עבור לתוכן

החלפת מודם-נתב של בזק

Featured Replies

פורסם

שלום,

אנחנו מחוברים לאינטרנט בתשתית בזק עם מודם-נתב TNN Siemens S12-141. הקליטה האלחוטית של הנתב הזה ממש גרועה, מקבלים קו אחד בקושי, ולפעמים גם זה מתנתק.

בזק אמרו לנו שהם יכולים להחליף לנתב עם תקן חדש, אבל זה יעלה כסף. או לחילופין, לתת לנו מודם-נתב דומה/זהה תמורת 60 ש"ח.

מה אתם ממליצים לעשות?

האם יש מודם-נתב מומלץ?

האם כדאי "לפרק את החבילה" ולרכוש מודם בנפרד ונתב בנפרד?

האם לקנות אצל בזק או בחנות פרטית?

הדרישות:

- קליטה טובה מהחדר לסלון (כמה מטרים, לא ממ"ד או משהו כזה)

- עלות מינימלית.

- אין צורך בהתאמה לאינטרנט בקצבים של 100Mbps, זה כנראה לא יהיה בקרוב.

תודה מראש לעונים!

פורסם

לקנות חדש ולהרכיב בעצמך.

פורסם
  • מחבר

לקנות חדש ולהרכיב בעצמך.

תודה :)

אשמח אם תתייחס לשאר השאלות: האם מודם-נתב משולב, או בנפרד? ואם יש המלצה למכשיר סביר ולא יקר.

פורסם

לדעתי עדיף שני מכשירים עצמאיים.

כך אתה גם לא מגביל את עצמך לחברה מסויימת וגם מקבל מכשיר טוב יותר.

נתב סביר הוא TP-Link TL-WR841ND.

פורסם
  • מחבר

תודה!

אני אקח מודם בחינם מבזק ואקנה בעצמי את הנתב.

אני רואה שדגם TP-Link TL-WR841N עולה כ-40-50 ש"ח פחות מדגם TP-Link TL-WR841ND. הבנתי שההבדל הוא רק אנטנות מתברגות, האם זה חשוב?

עריכה: עכשיו ראיתי שזה לא כל ההבדל ביניהם (http://www.shopping.com/xSBS-TP-Link-TP-Link-TL-WR841ND-802-11n-Draft-Wireless-N-Router-4-port-switch-Firewall-300Mbps-TP-Link-TP-LINK-TP-LINK-NETWORK-TL-WR841N-300MBPS-WIRELESS-N-ROUTER-2XFIXED-ANTENNAS-RETAIL-TL-WR841N-TL-W~PRDLT-56238155-95722498) אז אני אקנה את היקר יותר שהמלצת לי עליו.

פורסם

לפי ה Datasheet שלהם, למעט אנטנות פריקות בדגם ה ND, מדובר בנתבים זהים.

פורסם

עוד אופציה שכדאי לחשוב עליה (ולברר אם היא אפשרית)

כשאני רציתי להחליף את הסימנס, שכבר נגמרה לו האחריות

הטכנאי הציע לי להצטרף למסלול התמיכה של הרשת האלחוטית (7 שקל לחודש)

וכך אפשר יהיה לי להחליף לנתב חדש יותר (נדמה לי שזה היה D-Link 2650U או D-Link 2760u) בלי להכנס למסלול חיוב-זיכוי חדש

אני חושב שהייתה התחייבות לחצי שנה למסלול הזה, ואז ניתן לבטל

לא הייתי מחליף לנתב זהה בחיים

אבל אם אפשר לשדרג במחיר מינימלי

לא הייתי נכנס להוצאות על נתב חדש

פורסם
  • מחבר

אוף, היה לי עכשיו סיפור עם בזק...

התקשרתי שוב לוודא מה האפשרויות דרכם. הם הציעו מודם-נתב חדש רק אם אני אשדרג את החבילה וגם אז אצטרך לשלם 10 ש"ח ל-24 חודשים. אמרתי להם שאני לא רוצה שום התחייבות, והם אמרו שאני יכול לקבל מודם בהשאלה ולקנות בעצמי את הנתב. אבא שלי קפץ לבזקסטור (זה מיועד לבית של ההורים שלי), ושם הם לא רצו לתת לו את המודם, למרות שהנתב של סימנס כבר מזמן לא בהתחייבות וכבר סיימנו לשלם עליו. בקיצור, התקשרנו, דיברנו, התעצבנו, הלכנו, חזרנו פעם שנייה... עד שבסוף נתנו לו את המודם "למרות שלא מגיע לך". גועל נפש של שירות, בהתחשב בכך שבהוט החליפו לי בדירה מודם ונתב על חשבונם מבלי לעשות צרות.

קניתי מ-KSP את ה-TL-WR841ND, עלה שם 158 ש"ח במקום 180, אולי איזה מבצע. אגב, לפי הלינק שנתתי קודם, נראה שיש עוד הבדלים חוץ מאנטנות פריקות, אבל אולי הם טעו באתר הזה. למה שיעשו דגם מיוחד שכל ההבדל זה אנטנות פריקות? איך זה עוזר למישהו?

בכל אופן, תודה על העצות והעזרה

:)

פורסם

זה עוזר אם תרצה להחליף את האנטנות לאנטנות בעלי שבח גבוה יותר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים