עבור לתוכן

שאלה בקשר לספק כוח

Featured Replies

פורסם

לדעתי כדיי ליצור "נקודת אמצע" (0V) מספק שנותן 2 חוטים בלבד

מיותר אפילו בספק שיש בשרטוט עצמו כי הם היו יכולים לקחת את הנקודת אמצע הזאת ישר מהשנאי

פורסם

בגדול, מגבר השרת ושני הטרנזיסטורים יוצרים אדמה וירטואלית, המאפשרת חלוקה אי-שוויונית של מתח השנאי, כך שמתוך ה40V~ המתקבלים מהגשר אחרי היישור והסינון, מתחלקים 26V למתח החיובי, ו14V לשלילי. (שיורדים כמובן ל24, 12- אחרי המייצבים) מחלק המתח בין הנגדים R1,R2 קובע את האי-שוויוניות הזו, שנשמרת ע"י מגבר השרת שדוחף את הדרגה הנוספת של מעגל הטרנזיסטורים.

110101, זה לא מיותר, כי החלוקה ביציאה אינה שוויונית.

עריכה: המעגל הזה גם מוסבר היטב במקור ממנו נלקח http://www.extremecircuits.net/2010/06/triple-power-supply_20.html

פורסם

עדיין מיותר

לשנאי הזה יש יציאה מהאמצע של הסליל. ניתן לקחת אותה בתור ה 0, ליישר ולייצב +-12V, ו +24V אל ידיי מכפיל אם כמה קבלים

גם בלי היציאה, ניתן לבנות את ה +12 ו -12 אל ידיי קבלים, בדיוק כמו שספק של מחשב מטעין את 2 הקבלים בכניסה של ה AC כשהמפסק 120/240V נמצא במצב 120V

פורסם

ברור שאפשר, הכל אפשרי. באלקטרוניקה יש אינסוף דרכים לבנות כל דבר. השיטה הנוכחית טובה, גם כי היא מועילה לשנאי 30V ללא סנף אמצעי, וגם מבחינת איזון המתח עליו שומר המגבר שרת.

פורסם

אוקי אני מניח שיש לו את היתרונות שלו

עכשו מה ההבדל בינו לבין לחבר סתם 7812 ו 7912 אם האדמות ביחד ולקרוא לנק' האמצעית 0 ? בהנחה שכל הזרמים הם בכיוון הנכון (למשל שלא מנסים לדחוף זרם לתוך היציאה של ה 7812) ?

פורסם

המממ, שהוא מוציא בנוסף לזה גם מתח 24V? עם אותה אדמה משותפת?

ולגבי מה שהצעת,צריך לשרטט ולבדוק איך יתנהג המעגל. נראה לי שבמצב כזה האדמה הצפה תצוף למחוזות לא נודעים...

פורסם
  • מחבר

מתעוררות לי פה 3 שאלות:

*האם המתח ביציאה של המגבר שרת זהה לכניסה? (רק במצב כזה המגבר ישמור על איזון מתח אי שוייוני)

*איך האדמה הוירטואלית נלקחת מהאמיטר המשותף הרי לא אמור להיות שם מתח מסויים?

*מישהו יכול להביא לי מאמר בעברית או לפחות לתת לי הסבר על איך מתבצע הגברת זרם בחיבור הזה ספציפי?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים