עבור לתוכן

זמני תגובה נוראיים ב WIN7

Featured Replies

פורסם
  • מחבר

עשיתי בדיקה לטמפרטורות עם sisoftware sandra, והמעבד נראה תקין לגמרי ( באזור ה 50 C) מצד שני הכרטיס מסך עומד על 78.0C (שוב כשאני לא מריץ כלום חוץ מ chrome ו sandra עצמו). יש לי NVIDIA GeForce 8500 GT 512MB.

כמו-כן הטמפרטורה של ה motherboard מראה 128C קבוע, אני מניח שהחיישן דפוק/לא קיים אחרת המחשב היה נמס.

יכול להיות שהכרטיס מסך זה הבעיה?

פורסם

טמפ' תצלם עם HWMONITOR, הרבה יותר פשוט לעין.

לגבי משחה טרמית, בכל חנות מחשבים שמכבדת את עצמה.

נראה שיש שם שילוב של בעיות, הכרטיס לא אמור להיות על 78 במנוחה, הHD איטי יחסית(וגם המפרט עצמו) ונראה שהמערכת עמוסה בזבל(מבחינת תוכנה) + WIN7 = איטיות. קודם תבדוק מה בדיוק הבעיה של הכרטיס מסך, אולי המאוורר שלו הפסיק להסתובב. מתי פירמטת בפעם האחרונה?

פורסם
  • מחבר

לא עשיתי פירמוט הרבה זמן, אבל עשיתי התקנה מחדש של כל המערכת לפני 4 חודשים. המאורר של הכרטיס מסך עובד אבל יש בו אבק, אני אנקה גם אותו.

אז מה אתה ממליץ? לנקות את המאורר לפרמט ולהתקין מחדש ולקוות לטוב?

צרפתי את התמונה מ hwmonitor

פורסם
  • מחבר

ניקיתי את הכרטיס מסך והטמפרטורה צנחה לאזור ה-55C. אפילו הרצתי את msi kombustor על 3d test wavy plane stress test והטמפרטורה לא עברה את ה-65C, כך שזה בטוח עזר.

מה עוד נותר לבדוק חוץ מלהתקין מחדש/לפרמט? האם יש דרך לדעת אם מדובר בשחיקה של ה-HD או שזה בגלל המערכת?

אני יודע שהמפרט לא "חזק" אבל אני משתמש במחשב רק לאינטרנט + eclipse, אין סיבה שהוא יזחל ככה.

פורסם
  • מחבר

טוב אז אחרי יומיים המחשב עדיין זוחל, אבל הטמפרטורות תקינות לחלוטין, כנראה שלא זו הבעיה, אבל אולי הארכתי למחשב את החיים במעט.

לפני שאני מפרמט/מתקין מחדש כמוצא אחרון, חשבתי "על הדרך" כבר לשדרג מעט את החומרה:

שני דברים נראים לי כמשפרי ביצועים אפשריים:

1. הוספת זיכרון - כרגע יש לי 2GB ddr2, נראה לי שזו ההוצאה הזולה ביותר שיכולה לשפר את הביצועים בצורה משמעותית(לא? ), חשבתי להזמין שניים מאלו http://www.zap.co.il/model.aspx?modelid=733774, לפני מה שהבנתי מ crucial.com ה-MB שלי יכול להחזיק עד 8GB, אבל 4GB נראה לי דיי והותר ממה שיש לי עכשיו, חוץ מזה שהשניים החדשים יתפסו רק 2 מקומות כך שתמיד אוכל להוסיף אם צריך.

2.להחליף HD - אני צריך המלצות פה, אני לא צריך יותר מ - 300GB אבל נראה לי ש 500GB זה הסטנדרט היום, אין לי דרישה מיוחדת מה-HD, רק שיהיה מהיר ואמין.

מחפש המלצות גם לזיכרון/HD ובאופן כללי מה יכול "לשפר" את הביצועים של המחשב מבחינת חומרה.

אני משתמש במחשב רק לגלישה, מעט office ופיתוח קליל ב eclipse

המפרט שלי כרגע הוא זה:

HP Pavilion a600

Intel Core 2 Duo e4600 2.4ghz

2gb DIMM DDR2-666

NVIDIA Gefore 8500 GT

WD Caviar 320GB SATA 7200RPM 8MB Cache

פורסם

נראה לי שהמחשב שלך סובל מהידרדרות רב מימדית על חומרה יחסית חלשה.

כדי להביא אותו למצב אופטימלי צריך להתקיף מכל הכיוונים עד שהכבדות תשתחרר.

תוכנה:

התקנה נקיה של מערכת הפעלה יכולה לעזור מאוד מבחינות מסוימות.

DEFRAG מלא גם כן חשוב מאוד לעשות, ואם קיימת אופציה אז BOOT TIME DEFRAG בנוסף.

חומרה:

ניקוי אבק עשית.

משחה טרמית למעבד חובה(יש סרטונים ביוטוב אם אתה לא יודע בדיוק כמה לשים).

שידרוג(אם אתה רוצה להוציא כסף).

תוספת זיכרון תעזור.

הוספת כונן מהיר והתקנת מערכת הפעלה עליו תעזור(הכונן הישן שלך איטי מאוד).

אם אתה לא צריך הרבה מקום, SSD של 60-64GB יעזור מאוד(לא מזמן ראיתי מבצע(שאולי נגמר) של דגם טוב ב300 שקל).

אם אתה צריך לבחור בין זיכרון לSSD אז SSD לוקח בגדול.

אם אתה צריך מקום ואין לך כסף גם להרדיסק וגם לSSD אז סדרת DM של סיגייט משתלמת במחיר מול ביצועים.

פורסם
  • מחבר

חשבתי על SSD, השאלה האם עם המפרט שלי אני אראה שיפור משמעותי? האם אין איזשהי תאימות שללוח האם צריכה להיות ל SSD? או שתמיכה ב-SATA מספיקה?

ולמה התכוונת ב-defrag מלא? אני כרגע מבצע את ה-defrag דרך הכלי שמגיע עם windows 7.

תודה על העזרה!

פורסם

SSD אמור לעבוד עם כל לוח בעל חיבור SATA.

לגבי הDEFRAG לא רוצה להיכנס לזוטות.

כל DEFRAG יהיה עדיף על כלום.

ואין טעם לפתוח דיון שלם על זה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים