עבור לתוכן

סטיק של 8GB או שניים של 4GB?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, אני עושה בירורים ראשוניים לגבי מחשב חדש שאני מתכנן לקנות בעתיד הקרוב. יש לי אפשרות להשיג כמה רכיבים קטנים מארה"ב, והסתכלתי על מחירים ב-newegg של זיכרון, ואני רואה שסטיק אחד של 8 ג'יגה עולה בערך 5 דולר יותר משניים של 4.

יש איזשהם יתרונות/חסרונות בכל אחת מהקונפיגורציות?

על פניו, אם הם מתפקדים אותו דבר בדיוק אז הייתי מעדיף לקנות סטיק אחד של 8 ג'יגה כדי שבשדרוגים עתידיים אני אוכל ככה למקסם את ה-RAM שלוח האם תומך בו בלי לזרוק זכרונות קטנים יותר.

אבל אולי יש הבדלים במהירות, אולי לוחות אם בכלל לא תומכים רק בסטיק אחד של זיכרון (ועוד בנפח גדול כזה).

אולי לא כדאי לשים את כל הביצים בסל אחד כך שאם הזיכרון הזה מתקלקל אז לא יהיה לי איך להריץ את המחשב בכלל, ואולי אני מתכנן רחוק מדי כי עד שאני אנצל את כל ה-4 סלוטים של לוח האם אני כבר ארצה לקנות לוח אם חדש עם זיכרון חדש (בטח יצא DDR4 במחירים שפויים עד אז) וכו'.

בכל אופן, מקווה לשמוע מה דעתכם או תובנות כלשהן.

פורסם

לשניים של 4GB יש יתרון קל מאוד עד כדי זניח בביצועים.

לאחד של 8GB יש יתרון קל מאוד עד כדי זניח בצריכת חשמל.

בלוח של 4 סלוטים הייתי שם שניים של 2GB או שניים של 4GB, בלוח של 2 סלוטים הייתי שם אחד של 4GB או אחד של 8GB, תלוי בשימושים ובתקציב.

פורסם

אם קרה והיכולת לקנות בארה"ב לא תתממש בעתיד, קח בחשבון שסטיקים של 8GB קצת יקרים כאן בארץ ולא שווים את המחיר שלהם (נכון לעכשיו)

מה גם ש8GB מספיק לרוב הגדול של השימושים ויותר מ8GB זה OverKill לרוב המשתמשים.

לדעתי, קח 2 של 4GB במחיר נורמלי, תראה אם אתה באמת צריך יותר. גם בעוד שנתיים מעכשיו, מקסימום תוסיף עוד שתיים של 4GB וגם אז זה לדעתי יהיה המון.

שוב, אלא אם כן אתה מתעסק המון בעריכת וידאו / סאונד / Autoccad או ווירטואליזציה או משהו בסיגנון, אין באמת צורך ביותר מ8GB.

פורסם
  • מחבר

אם קרה והיכולת לקנות בארה"ב לא תתממש בעתיד, קח בחשבון שסטיקים של 8GB קצת יקרים כאן בארץ ולא שווים את המחיר שלהם (נכון לעכשיו)

מה גם ש8GB מספיק לרוב הגדול של השימושים ויותר מ8GB זה OverKill לרוב המשתמשים.

לדעתי, קח 2 של 4GB במחיר נורמלי, תראה אם אתה באמת צריך יותר. גם בעוד שנתיים מעכשיו, מקסימום תוסיף עוד שתיים של 4GB וגם אז זה לדעתי יהיה המון.

שוב, אלא אם כן אתה מתעסק המון בעריכת וידאו / סאונד / Autoccad או ווירטואליזציה או משהו בסיגנון, אין באמת צורך ביותר מ8GB.

לא מתעסק בדברים אינטנסיביים כאלה, אז אני באמת חושב שאלך על שני סטיקים.

למרות שהביטוי "לא צריך יותר מ-X זיכרון" תמיד הוכח כשגוי אחרי מספיק זמן, כנראה באמת שעד שאצטרך יותר מ-16 ג'יגה כבר יהיה DDR4 או 5 ואצטרך לוח אם חדש או משהו.

תודה!

פורסם

למה הוכח כשגוי?

גם מחשבי core 2 duo מלפני 5 עם 3GB זיכרון הם OverKill בשביל רוב האנשים שלא עושים את הפעולות הללו.

כך שבמחן הזמן אני דיי בטוח שזה יעמוד. אבל החלטה שלך, אני רק יעצתי.

פורסם

אפשר לומר בביטחון כמעט גמור ש8GB יספיקו לך לכל תקופת המחשב.

ואם 2X4 עולים זול יותר מ1X8 ויש לך 4 סלוטים, אין שום סיבה שבעולם לא לקחת 2X4.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים