עבור לתוכן

לקראת טירונות

Featured Replies

פורסם

שיכאב פחות בתחת :smile1:

עוד דברים שהיתי מוסיף: קרם אחרי השמש, משחה נגד יתושים, משהו נגד שפשפת, הרבה שקיות, מנעול זה חשוב, אולר, חבלים\חוטים, אה וכרית!

דברים ברשימה שלהם שמיותרים: מראה לא צריך, גומי טפירה, מדרסים,תיק רחצה, תיק כביסה (לקחת הרבה שקיות כן), מברשת נעליים, משחת נעליים, סבון לכביסה גם מיותר.

נ.ב. הוזלין זה נגד יובש בשפתיים, לא חובה ווזלין אלא אפשר תחשיר חזק אחר ושומני (יש קטנים כאלו בקופסאות עגולות בקוטר חצי שקל בעובי 1 ס"מ ליד הקופה בסופר פארם)

אה, ותבין סכין גילוח בכל זאת, מקסימום ישאר ללא שימוש.

חטיפי אנרגיה\נשנושים מומלץ גם, לא יודע מי שם החליט שאוכלים בצבא- ארוחת ערב זה חלבי :nixweiss: אז תזכור בארוחת צהוריים לטחון כמה שאפשר מהמנה הבשרית בשקל שהם מחלקים (טוב אולי כבר קצת פחות בשקל)

אה, ומגבונים! גם אפשר לנגב את עצמך וגם אפשר לנקות איתם את הנעליים למבריק ב10 שניות בדיוק D:

ובנוסף, אל תתחיל לבזבז כסף על כל מיני דברים, איזה יום אתה מתגייס? סביר שחזור הביתה בשבת ומקסימום תשלים ציוד אם יהיה לך חסר משהו, או אם אתה נשאר שבת תבקש מההורים שיביאו

• תגובות 35
  • צפיות 5.1k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

הבנתי, תודה!

תגיד מה זה כל הבדיחות האלה עם הוזלין, יש לזה איזה שהוא רקע מקדים שקרה צבא או משהו דומה?

לגבי גילוח, אם אני פשוט יבוא לא מגולח ואצטלם לחוגר כך זה יהיה בעייתי? (רופא עור ורופא משפחה מודיעים לבעיה שיש לי, זה לא מאתמול או שלשום).

פורסם

הרבה גברים ערומים ביחד במקלחת, אתה יודע הבדיחה מתאימה... ולא אל תדאג ;)

בקשר גילוח- אין לי מושג מה המצב כרגע בנושא, בכל מקרה הטירונות שלך היא 3 שבועות ואם יש לך באמת בעיה בנושא אתה תקבל פטור

פורסם
  • מחבר

הבעיה ידועה מימזמן, יש לי גם אישורים מהרופאים התוקף שלהם פג החודש - צריך לחדש.

וכל הקטע עם ווזלין זה בגלל שבטירונות כולם מתקלחים ביחד? (אז מהכיוון הזה אני בטוח, אני מכיר את רוב האנשים שעושים את הטירנות).

כדי לציין את הבעיה על היום הראשון?

פורסם

יכול להיות שמישהו כבר ציין חלק מהדברים אבל זה בעיקרון:

בגדים לשבוע (תחתונים גרביים גופיות)

כפכפים

דברים למקלחת (שמפו, סבון)

מגבת

תרופות שאתה צריך (רצוי גם לקחת ליתר בטחון אם יש לך קלבטן, קלגרון אקמול וכו')

חומר נגד יתושים - חובה (משום מה יתושים מחבבים מאוד בסיסים צבאיים ובמרפאה יספרו לך סיפורים על למה אין להם במלאי)

כלי מיטה (שמיכה, כרית, כיסוי למזרון)

מחברת קטנה ועט כשישעמם (ויהיה לך משעמם...הרי אסור פלאפון\MP3 וכו')

פלאפון קח את ההכי זול שיש כי דופקים

קרם הגנה

מנעול - תקנה אחד בינוני בחנות (סיפור של מקס' 10 שקל), הקטנים הפשוטים נפתחים עם כל מפתח לרוב

כסף קטן לחטיפים\אוכל

שקיות לבגדים מלוכלכים\ציוד במידה ולא יכנס לתיקים

בקבוק מים גדול (רצוי ריק כדי להפחית במשקל של התיק, תמלא כבר במגורים)

4 גלילים של נייר טואלט לפחות (מצרך נדיר בשעות הערב)

מגבונים

לדעתי בשבוע הראשון לא יהיה לך מד"ס (ספורט) כך שאין צורך בבגדי ספורט בינתיים

אל תקח שום דבר יקר.

זהו בינתיים- אל תהיה שוקיסט, אל תנצנץ, אל תהיה צהוב ותהנה.

פורסם

הבעיה ידועה מימזמן, יש לי גם אישורים מהרופאים התוקף שלהם פג החודש - צריך לחדש.

וכל הקטע עם ווזלין זה בגלל שבטירונות כולם מתקלחים ביחד? (אז מהכיוון הזה אני בטוח, אני מכיר את רוב האנשים שעושים את הטירנות).

כדי לציין את הבעיה על היום הראשון?

נו מה אתה לוקח בדיחות ברצינות (עתודאי)?

אפשר לספר את זה בערך על כל דבר שבא לך.

בימים הראשונים כל אחד יבקר חובש בו תוכל לדון על הבעיות הרפואיות שלך ובמידת הצורך לקבל פטורים\הפניה לרופא וכו'

פורסם

הבנתי, תודה!

תגיד מה זה כל הבדיחות האלה עם הוזלין, יש לזה איזה שהוא רקע מקדים שקרה צבא או משהו דומה?

לגבי גילוח, אם אני פשוט יבוא לא מגולח ואצטלם לחוגר כך זה יהיה בעייתי? (רופא עור ורופא משפחה מודיעים לבעיה שיש לי, זה לא מאתמול או שלשום).

אתה יכול להצטלם לא מגולח בחוגר. אתה גם תוכל להסתובב בימים הראשונים (ימי קליטה) לא מגולח בבסיס, אבל אחרי זה יכריחו אותך להתגלח או שלא יתנו לך לצאת בשישי הביתה. מה גם זה סירוב פקודה..

אם יש לך בעיה רפואית תגיד למפקד/ת להירשם לרופא כמה שיותר מהר ,כי זה לוקח מלא זמן. ואני מדבר מניסיון, אני מחכה יותר משבוע כבר לרופא...אחרי שחיכיתי לא מעט זמן לחופ"ל שנותנת את ההפנייה/תור לרופא.

פורסם
  • מחבר

נו מה אתה לוקח בדיחות ברצינות (עתודאי)?

כן...

אם יש לך בעיה רפואית תגיד למפקד/ת להירשם לרופא כמה שיותר מהר ,כי זה לוקח מלא זמן. ואני מדבר מניסיון, אני מחכה יותר משבוע כבר לרופא...אחרי שחיכיתי לא מעט זמן לחופ"ל שנותנת את ההפנייה/תור לרופא.

מה הכוונה לרישום לרופא, כיאלו רופא צבאי?

שמעתי על הרבה סיפורים (את חלק מהאנשים אני מכיר) שאמרו להם להתגלח ורק אח"כ הם יראו רופא, ובסוף סתם עבדו עליהם ולא קיבלו אישור כי הם יכלו להתגלח שאמרו להם. יש עוד מקרה שקרה למישהו שאני מכיר, אמרו לו להתגלח לא הסכים, התכוונו לתת לו יום שישי ובסוף שיחרור אותו באותו יום (חמישי) וקיבל את הפטור\אישור ביום ראשון על הבוקר.

חופ"ל? - לא טוב בקיצורים של הצבא... (משגע אותי)

פורסם

טוב

א. תפסיק להיות לחוץ, אתה באמת הסטראוטיפ לעתודאי הירוק והחלוץ

ב. חופ"ל=חובש פלוגתי

ג. מה להצטלם לחוגר? יש לך כבר חוגר, אתה לא מצטלם לשום חוגר, לא מתגלח, לא הולך לרופא, אתה בא לא מגולח לטירונות וזהו, אומר למפקדת שיש לך בעיה להתגלח, הולך לחופל הוא נותן לך פתור זמני וזהו

מקסימום תעביר מכונה על 2 וזהו ביג דיל, תוך 3 שבועות את מסיים

פורסם
  • מחבר

תראה חוגר יש לי מימזמן (שוחר), אבל אמרו לנו שאני אצטלם מחדש לחוגר... זה תמונה מלפני 5-6 שנים...

הבנתי שהטירונות שלנו יכולה להיות בטכני או בעובדה או (סימן שאלה גדול) ניצנים...

מוכנה, הכוונה למכונת תספורת או גילוח (כי בגילוח אין לי אפשרות למצבים - עד כמה שידוע לי.... אני בדר"כ מקצץ עם תספורת פעם בחודש)

פורסם

אתה עתודאי טכנולוגי?

אז תשכח ממה שאמרתי, חשבתי שאתה עתודאי אקדמאי.

פורסם
  • מחבר

זה לא משנה כרגע.... כרגע אני נחשב עתודאי טכנולוגי (הנדסאי) אבל רוב הסיכויים שאני ממשיך לעתודאי אקדאמי (מהנדס). את הטירונות אני עושה חודש הבא... לפני תחילת הלימודים.

פורסם

זה מאוד משנה.

עתודאים אקדמיים עושים טירונות כלל צהלית או ניצנים או מחנה 80, אין אופציות אחרות.

אם אתה קשור לטכני או לאחד המסלולים הטכנולוגיים יג'-יד' אין לי מושג איך זה עובד.

אתה עושה בעצם יג' יד' נכון? חשבתי שעושים את הטירונות כשמתגייסים כבר

אם אתה לא קשור לטכני אין סיבה שתעשה את הטירונות בטכני, ובעובדה לא עושים טירונות כבר, אבל שוב אלו מסלולים אחרים והטירונויות לא קשורות אחת לשניה (אלא אם שינו משהו השנה)

תשאל את הגוף שאחרי עליכם איפה עושים בדרך כלל

פורסם

אתה טועה, בעובדה כן יש מחנה טירונות של 02.

פורסם

אמ.. חשבתי שכבר לא האמת

של הטכני גם?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים