פורסם 2004 בינואר 621 שנים שלום,יש לי פוטנציומטר של 750 אום בערך ואני רוצה לעשות איתו פאן באס.הבעיה היא שאני מחבר אותו בטור למאוורר לאחר סיבוב קל של הפוטנציומטר המאוורר נעצר.אני רוצה להגדיל את הסיבוב, כלומר שההתנגדות שתהיה בטור על המאוורר תהיה יותר נמוכה.אודה לכם אם תוכלו לשים או להסביר מעגל עם צורת החיבורים וערכי הנגדים ( או הנגד הבודד ) הדרושים לצורך העשיה.תודה לכל העונים.
פורסם 2004 בינואר 621 שנים הפוצנטיומטר חזק מידי.V=I*RR=V/Iלפי הנוסחאות הבסיסיות האלה תחשב מה אתה צריךR- התנגדות (אוהם)V- מתח (וולט)I- זרם (אמפר)
פורסם 2004 בינואר 621 שנים מחבר ידוע לי שזה פוטנציומטר חזק מידי אבל זה הכי נמוך שמצאתי לכן השאלה באה פה.ומן הסתם אם זה מאוורר אני מספק לו 12 וולט
פורסם 2004 בינואר 621 שנים תקנו אותי אם אני טועה אבל פוטנציומטר מחברים במקבלים למאוורר ולא בטור...ריאוסטט מחברים בטור...או שיש משהו שאני מפספס?
פורסם 2004 בינואר 621 שנים אתה יכול לחבר נגד במקביללמרות שאני לא בטוח שזה אותו דבר גם לגבי פוטנציומטר
פורסם 2004 בינואר 621 שנים אם אתה מחבר מאוורר אחד על פוטנציומטר אחד, אז אין כזה דבר מקביל או טורי.., אם נגיד היה לך שני מאווררים על פוטנציומטר אחד, תחבר אותם במקביל, כדי שכל אחד יקבל את אותו הזרם.. :
פורסם 2004 בינואר 621 שנים מישהו פה מקשיב בכלל למה שהוא אומר? נגד במקביל למאוורר לא משנה שום אלמנט על המאוורר אלא אם יש הגבלת הספק. נגד בטור הוא משגולדי עושה ומה שהוא אמור לעשות. אין לי ממש פתרון אבל אולי אם תגרום לחוגה של הפוטנציומטר להתקע באמצע ע"י כך שאיזה קיסם יפריע לו להמשיך תוכל להגביל את ההתנגדות המקסימלית שלו ל400 אום אבל עדיין הסיבוב יהיה קצר מאוד
פורסם 2004 בינואר 621 שנים נו מה בעיה ? כבר אמרו לך את התשובה! תחבר את פוטנציומטר (למה זה מילה כל כך מסובכת...) בטור למאוורר(ים) ותחבר נגד קבוע במקביל לפוטנציומטר את החישובים אני נותן לך אם אתה צריך עזרה בחישובים תפנה אליי
פורסם 2004 בינואר 621 שנים מחבר אני רוצה להגדיל את הסיבוב שזה לא יהיה סיבוב קטן שיהיה סיבוב גדול יותר כלומר טווח מהירויות גדול יותר.ניתן לחבר נגד לנגד במקביל וכך נוצרת התנגדות קטנה יותר לדוגמא:אם אני רוצה נגד של 3 אום בערך אבל יש לי רק נגד של 10 אום ו 5 אום אני מחבר אותם במקביל אחד לשני ואני מקבל שקול של 3.33 אוםRt = (R1*R2)/(R1+R2)אבל מכיוון שיש לי פה פוטנציומטר ( נגד משתנה ) זה יוצר בעיה.אני יכל לחבר לפוטנציומטר במקביל נגד של 20 אום ובמקסימום התנגדות שלו ( 750 אום ) יהיה לי שקול של 20 אום בערך שזה מה שאני צריך.אבל מה יקרה שהתנגדות הפוטנציומטר לא תהיה על המקסימום ? זה יוצר בעיה.
פורסם 2004 בינואר 621 שנים בהינתן מאוורר ונגד משתנהאז I הוא הזרם דרך המאוורר ב 12 וולט (כתוב על כל מאוורר) ו rp הוא התנגדות הנגד המשתנהצריך למצוא את X (התנגדות הנגד המקביל לנגד המשתנה)הנוסחה היא(בתקווה שהנוסחה לא תשתבש בגלל האתר)X= (84rp)/(5*I*rp-84) ok ?זה עובד !
פורסם 2004 בינואר 621 שנים 20 זה קטן קצת אבל 50 זה די בסדר.הוא צריך יהיה לעמוד בהספק לא זניח שצריך לקת את זה בחשבון.אם תשים 50 במקביל לפוטנציומטר של 750 יהיה לך נגד משתנה של 0-47 אוהם.
פורסם 2004 בינואר 721 שנים תשתמש בנוסחה שלי וזהוכאשר הנגד המשתנה יהיה אם התנגדות מקסימלית את המתח על המאוורר יהיה 5V (זה מתח ההתחלה על רוב המאווריים)והמתח יעלה ככל שההתנגדות תירד
ארכיון
דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.