עבור לתוכן

לימוד עצמי לבגרות 5 יח"ל במתמטיקה!

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם, עבר כבר כמעט 8 שנים מאז שנגעתי במתמטיקה והגיע היום שאני צריך לחזור לזה, אני רוצה לשפר את ה3 יח"ל ל5 יח"ל

רציתי לקבל ממכם המלצה לספרי לימוד בעלי הסברים עשירים ובנוסף ספרים לתרגול.. אני מתכנן לגשת למועד הב' הקרוב 12.7 ואני חייב להתחיל ממשהו.. אני מעוניין לגשת לתוכנית החדשה.

אז איזה ספרים מומלצים ?

האם יש אתרי לימוד מומלצים?

האם יש לכם טיפים מאיפה ואיך להתחיל?

תודה מראש בן.

פורסם

קודם כל בהצלחה.

שנית, חודשיים? באמת? אתה חושב שאתה סופרמן? כנראה שאין לך מושג כמה חומר אתה צריך לעבור...

המקום הכי טוב שאני מכיר ללימוד עצמי באתר הזה.

אבל הדרך הבטוחה זה לקחת ספרי לימוד של בני גורן ולהתחיל לטחון, הכל מוסבר שם, זה לא רק תרגילים...

פורסם
  • מחבר

אני יודע שזה לחוץ אבל אני הולך לפנות לזה את כל החודשיים האלה.. בכל מקרה .. גם אם אחליט לא לגשת ביולי הקרוב אגש במועד הבא..

אבל לעיקר, מה אתם אומרים על הספרים של יואל גבע ? למישהו יש נסיון איתם? הבנתי ששום הוצאת ספרים הוציאה ספר ל807, אז מה עושים ?

האם קיימת איפשהו רשימה של כל חומר הלימוד לשאלון 806 והן לשאלון 807 בצורה מסודרת?

פורסם

אני ניגש לשאלון 806 מחר (שאלון א של 5 יחידות )

תקנה את הספר של אנקורי

יש שם 10מתכונות פתורות עם פתרון מלא ועוד 20 עם פתרון סופי +הסבר מלא על כול החומר שאתה צריך

שים לב שאם אין לך מושג בחומר ... הספר של אנקורי זה ספר חזרה לבגרות בלבד ... כול התרגילים שם הם ברמת בגרות ... זה לא ספר שטוב להתחיל איתו בהתחלה

*הספרים של יואל גבע לא רעים (תרגילי החזרה לבגרות טיפה OVER KILL ברמת הקושי ) ... גם של בני גורן בסדר

יהיה לך קשה מאוד :s07: בהצלחה

פורסם

אה שכחתי לציין אתר מעולה, הוא בתשלום, אבל לדעתי שווה כל אגורה, זה כולל קטעי וידאו והכל מוסבר ברמות הכי בסיסיות.

פורסם

יש עוד אתר שעזר לי ספציפית בזמנו (בעיקר הפורום - שאתה יכול לשאות שם שאלות ועונים לך יחסית מהר) - http://www.emath.co.il//

בהצלחה, הולך להיות לך מאוד קשה (במיוחד שאתה לומד לבד).

פורסם

איך תלמד חומר של שאלון שבתיכון מלמדים לפחות שנה תוך חודשיים? אל תשכח שאתה צריך גם זמן להפנים את החומר ולתרגל... מתמטיקה אחרי הכל זה תרגול

פורסם

חודשיים זה הרבה זמן, מספיק בשביל להוציא 100 במבחן הזה

תקרא את הספרים של בני גורן, יש שם הסברים מעולים.

אגב,

אם חזרת לזה אחרי 8 שנים המוח שלך בשיא שלו (גיל 20 ומשהו) ותוכל לעשות את זה בלי בעייה. אם לא תצליח כנראה שאין לך סיכוי גם באקדמיה כי שם הלחץ הוא גדול יותר והיו עושים את זה בפחות זמן.

בהצלחה

פורסם

אל תשכחו שבתיכון מפזרים לכם את החומר לשעתיים * 4 פעמים בשבוע מקסימום

עם כל מיני חרטאות אחרות כמו תנ"ך ועוד שלל בולשיט שעושה בלבולייאדה בשכל

לפותח הת'ארד-

זה אפשרי ללמוד ל5 יח"ל תוך חודשיים אם אתה מפנה את כל הזמן לזה

אבל תצטרך להשקיע, ולהשקיע המון.

אם לשאלון 04 אפשר ללמוד בשבוע, אז חודשיים לשלושה שאלונים ממוקדים אמורים להספיק

פורסם

גם אם מפנים את כל הזמן לזה, אני לא בטוח שזה חכם לעשות זאת...

זה מחיר מאוד גדול לשלם ואף אחד לא מבטיח לך שתצליח אם "תתפוס מרובה"...

למה דווקא לתוכנית החדשה?

יש בה קטעים יותר מסובכים משאלוני הצבירה...(אם אני לא טועה, המועד חורף הקרוב הוא האחרון שניתן לגשת בו לשאלוני הצבירה, לאחר מכן ניתן יהיה רק להשלים שאלונים חדשים שמקבילים אליהם)

חוץ מזה, כדי שבאמת תוכל לנצל את הזמן הזה אתה צריך לדעת מה רמת הידע שלך בחומר כרגע. אם אתה מתחיל מרמה של 3 יחידות אז זה שקול להתחלה מ-0 (ואני מניח שגם ככה אתה לא ממש זוכר משהו אם נגעת בזה פעם אחרונה לפני 8 שנים).

אני הייתי ממליץ לך 2 דברים:

1. תלמד עם מורה שיודע לתקתק ולגרום לך להכנס לקצב. כמובן שרק אם יש לך תקציב (אם אין לך תקציב למורה, הייתי יורד מהעניין של לגשת במועד ב' ופורס את הלמידה על פרק זמן ארוך יותר שיאפשר לך לתרגל ולהטמיע את החומר)

2. אם אתה לומד עם מורה וגם אם לא, כל עוד אתה מעוניין לגשת למועד ב' הקרוב, הייתי ממליץ לך להתמקד בשאלון הכי פשוט של 5 יח'. יותר מזה יביא לבזבוז זמן + תסכול.

כמובן אתה זה שמחליט, אני רק ממליץ לך מנסיון...

פורסם

למען האמת אני לא מכיר אפילו ספר "בגרות" אחד שמסביר את החומר לבגרות ברמה רצינית, שלא לדבר על זה שברוב הספרים חוץ ממבוא קצר וכמה נוסחאות בתחילת הפרק אין לימוד שלו בשום צורה ואופן כי בונים על זה שאת התיאוריה תקבל מהמורה בכיתה.

בכל מקרה, בחדוו"א ואלגברה יש ספרים ממש מצוינים שעזרו לי המון בסמסטר א' בהנדסה, אולי הם overkill מבחינת תרגול ל5 יח' אבל יש שם הסברים ממש טובים ואינטואיטיבים וכמה דוגמאות פתורות.

חדוו"א

בן ציון קון - חשבון דיפרנציאלי ואינטגרלי 1

אלכס קופרמן - חשבון דיפרנציאלי ואינטגרלי 1

אלגברה

בן ציון קון - אלגברה ליניארית (אני לא בטוח כמה החומר שם תואם את חומר הלימוד באלגברה ל5 יח', עשיתי 4 בתיכון, תבדוק בסילבוס)

בן ציון קון - וקטורים וגיאומטריה אנליטית.

יש גם ספרים של הפתוחה שאותם פחות אהבתי, אתה מוזמן לנסות...

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים