עבור לתוכן

התלבטות בנושא שדרוג מחשב!!

Featured Replies

פורסם

היי לכם,

המערכת שלי למטה בחתימה.השאלה שלי היא האם אני ארגיש שיפור כללי משמעותי במעבר למעבד I5 ,לוח גיגה-בייט טוב ו4 גיגה זכרון DD3?

האם זה שיש לי 3 דיסקים קשיחים סטה 2 זה יוריד את ביצועי המערכת החדשה או שיש צורך להחליף את הדיסקים לסטה 3?

תודה

;D

פורסם

יהיה שיפור, אך הוא לא יהיה מורגש בהכול. מה השימושים שלשמם אתה משדרג או יותר נכון רוצה לשדרג?

זה לא קשור, הקשיחים של היום לא מנצלים SATA2.

פורסם
  • מחבר

בעקרון המחשב לשימוש אינטרנט התקנת תכנים ושימושים כאלו.פשוט יש לי יום הולדת עוד מעט ואני מתלבט מה לחדש,חייב לחדש משהו חחחח ;D

הבעיה היחידה שלי זה שיש לי כרטיס טלויזיה ביציאת PCI רגילה ובלוח שאני חושב עליו (נדמה לי שזה מה שיש לך בדיוק)יש רק PCI EXPRESS אז כנראה שאני אצטרך לקנות חדש....

פורסם

בשימושים שלך לא יהיה הבדל.

פורסם

קודם כל מזל טוב :smile1:

דבר שני הבחור בתגובה מעלי צודק.

אם אתה סתם רוצה לבזבז כסף אתה מוזמן לתת אותי לי, לא אכפת לי :o

ואם אתה ממש רוצה לחדש משהו במחשב לכבוד היום הולדת, אולי תשקול לקנות SSD.

פורסם
  • מחבר

האמת קראתי על הSSD והבנתי שזה משדרג את המערכת יפה.השאלה האם המערכת שלי תחזיק דבר כזה ללא בעיה והאם אתם ממליצים על סוג מסויים.דרך אגב קראתי שצריך חיבור סטה 3 בלוח ולפי מה שאני יודע הלוח שלי ישן ואין לי חיבורי סטה 3 ללוח אלא רק 2.האם אפשר בכל זאת לחבר ויהיה הבדל בביצועים?

מה האופציות שאתם ממליצים ובכלל מידע שיעזור לי לקנות את הכונן המושלם ואיך מחברים ושאר ירקות

תודה :kopfpatsch:

פורסם

האמת קראתי על הSSD והבנתי שזה משדרג את המערכת יפה.השאלה האם המערכת שלי תחזיק דבר כזה ללא בעיה והאם אתם ממליצים על סוג מסויים.דרך אגב קראתי שצריך חיבור סטה 3 בלוח ולפי מה שאני יודע הלוח שלי ישן ואין לי חיבורי סטה 3 ללוח אלא רק 2.האם אפשר בכל זאת לחבר ויהיה הבדל בביצועים?

מה האופציות שאתם ממליצים ובכלל מידע שיעזור לי לקנות את הכונן המושלם ואיך מחברים ושאר ירקות

תודה :kopfpatsch:

עדיף SATA3, אבל גם אם תחבר ל SATA2 תרגיש הבדל לעומת קשיח מכני. בלוח שלך אמנם אין SATA3, אבל בטוח יש מצב AHCI, וזאת הדרישה הבסיסית.

בד"כ ממליצים כאן על Crucial M4. לא הכי מהיר, אבל יציב.

במדריך יש הכל: http://hwzone.co.il/hardware/guides/ssdguide

פורסם

לדעתי SSD בנפח קטן מ100GB לא שווה קנייה ולא מצדיק את המחירים שיש עליהם כרגע.

כי עם כל הכבוד רק WIN 7 תןפס מעל 20GB.

פורסם
  • מחבר

לדעתי SSD בנפח קטן מ100GB לא שווה קנייה ולא מצדיק את המחירים שיש עליהם כרגע.

כי עם כל הכבוד רק WIN 7 תןפס מעל 20GB.

ברור שאם אני אקנה אני אקנה 128 ולא פחות מזה.השאלה באמת כמה ההבדל במהירות משמעותי והאם שווה את הכסף? בכל מקרה האם אין איזה בקר שיכול לעבוד עם כונני סטה 3 או שחייבים שהלוח יתמוך בזה גם?

:s05:

בגדול אני מחפש באמת שיפור מהירות של המחשב ועבודה יותר חלקה של מערכת ההפעלה.אני חושב האם שווה להשקיע רק בכונן SSD טוב או שיש צורך להוסיף שילוש קדוש כדי שהכל יעבוד כמו שצריך.אם יש צורך להחליף מערכת כולה אז זה כבר דורש הוצאה כספית גדולה שלא נראה לי שתצא לפועל.

ועוד שאלה בנוגע לחיבור שלו למארז:בגדול,יש לי כרגע 3 הרד דיסקים שיושבים בתוך מגירות נשלפות בתוך המארז ואין לי מקום לעוד הרד דיסק האם הכונן מבחינת גודלו שווה להרד דיסק וניתן להבריגו בצורה רגילה כמו דיסק קשיח רגיל? אם לא תהיה לי ברירה אז אצטרך להוציא את ההרד דיסק הקטן ביותר ולהרכיב במקומו את הSSD. חבל על המקום אבל אני אולי אסתדר בלעדיו...

פורסם

השיפור במהירות בין SATA2 ל-SATA3 גדול, אך השיפור עדיין יהיה גדול מאוד בשבילך, זמני גישה נמוכים בהרבה, קריאה וכתיבה מהירה יותר...

בקר SATA3 שיביא לך ביצועים גבוהים (יותר מ-SATA2) יעלה לך לפחות 800 ש"ח. זה לא שווה את זה.

תדביק את הכונן עם דבק דו צדדי לרצפת המארז. הוא קטן הרבה יותר ודק הרבה יותר.

פורסם
  • מחבר

אור,

אחרי שקראתי קצת את התראד של השוואת ביצועים לכונני SSD הגעתי לבלבול רציני בקשר להגדרות וגם ראיתי שהCRUCIAL שאני חושב עליו לא הכי מהיר אבל יציב לפחות.איזה דרייברים צריך להוריד ואיזה הגדרות בביוס זה מבלבל לאללה.כל אחד והתוצאות שלו בהתאם למערכת.אתה חושב שהלוח שלי יתן ביצועים משמעותיים למרות שהוא די ישן?

:kopfpatsch:

טוב אני כבר רואה שאני מנסה להתקין מהאתר של גיגהבייט את העדכון לדרייבר ACHI הוא רושם לי שגיאה שהמחשב לא מתאים להתקנת התוכנה הזאת או משהו כזה אני מניח שהבנת.העדכון הוא דרך אגב מ2009?! מה צריך להוריד כהכנה לקניית הכונן?

פורסם

בשביל שהעדכון יעבוד אתה צריך להעביר בביוס את המצב ל-AHCI מ-IDE. התוצאות שלך יהיו בהתאם למקסימום של SATA2. לפי קניית הכונן (אם אתה מתכנן לפרמט את המחשב, בקיצור התקנת WIN מחדש) אתה צריך רק את הדרייברים מאתר היצרן וזהו של הלוח וזהו.

פורסם
  • מחבר

העברתי למצב AHCI ופתאום קיבלתי הודעת שגיאה BOOTMGR IS MISSING רק לאחר שהבנתי שהוא שינה לי את סדר עליית הכוננים תיקנתי את הבעיה אוףף זה היה מלחיץ.בעצם אני לא יכול להעביר עכשיו למצב AHCI בזמן שמערכת ההפעלה מותקנת? אם אני רוצה לעדכן את הדרייבר האחרון של הAHCI וSATA אני חייב שהאופציה תעבוד אבל אז המערכת לא עולה לי.מה עושים?

עוד שאלה קטנה:האם זה נכון שעדיף לעדכן את הכונן לקושחה הכי חדשה לפני שמתקינים מערכת הפעלה עליו? איך מבצעים זאת?

פורסם

העברתי למצב AHCI ופתאום קיבלתי הודעת שגיאה BOOTMGR IS MISSING רק לאחר שהבנתי שהוא שינה לי את סדר עליית הכוננים תיקנתי את הבעיה אוףף זה היה מלחיץ.בעצם אני לא יכול להעביר עכשיו למצב AHCI בזמן שמערכת ההפעלה מותקנת? אם אני רוצה לעדכן את הדרייבר האחרון של הAHCI וSATA אני חייב שהאופציה תעבוד אבל אז המערכת לא עולה לי.מה עושים?

1. תיקון ברג'יסטרי, כפי שמתואר בקישור שהבאתי.

2. העברה למצב AHCI.

שים לב שגם השורה השניה צריכה להיות ENABLED

gigabyte_ep45_extreme_bios_07.jpg

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים