עבור לתוכן

מינידיסק מחזיר מלחמה

Featured Replies

פורסם

סוני הודיעו על המינידיסק החדש, HI-MD

מינידיסקים של גיגה כל אחד, 7 שעות הקלטה רגילה, ופי 2 ופי 4 מקום לפי כללי הLP.

ביננו, מי ירצה LP כשאפשר יהיה סוף סוף להנות גם מים של מקום וגם מהאיכות המצויינת של הSP המקורי והטוב.

אני לא מוצא את ההודעה הרשמית באתר של סוני, אבל בwww.minidisc.org כתבו על זה

ותוך כמה שעות השיחה כאן http://www.minidisct.com/forum/showthread.php?s=&threadid=20006 נהייתה מטורפת :o

• תגובות 36
  • צפיות 3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

איחרו......

יש לך מושג כמה עולה המיני דיסק והדיסקים?

פורסם

נראה בהחלט מגניב, אבל קשה לי להאמין שהדיסקים הם באותו גודל פיזי, או שהאיכות נשארה אותה איכות שהגירסה האחרונה של ATRAC הציגה (292Kb/s ב-SP).. אחרי הכל, עד עכשיו נכנסו בדיסק אחד בסה"כ 160 מגה בייט...

בכל מקרה יהיה נחמד לראות איך זה מתפתח...

פורסם
  • מחבר

הגודל הוא אותו גודל, זה בדוק.

מסתבר אפילו שהטכנולוגיה פותחה על ידי סוני ושארפ כבר לפני 4 שנים (!!!!!) ורק עכשיו זה מגיע.

אין עדין מחירים ותאריך יציאה רשמיים, אבל בטוח שהדיסקים האלה לא יהיו זולים בהתחלה ויקח זמן עד שיותר יצרנים יצטרפו והמחירים ירדו.

פורסם

תחלופה לנגני הגיגה-4 גיגה שיש בזמן האחרון...

עדיין יש את החיסרון הברור של:

1. אי אפשר להחזיר מוסיקה למחשב.

2. לפני העברת המידע צריך לקודד אותו לאטרק, המון זמן בשביל גיגה שלם.

3. אי אפשר לשים מידע, רק מוסיקה.

4. כרגיל מחיר המידי דיסקים (הנגנים/מקליטים) מנופח מעבר לפרופורציה יחסית לתחלופה הזולה יחסית של הארד דיסקים.

פורסם
  • מחבר

חדשות חמות לגבי המינידיסקים החדשים:

1. אפשר להעלות חזרה למחשב דרך הUSB

2. אפשר לשים עליהם מידה

3. כבר יש מחירים של בין 200 לדגם הבסיסי ו400 לגדם התותח, די כמו עכשיו.

4. שימוש בATRAC3PLUS, וגם אפשרות להקלטה לא מכווצת באיכות דיסק!

5. הדיסקים הישנים ניתנים לשימוש ויכפילו את נפחם

ע נ ק !

http://news.sel.sony.com/pressrelease/4270

http://www.minidisc.org/keep/Sony_Hi-MD_Spec.pdf

פורסם

הנה, ידעתי...

With ATRAC3plus compression, more audio files can be burned to Hi-MD media or for that matter, to a standard MiniDisc. Music can be compressed to 132, 105, 66, 64 or 48 kbps (kilobits per second), so you can store more music or record at higher fidelity. By compressing at 48 kbps, users can enjoy 45 hours of music on one Hi-MD disc or 13 hours of music on one standard, 80-minute MiniDisc.

ה-bitrate הגבוה ביותר שניתן להקליט בו הוא 132kbit/s - בדיוק קצב הדגימה של LP2 ב-ATRAC3 - כך שבהחלט יש ירידה באיכות הסאונד, אפילו באפשרות הגבוהה ביותר. שלא נדבר על 48kb/s, שזה פשוט אבסורד ולא ראוי כלל לשימוש (חוץ מהקלטות Live דרך המיקרופון של הרצאות ודברים כאלה..).

פורסם

במחיק של 330 דולר את מקבל מכשיר עם מסך ענקי, שלט ענקי, יכולות הקלטה עם קידוד במקום.

נפח של 20 דיסקים. ולפי מה שאני רואה עכשיו זה הרבה יותר מ20 דיסקים.

איכות גבוה יותר בשימוש עם OGG.

הרבה יותר יעיל ומהיר.

לאייריבר לדוגמא, יש את כל מה שיש למיני דיסק הכי מתקדם+מלא ייתרונות נוספים.

פורסם

Its a Wonderfull stuff for pplz who dont mess mith computers , for the computerized pplz sony are to late , mp3 is much easier to handle. i have a ATRAC3PLUS discman that can also read mp3 and i use only mp3 , who has the time and power to convert evrything the atrac ?! ,anyway its good that sony upgrading their stuff but it will take a few years to get the standard be worth, thats why i dont really think its going to be a big succes but i still like what sony invents

:).

פורסם

למינידיסק החדש תהיה אפשרות לעלות למחשב רק מה שהוקלט דרך המיקרופון.

ההקלטה יכולה להגיע לאיכות של 256KB עם Atrac3+ ולא ידוע מה אם ה SP הישן, תהיה אופציה של הקלטה באיכות של דיסק PCM יהיה ניתן להכניס באיכות הזאת יותר משעתיים אבל באיכויות אחרות יהיה אפשר להכניס הרבה יותר מזה.

יהיה ניתן לשים קבצים ומידע על הדיסקים.

הנה זמני הנגינה (מבחינת מקום) שיהיו ב Hi-MD יחסית לדיסקים ישנים (שיהיה אפשר לעשות להם פורמט ולהוסיף להם נפח) הטבלה לקוחה מMinidisct והיא נעשתה ע"י Pug.

Record length on a 80 min* standard disc Play/ record length on a 1 GB Hi-MD:

PCM (=CD quality) 28 min/ 1 h. 34 min.

Hi-SP (=Atrac3plus 256 kbps) 2 h. 20 min/ 7 h. 55 min.

Hi-LP (=Atrac3plus 64 kbps) 10 h. 10 min/ 34 h.

Atrac3 132 kbps (LP2) 4 h. 50 min/ 16 h. 30 min.

Atrac3 105 kbps 6 h. 10 min/ 20 h. 50 min.

Atrac3 66 kbps (LP4) 9 h. 50 min/ 32 h. 50 min.

Atrac3plus 48 kbps 13 h. 30 min/ 45 h.

Atrac 292 kbps (SP)** 2 h. 19 min/ About 7h 30 min.

בנוסף קצב ההעברה שופר (מהמחשב למינידיסק)

אני חושב שלמינידיסק בכלליות יש כמה יתרונות, הוא קטן , שמן נגינה על בטריה ארוך, מדיה נשלפת (לעומת הרדיסקים ופלאש), מדיה זולה, הקלטה מכל מקור שהוא, אי תלות במחשב..

אני אישית כרגע קניתי מינידיסק חדש (ולא אין לי רגשות גדולים מדי של צער, אני אסתדר עם המינידיסק שלי , גם ככה הייתי מחכה עד לדור השני (לפחות) של המינידיסקים החדשים) ואני ממש מרוצה, אני חושב שזאת טכנולוגיה ממש טובה, וממש נוח לי שאפשר להחליף דיסקים ולבחור מה אתה לוקח איתך...

אני חושב שמינידיסקים יישארו לעוד הרבה זמן (עד שזיכרון פלאש יהיה ממש ממש זול והיה אפשר לקנות אותו בתור מדיה כשאתה הולך לקנות מסטיקים :-)) ובמיוחד עכשיו כשיש 1GB של זיכרון שזה ממש הרבה למדיה בודדת קטנה כזאת...

אני חושב שההרדיסקים החדשים (0.8 אינץ') הם התקדמות טובה שאולי גם תאיים לבסוף על המינידיסק אבל לבנתיים צריכת החשמל שלהם גדולה מדי ויש להם את הבעיה של קפיצה בשירים אם רצים וכדומה...

רק כמה לינקים למי שרומה לקרוא קצת יותר תגובות ומידע ותמונות...

http://www.minidisct.com/forum/showthread.php?s=&threadid=20006&perpage=10&pagenumber=1[/url

] דיון ענק אם הרבה תגובות של אנשים

http://www.minidisct.com/forum/showthread.php?s=&threadid=20076 דיון עם כל ההבטים הטכניים של הנגן, מומלץ לקרוא... :-)

פורסם
  • מחבר

יכול להיות שתהייה אפשרות להעלות גם הקלטות מהLINE IN, עדין לא בטוח.

השימושיות תלויה במשתמש. אני אישית לא חושב אני אסתדר עם כל כך הרבה מוזיקה על אותו דיסק כי אני שומע רק אלבומים, לעתים רחוקות מאוד מאוד אני עושה אוסף של שירים , וגם זה לא עובר שעה של מוזיקה סה"כ.

מה שיפה זה שיהיה אפשר להשתמש בדיסקים הישנים בפי שתיים נפח, מה שאומר שאם עד עכשיו הייתי שם שני אלבומים בLP2 על אותו דיסק, אני אוכל לשים שני אלבומים באיכות יותר גבוהה - זה ממש מתאים לי.

באשר לכל כך הרבה מוזיקה דיסק של גיגה, אפשר יהיה לשים שני אלבומים באיכות של דיסק - אבל המחיר הגבוה של 7 דולר לדיסק לא כל כך טוב למטרה כזו. בידיעות אחרונות כתבו היום שהדיסקים יעלו 80 שקל בארץ. ממש מוגזם! זה יותר מפי שתיים מאשר בארה"ב!

אני חושב שאני אחזיק את המינידיסק שקניתי לפני 5 חודשים ופעם הבאה שאני ארצה חדש הוא כבר יהיה Hi-MD וניראה מה מתאים לי שם כבר.

פורסם

וואללה זה נראה חיה!!!

מה החסרונות פה?

מה עדיף זה או ה ihp 120? ואיך זה שהמינידיסק הכי טוב (מהחדשים) יעלה 400$ והihp 120 עולה 380 גג

פורסם

לדעתי אייריבר עדיך, זה יותר נוח, יותר מהיר לשימוש ויותר קח "להקליט" מוזיקה

מה עוד, שזה משמש הרד דיסק חיצוני לכל דבר.

פורסם

אבל יש להארד דיסק בלאיי, לא? האורך חיים שלו די קצר

פורסם

5 שנים עם שימוש נורמלי הוא יחזיק בלי בעיה...

לגבי הקטע של הכפלת הנפח במדיות קודמות, זה שטויות!! מי שהקליט על 2 יקליט על 4 וזה יכפיל את הנפח? לא זה פשוט יוריד את האיכות! וזה מה שה"שיטה" הזאת עושה היא מורידה את הביטרייט עד 48 שזה נמוך מאד מאד!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים