עבור לתוכן

עזרה - שתי מערכות הפעלה בו זמנית

Featured Replies

פורסם

שלום, חשוב לי לציין שניסיתי לחפש לזה פתרונות בגוגל וכל מה שמצאתי זה פתרונות לא כ"כ יעילים - ומעייפים - של מייקרוסופט.

אז החלטתי לפנות ישירות לפורום.

יש ברושתי מחשב נוסף שהייתי רוצה שיהיה עליו ווינדוס XP, אבל מיכוון שאני גם רוצה להמשיך לשחק משחקים חדישים עליו, הייתי רוצה להשאיר גם את הווינדוס 7.

השאלה שלי, זה האם זה אפשרי להתקין שתי מערכות הפעלה בו זמנית? אני כבר יודעת שאפשר להתקין לדוגמא פעמיים את ווינדוס 7 (לאלו שלא יודעים לפרמט זה קורה הרבה) ויש אפשרות בחירה כשההארד דיסק עולה, אבל האם אפשר לעשות את זה עם שני מערכות הפעלה נפרדות לחלוטין?

ווינדוס 7 Ultimate

ו-ווינדוס XP pro?

המחשב חזק מספיק להכיל את זה, אם יש בעיה כלשהי.

(אני אשמח אם לא יהיו תשובות כגון: "אל תהיי בררנית ופשוט תשני מערכת הפעלה." ביקשתי עזרה למשהו מסויים, ואם לא קיים דבר כזה, אז זאת התשובה שאני צריכה ולא משהו אחר)

תודה רבה לעוזרים.

הילה~

פורסם

אל תהיי בררנית ופשוט תשני מערכת הפעלה.

אפשר להתקין XP ו-7 במקביל.

זה לא מצריך בכלל מחשב חזק, פשוט מה שקורה זה שכשאת מפעילה את המחשב יש אפשרות בחירה איזו מערכת לטעון.

אם יש לך כרגע XP זו לא בעיה, פשוט צריך להתקין את 7 וזהו.

אם יש לך 7 זו קצת בעיה, כי XP תדרוס את הקיום של 7 (המערכת תשאר על ההארד דיסק, אבל כתפעילי את המחשב הוא לא "ידע" שהיא קיימת ו-XP בלבד תטען).

אפשר לפתור את זה עם המדריך הנכון.

פורסם
  • מחבר

אז בקיצור, אם שאני פשוט אפרמט, אתקין XP ולאחר מכן ווינדוס 7, או שאני אתקין XP ואסתדר עם מדריכים?

ואיפה אוכל למצוא את המדריכים?

תודה רבה, ד"א.

פורסם

בדיוק.

כמובן שכשאת מתקינה XP אל תשכחי להשאיר מקום על ההארד דיסק כדי ליצור עליו אח"כ מחיצה עבור 7.

לגבי מדריכים, חפשי בגוגל dual boot windows 7 windows xp.

שימי לב שהמדריך מדבר על המצב ש-7 כבר מותקנת ורוצים להוסיף את XP.

ד"א, למה את צריכה את XP? אולי פשוט אפשר להשתמש במכונה וירטואלית ולחסוך את כל הסיפור הזה.

עריכה:

הנה מדריך לדוגמא - http://www.howtogeek.com/howto/8790/dual-boot-your-pre-installed-windows-7-computer-with-xp/.

פורסם
  • מחבר

יש לי טאבלט שלצערי הרב עובד טוב אך ורק עם מערכת ההפעלה ווינדוס XP. ואני לא רוצה לשנות את כל מערכת ההפעלה רק בשביל זה, במיוחד כשהתרגלתי כבר לווינדוס 7. אבל אולי באמת אשקול לעבור מערכת הפעלה לחלוטין, הכל תלוי בעד כמה המדריך יהיה אורך.

פורסם

אם ככה יש מצב שלהתקין XP על מכונה וירטואלית יהיה פשוט יותר, לפחות מבחינת השימוש.

במקום להפעיל מחדש את המחשב בכל פעם שתרצי לחבר את הטאבלט, פשוט תפעילי את המכונה הוירטואלית ותוך כדי תמשיכי לעבוד בוינדוס 7.

מצד שני, זה אומר שצריך לקרוא מדריכים על איך להשתמש במכונה וירטואלית...

עריכה:

למה להסתבך, עכשיו נזכרתי: http://windows.microsoft.com/he-IL/windows7/products/features/windows-xp-mode

יש מצב שזה יפתור לך את הבעיה.

פורסם
  • מחבר

קראתי את זה כבר, הם ביקשו להתקין ווינדוס XP. וחוץ מזה שהמדריך שנתת לי ממש קל. אשתמש כבר בו ואתקין מערכת הפעלה נוספת, ככה אהיה בטוחה. וחוץ מזה, שככה אהיה בטוחה שזה יפעל.

פורסם

מאה אחוז, אז אם ככה בהצלחה :xyxthumbs:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים