עבור לתוכן

עתודאים משלמים ביטוח לאומי?

Featured Replies

פורסם

קיבלתי מכתב מביטוח שאני חייב כמעט 500 ש"ח על תקופה שיוצאת מאז הולדת ה19 ועד הגיוס, הייתי בעתודה, מותר להם לחייב אותי בכלל ?

פורסם

אם לא עבדת - כן. וכדאי לשלם עכשיו, אחרת הסכום רק יתפח.

פורסם

אמת, אתה משלם כמו סטודנט, כ-120 שקלים בחודש אם איני טועה. עם זאת, בחודש בו היית בזימון כלשהו מטעם הצבא (אפילו לרבע שעה), אתה צריך לקבל פטור.

פורסם

ובכל זאת הם יחייבו אותך וכשתנסה לקבל זיכוי הם יגידו לך לשלם וללכת הביתה. זה מה שעשו לי חודש שעבר...

בכללי אחרי גיל 18 נותנים לך שנה או שנה וחצי ורק אחרי זה אתה מתחיל לשלם. משם זה עניין של מזל, יכול להיות שיזכו אותך אבל כנראה שתשלם גם אם יש לך כל מה שהצבא אומר שצריך :screwy:

פורסם

מניסיוני (אני עתודאי שעומד לסיים את הלימודים), לא זוכר מתי התחלתי לשלם, איפשהו לקראת סוף שנה ראשונה, אבל את ההחזרים קיבלתי בסוף כל שנה בצורה מסודרת ומבלי שהייתי צריך לעשות אף פנייה לביטוח לאומי.

פורסם

בכללי אחרי גיל 18 נותנים לך שנה או שנה וחצי ורק אחרי זה אתה מתחיל לשלם.

ממש לא נכון... (מדבר מניסיון).

מה שאני כן יודע שמתי שאתה מתגייס (צו גיוס) אתה מקבל החזר 12 חודשיים אחורה.

פורסם

לא יודע מה הניסיון שלך אבל ככה זה עם כל העתודאים שלומדים איתי, הם שלחו אישור מהצבא לביטוח לאומי ולא מחייבים אותם בשנה הקרובה. יכול להיות שזה רק לעתודאים.

גם אני לא שילמתי בזמן שהייתי הנדסאי, לא זיכו אותי, פשוט לא חייבו.

ממני עד היום ביטוח לאומי גנבו 700 שקל, זיכו ב 1000 ולפי כמה זמן הייתי שם לבדוק מה הבעיות שלהם והם ראו את זה אז חייבו אותי שוב ב 300 :facepalm: ועכשיו אני מנסה להבין למה אני משלם על חודשים שהייתי בהם בצבא אבל נראה, אולי בסוך השנה זה באמת יסתדר...כרגע אני שומר את הזימונים, במקרה הכי גרוע יחזירו לי את הכסף רק שנה הבאה :P

פורסם
  • מחבר

12 חודשים אחורה? אם כך, אני לא אמור לשלם...

לצערי לא יצא לי ללכת לביטוח ,אני איהיה בבסיס, אני אשאל שם אולי מש"קית או משהו.. מקווה שאני לא צריך לשלם, זה כמעט כמו שתי משכורות הצבאיות שלי , ועוד החודש קיבלתי רק חצי משכורת אז בכלל.. =\

פורסם

בגדול התשובה היא כן.

ביטוח לאומי לא יודע איך לעכל את המושג עתודאי, ולכן יוצאים להם קצת חרטות.

אתה עכשיו עתודאי? פרשת? מה המצב שלך?

בגדול יש איזה משהו שאם מישהו מתגייס עד גיל 19, אז הוא לא צריך לשלם ביטוח לאומי,

בגלל שהם לא יודעים לעכל את המושג עתודאי, ברגע שאתה מגיע לטירונות הם חושבים שהנה התגייסת, ואתה מקבל את כספך ששילמת בשנה הראשונה חזרה (או שלא יודע מה הם חושבים, אבל ככה זה עבד אצל כולם)

נ.ב. בקשר לזה ששלחו אישורים- לא יודע אולי יש משהו חדש

פורסם
  • מחבר

סיימתי לימודים באפריל וכבר אחרי שבועיים התגייסתי, עכשיו אני טירון... התשלום הוא על התקופה מאז שאני בן 19..

פורסם

שניה שניה,

איזה עתודאי אתה? (טכנולוגי?)

לדעתי החיוב נכון ואתה צריך לשלם

פורסם

בשנה הראשונה של הלימודים אתה צריך לשלם. בנוסף גם בשנייה, אבל מתי שהתגייסת היית צריך להביא להם צו גיוס ויש להם מין תהליך שהם עושים שם ולאחר מכן הם פשוט מזכים אותך 12 חודשיים אחורה מהתאריך של הצו גיוס.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים