עבור לתוכן

משחקי הכס, פרק אחרון. צריך כמה הסברים (~~~ספולרים~~~~)

Featured Replies

פורסם

בדיוק סיימתי לראות את הפרק האחרון של משחקי הכס, פרק 10 עונה 2.

נראה לי שזה הולך להיות יותר גרוע מהסדרה "אבודים", כל פרק מותח יותר מהקודם, ובסוף העונה דופקים אותנו עוד יותר עם אלף דברים פתוחים!

אני רוצה לקרוא את הספרים וגמרנו, אבל בתכלס העונה הזו חותמת את הספר השני או שהם חילקו אותו לשתי עונות? שאני אדע מאיזה ספר להתחיל!

פורסם

מהראשון.

אני אישית לא קראתי את הספרים אבל תיהיה בטוח לחלוטין שהם קיצצו ברמות ושינו את העלילה. לדוגמא נאמר שפרק 9 הוא בעצם 12! פרקים שלמים בספר ככה שבטוח קיצצו רבות.

אני אישית אמתין לראות את כל העונות של הסדרה עד שהיא תסתיים או תבוטל לפני שאני אקרא את הספרים.

פורסם

אני גם ממליץ לך להתחיל מהספר הראשון אם כי לא משיקולים של עלילה.

העונה הראשונה היא כמעט אחד לאחד כמו הספר הראשון. נכון שפה ושם יש הבדלים אבל לא משהו שפוגע בקו העלילה הראשי ובדיעבד אחרי שראיתי את הסדרה ואז קראתי אותו לא היה שם משהו מהותי שלא ידעתי כבר.

החל מהספר השני יש כבר הבדל גדול בין הספר לסדרה.

הסיבה היא שבספר השני יש הרבה יותר עלילות משנה והרבה יותר דמויות וזה הופך להיות בלתי אפשרי לדחוס את זה ל-10 פרקים בלי לפשט כמה דברים ולדלג על כמה דברים אחרים. זה גם עונה על שאלתך - העונה השניה מכסה את כל הספר השני.

לדעתי האישית יותר כיף לקרוא את הספרים מאשר לראות את הסדרה (אף על פי שנהניתי משניהם), אבל שוב, אם רק העלילה מעניינת אותך אתה יכול איכשהו לדלג על הספר הראשון.

אם תדלג על השני ותתחיל ישר מהשלישי לדעתי אתה ממש לא תבין מה הולך שם בחלק גדול מסיפורי המשנה.

פורסם

למרות שהעונה הראשונה הוא עיבוד מוצלח ונאמן של הספר הראשון (לעומת העונה השנייה שהיא גם עם סטיות מטורפות, אבל גם בפני עצמה די גרועה) גם כמות הפרטים שנאבדו שם (בעונה הראשונה) היא עצומה, כולל דמויות חשובות וסיפורי הרקע שלהן. אין לך סיכוי להתחיל לקרוא את הספרים משום נקודה אחרת חוץ מהפרולוג של הספר הראשון (שגם הוא אגב, שונה מהותית מהפרולוג הטלוויזיוני)

פורסם

העונה השנייה גרועה. חתכו כמעט את כל הספר. הבעיה שאין סיכוי לשיפור בעונות הבאות כי העלילה בספרים רק הולכת ומסתבכת. מהספר הרביעי הרמה יורדת משמעותית.

פורסם

מאוד! נהניתי מהעונה השנייה של הסדרה ואתה רוצה להגיד לי שהיא פשוט גרועה בהתחשב לעלילה בספר? עד כדי כך?

פורסם

חלק אומרים שהיא גרועה וחלק אומרים שלא.

לי יש חבר שקרא קודם את הספרים ונהנה מהסדרה כולל העונה השניה לא פחות.

פורסם

אם אני עושה סטטיסטיקה קטנה על אנשים שאני מכיר שקראו את הספרים אז הרוב אומרים שהספר השני (עונה שניה) פחות טוב מהראשון, הספר השלישי יותר טוב מהשני וברביעי שוב יש ירידה קלה. לגבי החמישי הדעות חלוקות. נקווה שבשני הספרים האחרונים יהיה סיום ראוי לסדרה, בהנחה שהוא לא יחליט שוב להוסיף עוד איזה ספר לסדרה...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים