עבור לתוכן

עזרה בתיקון מקדחה.

Featured Replies

פורסם

הביאו לי מקדחה מחברת POWER ומדגם POW3053

המתג שלה דפוק, אז פירקתי את המקדחה כדי לנסות ולהחליף אותו.

מצאתי משהו דומה

1

2

הראשון נראה יותר מתאים בגלל מיקום הברגים.

הנה כמה תמונות של המקדחה והמתג.

1

2

3

4

5

6

הבעיה שעולה לי בראש היא שהמתג הקיים מתאים ל 4A והמתג החלופי מתאים ל 6A

לא מצאתי מתג מתאים ל 4A(היחידי שמצאתי לא מכיל מתג לשינוי כיוון הסיבוב ומתג להגברת/ הקטנה כוח)

מי מהם הוא המתג הנכון?

תודה רבה על העזרה!

פורסם

כל התמונות לא עובדות בגלל שהפורום מצנזר את האתר שאליו העלית אותם. תשלח כאן כמה הודעות ותצרף אליהם את התמונות (תוכל לערוך את ההודעה המקורית כדיי להוסיף תמונות גם אליה), או שתמצא אתר אחר לעלות אליו (לא סיז גם הוא מצונזר)

בכללי המפסקים האלה עובדים ככה :

למנוע יש 2 סלילים (בגדול 4 חוטים, אם לא עשו במקדחה הזאת משהוא מעניין יותר). אם הזרם בשתיהם באותו כיוון אז המקדחה מסתובבת בכיוון אחד, אם הזרם בכיוונים שונים אז המקדחה מסתובבת בכיוון שני

לכן החלק העליון של המפסק - המחליף כיוון - פשוט מצליב ביניהם את 2 החוטים של 1 מהסלילים במנוע

החלק התחתון של המפסק מכיל 2 מגעים ופוטנציומטר. הפוטנציומטר לא שולט ישר בזרם של המנוע אלא יש שם מעגל דומה ל PWM (לא בדיוק) שעובד במידה מסויימת כמו בקר מאווררים אם PWM

מגע 1 נסגר איך שהתחלת ללחוץ את המפסק ונותן למנוע זרם חלש, כשהמעגל PWM נמצא אל מינימום

כשאתה לוחץ חזק יותר זה משנה את הפוטנציומטר (זה פוטנציומטר סליידר בקו ישר ולא של סיבוב) ומשנה את המהירות של המנוע דרך PWM

כשאתה לוחץ עד הסוף נסגר המגע השני ומקצר לגמרי את ה PWM, ומעביר 240V ישר למנוע למהירות מקס'

אתה בטוח שלא ניתן לסדר את המפסק הקיים ? הרבה פעמים הבעיה היא אבק מהקידוח שנכנס למפסק ונמצא על המגעים ככה שהוא מפריע להם לגעת אחד בשני, תפתח את המפסק ותנקה

אני לא רואה בעיה לשים מפסק של 6A במקדחה של 4A, רק תוודא שהוא מתאים מבחינת חיבורים (נניח שהוא לא מיועד למנועים שיש להם יותר חוטים שונים), מתח (לא אמריקאי של 120V), והמקום שבו הוא אמור לעמוד במקדחה

פורסם
  • מחבר

המפסק ז"ל אחרי שהוא התפרק לי בידיים.

הנה התמונות

פורסם
  • מחבר

עוד תמונות

פורסם

cmon תרכיב את המפסק בחזרה ותסגור אותו על ה "קליקים" של הפלסטיק

פורסם
  • מחבר

קפיצים קפצו ונעלמו וכל מיני פלסטיקים קטנים נראו גמורים.

פורסם

אז תמצא מפסק דומה.. הבעיה העיקרית זה שהוא יהיה בצורה שבדיוק מתאימה למקדחה

במעגל שיש כאן המפסק הראשון (שנדלק איך שהתחלת ללחוץ) בין 1 ו 4, המפסק השני (כשאתה לוחץ עד הסוף) בין 4 ו 2

כניסת מתח 1 ו 3, מנוע 2 ו 3 (ההפרדה ל 4 חוטים שהולכים למנוע להחלפת כיוון תהיה בחלק השני של המפסק) והקבל 4 ו 3

ממה שראיתי המפסק מגיע ב 2 החלקים ביחד. אז תצלם את החלק השני (שמחליף כיוון) ואיך הוא מחובר כדיי שתוכל לחבר נכון את החדש (אם אתה מחליף אותו)

פורסם
  • מחבר

המחליף כיוון לא עקרוני כי הוא לא תקול.

אם יהיה אפשר אני לא אחליף אותו.

איזה מהמפסקים יותר יתאים?

הראשון או השני?

הראשון נראה יותר מתאים בגלל מיקום הברגים.

פורסם

גם לי ה 1 נראה יותר מתאים. אם הוא בכלל מתאים

פורסם
  • מחבר

המידות שיש שם, זה המידות בנקודה הכי קיצונית?

פורסם

כנראה הכי קיצונית או הכי קיצונית של החלק האמצעי לא כולל בליטות קטנות. לא בטוח אם זה כולל את הידית (שהאורך שלה למשל לא כזה משנה כי זה קובע רק כמה היא תבלוט מהמקדחה)

אם אתה יכול למצוא דרך למדוד את המפסק שיש לך כך שתקבל את אותו גודל כמו שם כנראה שהוא מתאים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים