עבור לתוכן

האם מארז ללא חלון חוסם את הקרינה מהמעבד יותר מאשר מארז עם חלון ?

Featured Replies

פורסם

שמעתי באיזה פורום מודינג שאחד היוזרים אמר

המעבד גם ככה פולט קרינה, מה אני צריך חלון שבכלל יחמיר את המצב

זה נכון ?

פורסם
  • מחבר

על המסך אני יודע

שאלתי בקשר למעבד...

השאלה היא האם יש הבדל בין מארז אטום לבין מארז עם חלון

והאם יש הבדל בין מארז שנמצא למעלה על השולחן קרוב למשתמש ובין מארז שנמצא למטה מתחת לשולחן..

המעבד בעצם פולט קרינה כנראה, לפי מה שאומרים

השאלה היא האם החלון באמת משנה?

פורסם

אני לא יודע מה כמות הקרינה שפולט מעבד P4 ממוצע אבל מה שכן יש לי בשבילך שאלה למחשבה.

אתה באמת חושב שהמארזים הפשוטים שהחברות מוכרות עם פח שעוביו בקושי 2mm (לערך) חוסם את הקרינה במלואה או לפחות את רובה? אני מטיל בזה ספק רב. ולכן, יש לי הרגשה שההבדל בקרינה שעוברת כלפי חוץ בין מארז רגיל לבין מארז שעבר מודינג (בין אם יש לו חלון בודד או שהוא שקוף לגמרי) היא קטנה ואולי אפילו זניחה.

אבל כל זה כמובן בנפנוף ידיים, כדי לתת תשובה מדעית יש לחשב את הספק פליטת הקרינה של מעבד ומה ההעבר של הפח של המארז לעומת חלון פלסטיק.

פורסם
  • מחבר

אבל אותו אדם בפורום שהזכרתי מקודם, התכוון לזה שהפרספקט בגלל שהוא שקוף אז זה מסוכן וכל זה

יש בכלל קשר בין השקיפות (אם בכלל קיים מושג כזה חח) ובין חסימה של קרינה

לדוגמא פרפסקט לא יחסום כל כך את קרני ה UV חחח בלי קשר לעולם אני מדבר אבל סתם .. לא דע קיצר זאת השאלה שלי

תודה =]

פורסם

זה נכון שהמעבד פולט קרינה בתדרים מסויימים וזה גם יותר נכון שרוב הקרינה עוברת לחום (התחממות המעבד) ככל שיותר קרינה תפלט כחום כך פחות ממנה יפלט כקרינה אלקטרו-מגנטית.

עכשיו, אתה צריך לשאול את עצמך איזה מאחוז מהקרינה שפולט מעבד P4 Prescott שעובד בתירות של נגיד 2.8GHz נפלט כקרינת חום (קרינת תרמית רגילה לחלוטין) ומהו האחוז הנותר שנפלט כקרינה אלקטרו-מגנטית. סביר להניח שהתוצאות יתקבלו בהספק (אנרגיה ליחידת זמן) כך שתצטרך לחשב את תדירות הקרינה האלקטרו-מגנטית שנפלטת ולמצוא באיזה תחום תדרים היא נמצאת.

מה שאני רוצה להגיד זה שדבר ראשון אם מעבד עובד בתדירות של 2.8GHz זה לא אומר שהוא פולט קרינה אלקטרו-מגנטית בתדר הזה (ולראייה הוא גם פולט חום) והקרינה שכן נפלטת סביר להניח שהיא לא קרינת UV אחרת כולנו היינו "משתזפים" ליד המחשבים שלנו. והחברות שמייצרות מעבדים היו חשופות לתביעות ייצוגיות מפה ועד להודעה חדשה.

אם זה כל כך מעניין אותך הרי אתה יודע מה ההספק של פליטת חום של prescott בערך (~100watt), צריך רק לשבת עם המשוואות המתאימות ולחשב את התדר של הקרינה האלקטרו-מגנטית או לחפש טוב טוב בגוגל או יאהו ולבדוק אם מישהו כבר עשה את העבודה השחורה בשבילך.

פורסם

גם הקרינה האלקטרו מגנטית לא מי יודע מה מסוכנת במקרה הזה, זה אותו תחום פחות או יותר שטלפונים סלולאריים פועלים בו.

כשאתה בחותץ בשמש אתה סופג יותר קרינה.

כשאתה מדבר בפלאפון אתה סופג יותר קרינה, גם אם המעבד פולט פי 10 יותר קרינה מהפלאפון אתה הרבה יותר רחוק ממנו מאשר מהפלאפון.

פורסם
  • מחבר

תודה =] נרגעתי..

פורסם

1) http://www.sysopt.com/articles/p4/index5.html

For Pentium 4 CPUs scaling above 2GHz, a special EMI grounding frame will be required. The frame will protect the CPU from receiving and transmitting electromagnetic interference. At 2,000+ MHz, the Pentium 4 core could produce massive levels of EMI radiation. While not harmful to humans (in these low amounts), the increased EMI could disrupt operations of system peripherals and other close-by electronic devices. Intel has planned ahead by requiring all OEM vendors to include the grounding frame in any of their high-speed P4 systems.

2) מאמר הרבה יותר מדעי מבית אינטל, קל מאוד ללכת שם לאיבוד: http://www.intel.com/design/Pentium4/guides/24923401.pdf

נ.ב.

EMI = Electromagnetic Interference

פורסם

יש התקנים חמודים כאלה לפלאפונים שחוסמים את הקרינה. אם אתה כלכך מודאג אתה יכול להתקין אחד גם על המעבד. אני אישית הייתי חושש הרבה יותר מהמסך... הקרינה שלו פשוט חזקה בטירוף - היא לא נפלטת קדימה אל המשתמש בגלל המרקע אבל היא נפלטת לצדדים, וזה יכול להיות בעיה במיוחד בחדרי מחשב ענקיים ומשרדונים (Cubicals כאלה).

OffTopic: אתם יודעים שבנאדם עם ציוד מתאים יכול לעמוד חצי קילומטר מהבית שלכם ולראות בדיוק מה שאתם רואים במסך ע"י ניתוח של הקרינה האלקטרומגנטית של המסך? סוג של TEMPEST.

פורסם
  • מחבר

אממ אוקי פעם ראשונה ששמעתי שקרינה לא נפלטת מקדמת המסך אלה מהצדדים

שתי המסכים עם ה"פנים" אלי..

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים