עבור לתוכן

בדיקות לאחר התקנת WINDOWS7

Featured Replies

פורסם

היי לכולם

ראשית,

אני לא ממש בטוחה שאני כותבת את זה בפורום הנכון, אז אם רצוי להעביר פורום אנא מנהלים עשו זאת

לעניין

לאחרונה היו לי בעיות עם המחשב שבאופן משעשע (NOT!!) הלכו והחמירו בפרק זמן קצר.

לבסוף הגעתי למצב שלא היה מנוס מלמסור אותו לבדיקת מעבדה והמשך טיפול משם.

הוצע לי להתקין את ה-WIN7 (שלי) לאחר שהכל יגמר בשלום ובעיות החומרה שזוהו (אם זוהו) יטופלו - אני בספק רב שכל הבלגן ההוא נבע רק מבעיות תוכנה. יחד איתו יותקנו דרייברים ויערכו בדיקות.

כעקרון אני לא ממש משוגעת על כך שמישהו אחר יתקין עבורי דברים שאני יכולה להתקין בעצמי במיוחד כאשר מדובר על התקנות קלילות שאני כבר עושה מתוך שינה כמו התקנת ה-WIN7 או דרייברים (במקרה כמובן שאין בעיות מיוחדות).

העניין הוא ש

1. אחת הבעיות הראשוניות שהופיעה היתה בעיה עם האינסטולר, בעיה שבין היתר מנעה ממני להתקין את הדרייברים.

2. דובר על בדיקות שיעשו לאחר ההתקנה.

אני תוהה

1. מהן אותן בדיקות עליהן דובר (ייתכן ומדובר על בדיקות מאמץ? גם אם כן, מהן?) והאם ניתן לעשותן גם ללא התקנת ה-WIN7

2. האם בהתחשב בבעיה שהיתה כדאי שהטכנאי יתקין את הWIN7 ואת הדרייברים רק כדי לוודא שהעניין עם האינסטולר הסתיים, או שאם אני מעדיפה שלא אין בכך בעצם צורך ולמחשב החוזר מתיקון לא אמורות להיות בעיות עם האינסטולר (או משהו אחר). היה ויש, כנראה שהתיקון לא בוצע כראוי.

תודה

פורסם

אפשר קצת יותר פרטים על המחשב?

נייח/נייד?

איזה ווינדוס? איזה דרייברים עושים בעיות

היה מותקן הדרייבר של הצ'יפסט?

מנסיון עבר שלי, ברגע שהדרייבר של הצ'יפסט לא מותקן כמו שצריך (שגיאות בהתקנה, גרסא לא מתאימה וכו'...) זה יכול להשליך על דרייברים אחרים.

יכול להיות שבהתקנה הקודמת של הווינדוס משהו לא הותקן כראוי, אי אפשר לדעת.

פורסם
  • מחבר

היי ג'ק,

תודה על התשובה.

מדובר על מחשב נייח שבניתי לפני כמה זמן. הכל היה יופי אבל כאשר ניסיתי להתקין מחדש מערכת הפעלה (עם כל הדרייברים העדכניים ביותר) פתאום החלו בעיות.

אחת הבעיות היתה שלא ניתן היה להתקין את הדרייבר של הצ'פסט, לפחות לא מהאתר של GIGABYTE

את זה מהאתר של AMD דווקא הצלחתי.

בגדול, אם בא לך לקרא, תיאור מפורט יותר של הבעיה נמצא כאן

אני רוצה לציין שמחשבים זה לא בדיוק דבר זר ומנוכר עבורי ולמרות שאני בחורה איני מתייחסת לזה כאל טלויזיה ;) .

כלומר, התקנת WIN בעיקר WIN7 אני עושה פחות או יותר מתוך שינה וכך גם התקנות של רוב הדרייברים הרגילים. ביננינו, לפחות במחשבים נייחים, כמה מסובך יכול להיות להתקין למשל דרייבר חדש של צ'יפסט, או קטליסט.

תוכל לקרא בשירשור ההוא שניסיתי לפתור את הבעיה בדרכים רבות, בין היתר עם/בלי עדכונים, מגרסאות שונות של מערכת הפעלה ועוד

אבל הבעיה לא הסתיימה שם ולאחר מכן עוד ועוד דברים הלכו וקרסו וכל הבדיקות שעשיתי לא הצליחו לעלות על האשמ(ים).

לכן המחשב הוצא לטיול למעבדה.

מחכה לתוצאות הבדיקות. כמו שאמרתי לדעתי אם לא השתנה מעצמו משהו בביוס (דבר שאני מעריכה שלא אמור לקרות) זה משהו חומרתי (וכנראה לא בעיה בסלוט זכרון אחד). מי יודע, אולי שילוב של מספר דברים.

בכל אופן, למרות שאשמח להתפרס למקומות אחרים ולהחכים יותר,

השאלה שכרגע נראית יותר אקוטית עבורי בנושא, היא בעיקר לגבי מה שיקרה לאחר שיותקן מה שצריך להיות מתוקן שם.

מהן אותן בדיקות שהטכנאי אמר שהוא יבצע

והאם כדאי לתת לו להתקין עבורי את הדרייברים (למרות שבמצב רגיל כבר התקנתי אותם פעמים רבות ובמערכות רבות) רק כדי לוודא שאין בעיה, למשל אותה בעיה התחלתית עם האינסטולר.

פורסם

לקחת בחשבון שזה יכול להיות לוח אם תקול?

יכול להיות שאחד השבבים או רכיבים על הלוח פשוט שבק חיים (נזילה מאחד הקבלים גם יכולה לגרום לתופעות מוזרות כאלו).

אם המחשב היה עדיין אצלך הייתי אומר לך לנסות עם חומרה אחרת

אבל כבר נתת אותו למעבדה אז תני להם שיעשו את הבדיקה.

אני מתאר לעצמי שהם קודם כל ינסו לבודד את הבעיה בקטע של חומרה / תוכנה

אם זה חומרה אז יש להם חומרה חלופית כדי לנסות לעלות על מה הבעיה.

בכל מקרה שאת הולכת לאסוף את המחשב תבקשי לדבר עם הטכנאי ולא עם המוכר שגובה בקופה.

כדי שיסבירו לך מה הייתה הבעיה. ותשאלי אותו שאלו כדי לראות אם הוא מחרטט אותך (אל תפגעי אבל זה סטיגמה, רואים בחורה ישר מחרטטים אותה. גם במוסכים חחחח).

קיצר לגבי הבדיקות.

סביר להניח שאם הם מתקינים לך ווינדוס אז הם גם יתקינו את הדרייברים ויוודאו שכל הדרייברים מזוההים ומותקנים.

יכול להיות שהם גם יעשו בדיקות מאמץ (למרות שזה לא חובה כי הבעיה לא היתה התחממות)

בדיקת זכרון גם יכולה להיות אופציה.

שוב, אם הבעיה היא חומרתית אז כנראה יצרו איתך קשר כדי לאשר את ההחלפה ואז גם בהתאם לרכיב המוחלף, יבצעו את הבדיקה המתאימה

פורסם
  • מחבר

ג'ק

לדעתי לוח אם תקול זו בהחלט אופציה סבירה. זה גם יכול להסביר את הבעיות שהלכו והסלימו.

לצערי למרות שבימים לפני העברה למעבדה כבר הרגשתי כאילו יש לי בבית מעבדה קטנה, ציוד לבדיקת לוח אם עדיין אין לי וגם לא מספיק חומרה דומה שניתן לבדוק בעזרתה. דבר נוסף, בהתחשב בכך שטרם פרקתי או הרכבתי לוח אדם (ומעבד), להתחיל להתעסק בזה לראשונה עם חומרה החשובה לי אינו הרעיון הכי טוב לדעתי.

אתה אומר שכנראה לא בדיקת מאמץ - אז מה שנשאר זו אולי בדיקת זכרון, וכנראה גם בדיקות HDD היות וגם בהם הופיעו תקלות (כן, כן, כמו שאמרתי הבעיות הלכו והסלימו).

השאלה היא האם את כל הבדיקות האלה הם חייבים לבצע לאחר התקנת ה-WIN7, או שבעצם ניתן לבצען גם ללא ההתקנה כך שאוכל להתקין את המערכת בעצמי.

דבר נוסף, האם לדעתך גם אם אבקש מהם שלא להתקין את ה-WIN7, האם הם בעצם אמורים לא לשחרר אלי מחשב שלא נבדק ונמצא תקין בין אם הותקנה עליו מערכת הפעלה או לא?

היה וכך, האם היה ובהגיעי הביתה אנסה להתקין את הדרייברים ושוב תהה בעיה, למשל עם האינסטולר, האם הם אמורים להיות אחראים לעניין?

פורסם

לפי דעתי זה תלוי בבעיה עצמה וגם במדיניות של הבמעבדה

אם הבעיה היא חומרתית והרכיב הוחלף ונמצא תקין אז את הווינדוס והדרייברים הוא יכול להגיד לך שתתקיני לבד. או שהוא יגבה לך על זה משהו בתור עבודה

או שהוא אולי יהיה גבר גבר ויעשה לך טובה.

במקרה שהוא יגבה לך על זה כסף אז הוא גם יצטרך להתקין את כל הדרייברים בצורה תקינה.

בכל מקרה תוודאי את זה איתם שלא יהיה אי הבנות

פורסם
  • מחבר

אני לא בטוחה שהבנתי את התשובה שלך.

דברנו על כך שלאחר שהבעיה תמצא והעניין יתוקן, הם יתקינו על המחשב ה-WIN7 ואיתו הדרייברים ובנוסף יבוצעו בדיקות (כאמור, תהיתי אילו בדיקות). העניין הוא שכאמור אני מעדיפה לבצע את ההתקנות בעצמי ולכן תוהה עד כמה אותה התקנה יכולה להועיל לי.

האם אתה אומר שלדעתך ייתכן ונניח נמצאה בעיה בלוח האם והוא הוחלף (כאמור, לוח האם או כל רכיב חומרה אחר), אזי היה ואבקש מהם שלא להתקין עבורי את ה- WINDOWS הם בעצם אינם אמורים לבצע בדיקות נוספות ולכן תלוי במדיניות המעבדה אם יחליטו לבצען (ואלו מהבדיקות) או לא? לאומת זאת, היה ואבקש את ההתקנה (כולל הדרייברים) אזי הם כן יערכו בדיקות אלה?

קודם דברת על בדיקות מסוג: בדיקות מאמץ, בדיקת זכרון, בדיקות HDD.. האם לא ניתן לבצע לפחות חלק מבדיקות אלה ללא התקנת WIN?

זכור לי שבעבר באיזו חנות אמרו שהם מבצעים בדיקות מאמץ למחשב ואיני בטוחה אם הם חייבו להתקין עליו את ה-WIN לשם כך.

בנוסף, האם יש בדיקות אחרות הקשורות ספציפית ל-WIN, למשל בדיקות שהכל עובד כהלכה ואין כל מיני דברים תקולים (כבר אמרתי אינסטולר? ;) ) או שאחת הבדיקות המרכזיות (או היחידה?) היא ההתקנה בפועל והראיה שאין בעיות.

פורסם

אם הם מחליפים לך חלק חומרה אז הם לא נראה לי צריכים להתקין לך ווינדוס

אם את מכל זאת מבקשה מהם שיתקינו לך את ההוינדוס (בתשלום או לא) אז חלק מהתהליך הוא בדיקה שהדרייברים מזוהים כמו שצריך והכל תקין.

עכשיו אם את לא רוצה שהוא יתקין לך ווינדוס והיה והבעיה אצלך בבית ממשיכה את יכולה לפנות אליהם שוב

רק קחי בחשבון שאולי הם יחרטט לך שמקודם זאת היתה בעיה אחת ועכשיו יש בעיה נוספת אז הוא ירצה לגבות לך שוב.

אם המעבדה מציעה שירות של בדיקות מאמץ ובדיקות תקינות כמו בדיקת וירוס בדיקה רג'יסטרי וכל מיני שטויות כאלה, את בהחלט יכול לבקש אחת.

ולא, אני לא רואה שום קשר להתקנה של ווינדוס. אפשר לבצע את כל הבדיקות האלה גם על ווינדוס ישן (גם בדיקות מאמץ)

פורסם
  • מחבר

עוד כמה שאלות חידוד

1. אם הבנתי נכון, בדיקת זכרונות, HDD וכאלה בכלל אמורות להתבצע כדי לאבחן את הבעיה, לכן כנראה אינן לרוונטיות בסוף וסביר שלא יבוצאו.

2. באשר לבדיקת רג'סטרי, האם בכלל יש טעם לבצע בדיקה מהסוג הזה בהתקנה חדשה, גם אם לאחר ההתקנה עוד הורדו עידכונים והותקנו דרייברים?

3. לגבי בדיקת המאמץ - באופן מפליא כתבת את ההודעה ללא ניקוד, לכן לא הבנתי אם התכוונת שניתן לבצע אותה (בעצם את כל הבדיקות כתבת) כאשר הווינדוס ישן= OLD, או ישן-SLEEP

אם SLEEP, לא ממש ברור לי מה העניין (תיתכן מערכת ישנה ומחשב פועל?) ובכל מקרה לשם כך צריך להתקין את ה-WINDOWS

אם OLD, אזי גם אז יש להתקין מערכת (מערכת ישנה?)

יש לי הרגשה שהתכוונת OLD

במקרה כזה הדבר אינו רלוונטי היות וכרגע לא מותקנת על המחשב כל מערכת ומחיצת המערכת בדיסק שנתתי מפורמטת. סליחה שלא ציינתי פרט זה.

האם עדיין ניתן לבצע את הבדיקות?

פורסם

בדיקות חומרה שונות בהחלט ניתן לבצע ללא מערכת ההפעלה (אם להיות מדוייק בלי ווינדווס). ישנם כל מיני כלים שניתן להריץ בבוט והם

יעלו ויעבדו. דוגמאות הם memtest או כל מיני דיסקים המכילים כלים רבים ביניהם hirens ו-ubcd.

אני ממליץ לך, על פי ההתרשמות שלי ממך, לבקש מהם שיבצעו בדיקות לחומרה בלבד וכמובן לתאם איתך אם הם מבקשים להחליף חלק.

כמובן רצוי שתבדקי את המחירים שהם יבקשו על החלקים (קחי בחשבון תשלום על עבודה וזמן מעבדה).

ברגע שהחומרה תקינה לחלוטין, להתקין התקנה נקייה של ווינדווס 7 זה קלי קלות והתקנת דרייברים מתבצעת ע"י הורדה מהאתר של היצרנית

והתקנה כמו שאת מכירה. כמובן שאם יש לך מה לגבות, רצוי לומר להם שיש לך שם חומר חשוב ושלא יבצעו פרמוט. כשתקבלי את המחשב

תגבי את כל החומר החשוב שלך (זה אמור להתבצע בכל מקרה).

פורסם
  • מחבר

תודה על התשובה, גיל

אתה אומר שלמעשה לאחר שהחומרה התקולה שבמחשב תוחלף הוא אמור להיות תקין לחלוטין חומרתית ואין כל סיבה לבצע בדיקות כלשהן.

לכן אני בהחלט יכולה לקחת את המחשב ולהתקין את מערכת ההפעלה והדרייברים בעצמי (כמו שאני מעדיפה).

אני מניחה שבמקרה כזה הכל אמור ללכת חלק כמו שהיה בעבר ולא אמורות להופיע תקלות כלשהן. היה ויופיעו כנראה לא הכל היה כשורה חומרתית. האם אני צודקת?

בנוסף, האם זה סביר לצפות מהמעבדה שיתנו אחריות כלשהי על מה שבצעו ולכן היה ותופענה תקלות דומות לאלו שהיו זמן קצר מאוד לאחר שהמחשב יגיע הביתה, ואולי אף בהתקנה הראשונה (אינסטולר? משהו מוזר אחר?) הבדיקה שלהם תהה ללא תשלום נוסף?

בנוסף, אם אתה כבר פה,

1.מהיא אותה בדיקת רג'סטרי והאם יש טעם לבצעה למחשבים לאחר התקנה ראשונית של מערכת, עדכונים ודרייברים?

2. האם יש טעם לבקש מהם לבצע למחשב בדיקות מאמץ לאחר שתאורטית יהיה תקין חומרתית? האם גם בדיקות אלו ניתן לבצע ללא מערכת הפעלה?

3. גם במערכת הישנה עליה אני עובדת כרגע הופיעו פתאום בעיות עם האינסטולר (זה לא מדבק, נכון? בעצם, ייתכן שזה קשור לאיזו נוזקה שכן מדבקת?)

גם פה ניסיתי לבצע את הפעולות (הראשוניות בלבד, מעבר לזה אני מפחדת להרוס) שכבר למדתי לבצע במערכת ההיא ללא הועיל.

האם זה הגיוני לחשוב שגם הפעם מדובר על משהו חומרתי ובהנחה (ותקווה) שאין מדובר על הזכרון (סלוט אחד כבר הלך, נותרתי עם אחד בודד) מה זה יכול להיות וכיצד באמצעים ביתיים אני יכולה לאבחן ואולי לתקן זאת?

אגב, מערכת ישנה זו לא תצא לטיול במעבדה. היא ישנה מידי ולכן אינה שווה את עלות העניין. לכן על הפתרון להיות ביתי בלבד או לא להיות כלל.

פורסם

אם החומרה תקינה, אין סיבה שהתקנת ווינדווס לא תתבצע באופן חלק וקל.

סביר לצפות לאחריות מינימלית על העבודה. אם אחרי שבועיים הבעייה חזרה, אני אצפה שהם יבצעו בדיקה חינם. כמובן שעל חלקים חדשים

שהם שמו (שלמעשה את רכשת) תקבלי אחריות מלאה.

אם אני כבר פה אני אענה לך... ;)

1. רג'יסטרי (=רישום) הוא חלק ממערכת ההפעלה ווינדווס, שיטה לאחסון מידע והגדרות שונות אודות המערכת והתוכנות השונות. אין שום סיבה

לגעת ברג'יסטרי אלא אם כן יש בעייה נקודתית והתיקון מצריך עריכת מפתחות מסויימים. אחרי התקנת ווינדווס כמובן שהרג'יסטרי תקין לחלוטין.

2. בדיקות מאמץ הן חלק מהבדיקות שיש לבצע על מנת לוודא שהחומרה תקינה.

3. למה הכוונה בעיות עם ה"אינסטולר"? במה מדובר?

פורסם
  • מחבר

1. אני יודעת שרג'סטרי זה רישום :) האם לא יכולות להיות תקלות בו גם מיד לאחר ההתקנה, או נניל לאחר הורדת כמה עדכונים והתקנת מס' דרייברים?

2. ידוע לי שלפחות בעבר מס' חנויות נהגו לבצע בדיקות מאמץ לאחר התקנת מחשב חדש.

האם נהוג, ואף סביר לבקש שהטכנאי יבצען גם לאחר התקנת חלקים חדשים וזאת כדי לוודא שאכן דברים עובדים כהלכה?

האם מצבעים אותן בעיקר על המעבד או על חלקים נוספים?

האם ניתן לבצען ללא התקנת מערכת הפעלה?

האינסטולר היה תחילתו של סיפור עצוב במערכת שכרגע בטיול. אתה יכול לקרא עליו פה וגם לראות מספר תמונות. התמונה הראשונה ממש מציינת אותו.

כעת, במערכת הזו עולה החשש שהסיפור מתחיל להופיע שוב.

בהתקנה קודמת פתאום ניסיתי להריץ את האוורסט (לאחר שהרצתי אותו ללא בעיה על המערכת הזו מס' פעמים כמה ימים קודם לכן) והופיעה לי ההודעה המצורפת (צילמתי אותה כעת, במיוחד עבורך).

תהיתי זה זה עקב איזה גאג'ט שהתקנתי. הסרתי אותו. לא היה שינוי. התקנתי את המערכת מחדש (לאחר פירמוט מהיר) לפני ההורדות והדרייברים ניסיתי להריץ אז אוורסט - שוב הופיע לי אותה הודעה.

ניסיתי לפתור את העניין בשיטות שלמדתי במערכת שבתיקון- ללכת ל

computer management

SERVICES t & APPLICATIONS

SERVICES

לבדוק את ה-

windows installer

לבדא שהוא דלוק (בחלק מהמקרים הוא היה כבוי), להפעיל אותו אם יש צורך..

אגב הפעם אחרי שצלמתי לך את השגיאה הלכתי לבדוק אותו. הוא על אוטמטי, בערך כפי שאמור להיות.

להתחיל להתקין מיני תוכנות שאמורות היו לפתור לי את העניין (וכאמור לא פתרו) גם פה נראה לי בזבוז זמן וכנראה לא ממש קשור. אם קודם האוורסט יכל יפה מאוד לעבוד בלעדיהן אין כל סיבה שכעת יהיה שינוי.

אבל היה שינוי. לא ברור לי מהוא. ברור לי שזה מדאיג ואני חוששת שזו עלולה להיות התחלת סופו של המחשב הזה.

פורסם

1. לאחר ההתקנה אין בו תקלות. הוא מן הסתם נכתב מחדש וכל הערכים בו תקינים. אם יש עדכונים או דרייברים שיחרבשו את הרג'יסטרי, הבעייה

בהם ומן הסתם את לא הראשונה שמגלה את זה.

2. ודאי, חלקים חדשים מהקופסה עשויים להיות תקולים. ברור שכאשר הטכנאי יחליף חלק הוא יוודא שהכל עובד. את הבדיקה נהוג לבצע על המעבד,

זיכרונות, כרטיס מסך, קשיח ובתוך אלה בעקיפין מתבצע בדיקה ללוח ולספק. ניתן לבצעם ללא התקנת מערכת הפעלה אך התקנת מערכת הפעלה

יכולה להוות בדיקה בפני עצמה - אם ההתקנה עברה בהצלחה, סביר להניח שכל החלקים תקינים (כמובן שזה לא מספיק עבור מחשב שאינו חדש).

קראי כאן:

http://nsis.sourceforge.net/Why_do_I_get_NSIS_Error

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים