עבור לתוכן

מה באמת קובע מחזור שעון?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

לא שיגעתי לכם את השכל כבר הרבה זמן, אז חזרתי.

ניסיתי להבין הרבה זמן מה הקלוק של המעבד קובע, וזה מה שהבנתי:

במעבד צינור עיבוד נתונים, הקלוק קובע מתי הפקודה תעבור ממחלקה למחלקה. מכיוון שכך, אם הקלוק יהיה מהיר מדי, אז החישוב לא יסתיים (הקלוק ״ידחוף״ אותו החוצה), ולכן יש הגבלה לקלוק. הבנתי גם שלכל פקודה לוקח מספר קלוקים לא קבוע, אלא זה תלוי במעבד. אז זה לא ממש מסתדר לי- אם הקלוק לא משנה לזמן שלוקח לכל פקודה להתבצע אז איך הקלוק משפיע? ועוד שאלה: אם במעבד מסויים יקח לפקודה מסויימת שני מחזורי שעון לבצע את הפקודה, ואז אני אכפיל את הקלוק של המעבד- אז יקח לפקודה חצי מהזמן?

פורסם

לכל פעולה בסיסית יש מספר קבוע של דפקים ממה שזכור לי (באסמבלי רשום בדיוק כמה לכל פעולה). לכן אם תגביר את הקלוק, המעבד יספיק לעשות יותר פעולות באותו פרק זמן.

בעיקרון כן, אם תגביר את כמות הדפקים, תעלה את המהירות שלו (מה שכן, כמות הדפקים שנדרשת לביצוע זהה, אבל יש לך יותר דפקים בפרק זמן קצר יותר).

מה שכן, יש חשיבות נוספת לקלוק, מעבד או זיכרון מהיר מדי, וכל העסק לא עובד, כי המידע לא מספיק "להאסף" ע"י הזיכרון וכו'.

פורסם

אתה צריך קורס אקדמי במיקרוארכיטקטורה. הקורס מכסה (חלקית) אמנם רק 8086, אבל זה הבסיס.

פורסם
  • מחבר

זה לא ממש מסתדר לי, כי אם לכל פקודה יש מספר קלוקים קבוע מראש- ולא על ידי המעבד, אז Pentium 4 במהירות 3.4Ghz יהיה שווה לi7 במהירות 3.4Ghz .. אז מה קובעים הקלוקים..?

פורסם

מי אמר של-pentium 4 ול-i7 לוקח אותה כמות דפקים לבצע פקודה מסויימת?

ואולי ל-i7 יש זיכרון מהיר יותר שמאפשר לו לבצע יותר פעולות בזמן קצר יותר? (ואילו בפנטיום הזיכרון לא היה מספיק לתפוס את הנתונים).

אגב יש הבדלים נוספים, למשל i7 תומך בסטי פקודות שאין ל-פנטיום 4 (הבדלי דורות), כמובן שלא לדבר שב-i7 יש פי כמה יותר טרנזיסטורים (יותר מטמון, יותר ליבות פועלות)...

פורסם

השאלה מה עושה המעבד בכל מחזור שעון.

דמיין לך שני מעבדים, שמתוכננים לבצע חיבור של שני מספרים, ואתה מעוניין לחשב את 1+10.

המעבד הראשון יודע לקחת שני מספרים ולחבר אותם במחזור שעון אחד, ואורך המחזור שלו הוא 5 שניות.

המעבד השני מחבר שני מספרים בצורה הבאה: הוא לוקח את המספר הראשון, ובכל מחזור שעון הוא מגדיל אותו ב-1, ואורך המחזור שלו הוא שניה אחת.

למעבד השני יש תדירות גבוהה יותר, אבל יקחו לו 10 שניות כדי לבצע את החישוב, לעומת 5 שניות למעבד הראשון.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים