פורסם

משנה כמה הספק המחשב עצמו לוקח. תחשב את זה באתר http://www.extreme.outervision.com/psucalculatorlite.jsp

עכשו, מה שמצאת באתר זה כמה החומרה של המחשב לוקחת מהספק ב W. הספק עצמו לא 100% יעיל (אלא 80%) ולכן אתה מכפיל X1.25 כדיי להביא בחשבון את החשמל שהספק עצמו לוקח

דוגמה : המחשב לוקח 400W לפי האתר, זה אומר שכולל ספק המחשב יקח יקח 500W מהחשמל. בספק A.PFC מתקיים W=VA ולכן הוא יקח 500VA

המסך לוקח נניח 30W ולרוב המסכים אין PFC לכן ה VA כפול - 60VA

הראוטר (כולל הספק שלו) לוקח נניח 20W ו 40VA

ה UPS אמור להחזיק את הכול גם לפי חישוב של W וגם לפי VA. ברוב ה UPSים ה W הוא 0.6 מה VA

בדוגמה שלנו ה UPS שאתה רוצה הוא 650VA ולכן 390W, כלומר הוא לא יחזיק גם את המחשב לבד כשהמחשב בעומס מלא. מבחינת VA הוא מספיק, אבל עדיין תצתרך UPS גדול יותר בגלל ה W. אבל זה דוגמה והנתונים תלויים במפרט של המחשב (לפי האתר)

פורסם
  • מחבר

יצא לי 378W ללא מסך והראוטר... מה ניתן להסיק מכך? מודה שקצת איבדתי אותך בהסברים... ???

פורסם

אני מניח שאתה מתכוון לזה שבאתר היה כתוב 378W

זה מה שהחומרה של המחשב לוקחת במקסימום מהספק. הספק לא לגמרי יעיל, לכן הוא לוקח יותר חשמל בכניסת המתח. חלק מהחשמל הזה מתבזבז בספק, וחלק הוא ה 378W שמגיע למחשב

היעילות של ספק כזה היא 80%. זה אומר שמתוך כל ההספק שמגיע בכניסת המתח, 80% זה ה 378W שאתה מקבל. אם כך סך הכול ההספק הוא 472W וזה מה שהמחשב יקח מה UPS

כשממירים מ W ל VA ההמרה תלויה בסוג ה PFC. ב Active PFC ההמרה היא 1:1 כלומר W=VA. כלומר הספק לוקח 472W ו 472VA

המסך לוקח כ 30W, והוא ללא PFC. כשאין PFC ההמרה היא 2:1 כלומר 30W = 60VA

הראוטר לוקח 20W, גם לו אין PFC ולכן 40VA

בסך הכול מחשב + מסך + ראוטר = 522W ו 572VA

ב UPS של 850VA יש 850VA. ה W לא כתוב אבל הוא שווה ל 850*0.6 = 510W

ה UPS של 850VA יהיה גבולי (בגלל ה W), ויכול ליפול אם המחשב נמצא בדיוק במאמץ מקס', אבל אם ה לא יקרה הוא כן יחזיק את המחשב. אם אתה מחפש את ה UPS הכי זול שיש, תיקח 850VA PRVשל אדוויס

אם יש לך תקציב גבוה יותר תיקח 1000VA - אם UPS כזה לא תהיה בעיה רק תוודא שהוא נותן גל שלבים/דמוי סינוס ולא מרובע (אמור להיות כתוב בנתונים שלו)

פורסם

ראיתי את G-ME גרסאת ה 750VA. הבעיות העיקריות - צלעות קירור קטנות מידי אל רכיבים שמתחממים משמעותית, וגל מרובע

ה 1000 נראה לי שיש לו מספיק מקדם ביטחון למקרה של המחשב שלך כדיי שהקירור לא יהיה בעיה. חוצמזה יש לו 2 סוללות, מה שאומר שהוא עובד זמן ארוך יותר בהפסקת חשמל, וגם יתכן שכדיי שהוא יחזיק זמן ארוך יותר הוא יהיה בנוי אם קירור טוב יותר (וייתכן שלא - אני לא ראיתי את ה 1000 אז אין לי שמץ)

עדיין יכולה להיות בעיה של גל ריבועי מה שאומר שהוא יכול להתכבות או לא לעבוד כמו שצריך אם ספק Active PFC שיש לך. אם אתה יכול למצוא UPS שנותן גל שלבים (גל דמוי סינוס) עדיף שתיקח אותו

פורסם
  • מחבר

תוכל להכווין אותי למספר אפשרויות? לאלו בעלי "גל סינוס" ?

האם הם יקרים משמעותית?

עריכה:

נראה לי שמצאתי וגם חברה טובה מניסיון קודם: http://www.eitan-tut.co.il///get_file.php?id=2671&force=0

תקן אותי אם אני טועה.... :)

פורסם

הניסיון שלי אם איתן, אבל אם UPS מדגם אחר (הקטן של 500VA) היה ההפך המוחלט מטוב - יצא לי לטפל במקרה של UPS כזה, שאם לא היה נתפס בזמן (מה שקרה במקרה לגמרי, הוא עמד על המארז של המחשב והרעיד אותו, מה שגרם לו לעשות רעש שמשך תשומת לב) היה אוליי גורם לשריפה

ה UPSים שאני מכיר שנותנים גל מספיק קרוב הם אדוויס PRV ו PRPC, ו FSP EP - לא מושלמים אבל לא מתכבים או עושים בעיות

יש UPSים איכותיים יותר בהרבה אבל הם עולים לפחות 1200 שקל. אם אתה מחפש UPS פשוט וזול אז 1000VA יספיק (פשוט כי יש לך מקדם ביטחון והמחשב לוקח פחות כפי שחישבנו, UPS זול של 1000VA לא באמת בנוי ל 1000VA)

פורסם
  • מחבר

מאחר ואני לא רוצה להשתגע במחיר אבל עדיין רוצה לקחת ממה שאתה ממליץ אני אלך על זה: http://www.tms.co.il/product/8979

הוא גם מאוד זול... :)

פורסם

זה לא UPS באמת איכותי כמו אלה שעולחם 1500, אבל יחזיק ללא בעיה את המחשב שלך וב 500 שקל זה אחד מה UPSים שכן ניתן להמליץ אליהם

פורסם
  • מחבר

טוב, האישה אומרת שאם רכשנו מחשב במחיר רציני אז שנשקיע גם באל פסק....

האם יש את ברכת הדרך לדגם זה של אדוויס בעל סינוס טהור: http://www.advice.co.il/data/files/specification%20smart%20line%20he.pdf

כמה שנים יחזיקו המצברים שלו בערך?

פורסם

אחד ה UPSים שאני בדרך כלל ממליץ לשרתים / דברים רציניים. איכות הרבה יותר מכל מה שאמרנו כאן עד עכשו, ואם כתוב עליו 1000VA הוא באמת בנוי ל 1000VA. אבל המחיר בהתאמה. אם המחיר לא גדול מידי בשבילך - קח אותו הוא באמת שווה את מה שהוא עולה ונותן הגנה טובה

אני חושב סוללות יחזיקו משהוא כמו 3-5 שנים, הסוללות להחלפה עולות כ 200-300 שקל (מחיר ל 2 סוללות)

שים לב ב UPS הזה יש מאוורר - הוא עובד כל הזמן אבל במצב רגיל המאוורר שקט מאוד (לא נשמע, לפחות בדגם של ה 1500VA)

אתה צריך את ה 1000VA, ה 800VA אוליי יספיק בצורה גבולית אבל עדיף שלא

• 3 שבועות מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

היי,

מאז שהתקנתי את האלפסק המחשב מתנהג כאילו הוא עובד על סוללה.... הייתכן? יש אייקון סוללה נטענת כמו במחשב נייד....

הוא אפילו כיבה את עצמו פעם אחת כאילו הסוללה היתה חלשה, מדוע?

אם אתה מכיר את האל פסק הזה אתה בוודאי יודע מדוע זה כך.

תודה :)

פורסם

אני מכיר אותם מבחינת מעגל חשמלי בפנים, לא מבחינת תוכנה

אתה אמור להיות יכול לשנות את ההגדרות בתוכנה של ה UPS שהתקנת - יש שם הגדרות של כמה זמן לחכות לכיבוי אוטומטי

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים