עבור לתוכן

ווידוא תאימות

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם ,

אני רוצה לשדרג זכרון במחשב משרדי שברשותנו.

המחשב דיי ישן (באיזור ה 4 שנים), כרגע יש בו 2 סטיקים של 1GB של DDR2 667Mhz .

אני רוצה לקנות לו עוד 2 סטיקים של 2GB (זאת אומרת קיט של 4GB).

אני אקנה את זה בארה"ב ומכיוון שאין יותר מדיי דרישה מהזכרון הזה , לא צריך אופציה ל OC או משהו כזה אני מן הסתם מעוניין להשקיע כמה שפחות.

חשבתי לרכוש את זה : http://www.amazon.com/Upgrade-OptiPlex-Desktop-Mini-Tower-PC2-5300/dp/B001V6W8QG/ref=lh_ni_t

רציתי לוודא שזה יתאים.

זה יוצא 44.5$ כולל המשלוח בתוך ארה"ב כך שאם מישהו יכול לתת אלטרנטיבה זולה יותר אני ממש ממש אשמח.

תודה רבה על העזרה חברים.

פורסם

"מחשב דיי ישן (באיזור ה 4 שנים)" זה לא תיאור ענייני שאפשר להשתמש בו ע"מ לוודא תאימות.

צריך דגם מדויק של לוח אם.

פורסם
  • מחבר

"מחשב דיי ישן (באיזור ה 4 שנים)" זה לא תיאור ענייני שאפשר להשתמש בו ע"מ לוודא תאימות.

צריך דגם מדויק של לוח אם.

אני מודע לבעיתיות של התיאור שלי אבל אני כרגע לא יכול לבדוק בדיוק איזה לוח אם , אוכל לבדוק את זה רק ביום שבת בערב ואני צריך להזמין כבר את הזכרונות על מנת שיגיעו בזמן.

אבל אם אני אומר מה כרגע מורכב במחשב זה לא מספיק?

הנה התמונה שצילמתי של הסטיק שמורכב בו היום :

https://dl.dropbox.com/u/18717198/CameraZOOM-20120530160342994.jpg

פורסם

הבנתי איזה זיכרון מורכב כרגע, אבל אני יכול רק לנחש שיש לך עוד שני סלוטים פנויים, ושהלוח מסוגל לקבל סה"כ 6GB.

הניחוש שלי - כן, הזיכרונות יתאימו ויעבדו כמה שצריך.

פורסם
  • מחבר

הבנתי איזה זיכרון מורכב כרגע, אבל אני יכול רק לנחש שיש לך עוד שני סלוטים פנויים, ושהלוח מסוגל לקבל סה"כ 6GB.

הניחוש שלי - כן, הזיכרונות יתאימו ויעבדו כמה שצריך.

הבנתי אותך ,

לא חשבתי על נושא תאימות לוח האם...

לגבי סלוטים פנויים כמובן שבדקתי ויש לו 2 סלוטים פנויים... השאלה היחידה היא הוא יכול לקבל 6 GB זכרון...

מה אתה אומר? אני לוקח סיכון אם אני מזמין בלי להיות בטוח?

פורסם

רוב הסיכויים שהלוח אכן יתמוך.

יש סיכון, אבל הוא קטן (במקרה שהצ'יפסט של הלוח ישן מאוד).

הנה דוגמא ללוח שעדיין מוכרים, שבכלל תומך ב 2GB של זיכרון DDR לכל היותר:

http://ksp.co.il/hmain.php?now_snif=ksptelaviv&uin=9347

לא מאמין שמישהו קונה כזה בימינו, אבל עובדה שיש גם ענתיקות כאלה בימינו לא במוזיאון ולא במתקן מיחזור.

פורסם
  • מחבר

הבנתי ,

טוב , תודה רבה על העזרה.

פורסם
  • מחבר

מצטער על ההקפצה.

פשוט , הגעתי למסקנה שעדיף לחכות ולוודא שהלוח מתאים ,

אז הדגם של הלוח הוא p31-ds3l של gigabyte

בחוברת ההוראות שלו רשום :

4 x 1.8V DDR2 DIMM sockets supporting up to 4 GB of system memory

השאלה היא אם זה 4 ג'יגה סה"כ או 4 ג'יגה לכל סלוט...

אשמח לתשובה כי אני ממש חייב כבר להזמין את הזכרון...

תודה רבה

עריכה : ובמידה והלוח באמת תומך רק עד 4 ג'יגה , חשבתי לקנות את הזכרונות האלה :

http://www.amazon.com/gp/product/B000R4OUNC/ref=ox_sc_act_title_1?ie=UTF8&m=ATVPDKIKX0DER

האם יתאים?

פורסם

זה 4 ג'יגה סה"כ.

ובכלל הלוח/הצ'יפסט הזה בעייתי מבחינת זיכרון.

אני מצרף תמונה מתוך המדריך למשתמש של הלוח הזה:

וכעת נשאלת השאלה איזה מעבד יש לך.

פורסם
  • מחבר

זה 4 ג'יגה סה"כ.

ובכלל הלוח/הצ'יפסט הזה בעייתי מבחינת זיכרון.

אני מצרף תמונה מתוך המדריך למשתמש של הלוח הזה:

וכעת נשאלת השאלה איזה מעבד יש לך.

תודה ,

המעבד הוא E6750 של אינטל

core 2 duo

פורסם

אוץ'... זה בדיוק מעבד עם 1333MHZ FSB. :s07:

נברתי ברשת ע"מ לנסות לגלות האם הזיכרונות הקיימים אצלך הם Single sided, להלן SS, או Dual sided, להלן DS, ולא מצאתי תשובה חד-משמעית. אני נוטה לחשוב שזה SS. משמע, לפי מה שכתוב במדריך הרשמי של הלוח שלך - הוספת סטיק שלישי זה מתכון לצרות, והוספת שני סטיקים (שלישי ורביעי) זה גם כן מתכון לצרות, אלא אם כן הם DS.

עד כמה שהבנתי, DS חלף מן העולם - קשה מאוד למצוא, ובכל מקרה היצרנים כנראה לא מציינים האם הסטיק שהם מוכרים הוא SS או DS.

מסקנה - בשביל שיהיה עכשיו 4GB של זיכרון בלוח שלך, צריך להוציא את הקיימים ולשים שניים חדשים של 2GB כ"א (אפשר גם 800MHZ). שזה כמובן לא משתלם, כי זו פלטפורמה ישנה. :s07:

בקיצור, בארץ זה סיפור של 300 ש"ח עבור זכרונות חדשים (סה"כ DDR2 800MHZ 2x2GB), או פחות מזה מיד שנייה.

פורסם
  • מחבר

אוי ואבוי איזו נפילה ,

מה זה אומר אגב DS ו SS ? זה אומר האם רכיבי הזכרון יושבים רק על צד אחד של הסטיק או על שני הצדדים או שאני לא בכיוון בכלל?

למרות שזה פחות משתלם כנראה שלא תהיה ברירה כי זה מחשב משרדי ואני לא רואה סיבה לשדרג אותו , אתה בטוח שהלוח אם יכול לקבל פשוט 2 סטיקים של 2GB כל אחד?

יכול להיות שאולי אקנה את הסט הראשון שדיברתי עליו וזהו...

שוב , תודה רבה על העזרה , אתה תותח

פורסם

אוי ואבוי איזו נפילה ,

מה זה אומר אגב DS ו SS ? זה אומר האם רכיבי הזכרון יושבים רק על צד אחד של הסטיק או על שני הצדדים או שאני לא בכיוון בכלל?

למרות שזה פחות משתלם כנראה שלא תהיה ברירה כי זה מחשב משרדי ואני לא רואה סיבה לשדרג אותו , אתה בטוח שהלוח אם יכול לקבל פשוט 2 סטיקים של 2GB כל אחד?

יכול להיות שאולי אקנה את הסט הראשון שדיברתי עליו וזהו...

שוב , תודה רבה על העזרה , אתה תותח

פעם כל הזכרונות היו SS, כי באמת רכיבי הזכרון ישבו על צד אחד של הסטיק.

לאחר מכן יצרנים רצו להגדיל את נפח הזיכרון של הסטיקים, ופשוט "חיברו" שני סטיקים לסטיק בודד דו-צדדי (DS). זה אמנם הכפיל את הנפח, אבל הלוחות לא יכלו להתייחס לסטיק כזה כאל סטיק בודד נורמלי. במהלך קריאה ממנו או כתיבה אליו הם יכלו לגשת או לצד אחד שלו, או לצד שלו, אבל לא בו-זמנית.

בחלוף השנים היצרנים השכילו לייצר סטיקים בנפחים גדולים, שהלוחות מתייחסים אליהם בצורה תקינה תמיד. מבחינה לוגית הם SS, ומבחינה פיזית לא משנה עכשיו אם רכיבי הזיכרון נמצאים על צד אחד של הסטיק או משני הצדדים.

כלומר, כאשר אנחנו מסתכלים על סטיק DDR2 שיש לו רכיבי זיכרון משני הצדדים - אז או שהוא באמת כל כך ישן שהוא DS, או שהוא SS. :nixweiss:

זוג של סטיקים מסוג DDR2 בתדר 667MHZ-800MHZ בנפח 2GB כ"א אמורים להתאים ללוח שלך בכל מקרה, לא משנה אם הם חדשים או ישנים.

רק תקפיד לחבר אותם לא צמוד אחד לשני. (אפשר ככה: |-|- , אפשר ככה: -|-| , אפשר אפילו ככה: -||- , אבל לא ככה: --|| , ולא ככה: ||-- .)

אגב, זה לא שהמעבד שלך לא טוב, זה מעבד טוב מאוד לתקופה שלו. הוא פשוט יותר מדי טוב בשביל הלוח שלך (צ'יפסט עתיק).

פורסם

הנתונים שלו מתאימים ללוח שלך, אבל אם כבר לקנות זוג שיחליף את הזוג שלך, אפשרי בהחלט ללכת על 800MHZ, במידה וזה לא מקפיץ את המחיר בצורה משמעותית.

זה לא חייב להיות קיט, אפשר פשוט שני סטיקים זהים (אפשר גם שני סטיקים כמעט זהים וגם לא מאותה חברה, אבל נעזוב את זה כרגע).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים