עבור לתוכן

הזדמנות - שדרוג מעבד E6300 במעבד E8400 כולל לוח אם, משמעותי ושווה 350 ש"ח?

Featured Replies

פורסם

שלום לכולכם,

נפלה בידי הזדמנות לשדרג את הלוח אם והמעבד של המפרט הכתוב מטה בלוח אם ASUS P5N-D, כולל מעבד Intel E8400 וגוף קירור ThermalRight U120 במחיר של 350 ש"ח כולל מע"מ.

האם החלפת הרכיבים יהווה שדרוג מהותי עבור המחשב בהתחשב בעובדה שאני גם מעוניין לשדרג את כרטיס המסך בהמשך?

הרעיון לשדרוג והחלפת המעבד נולדה כאשר בדקתי את דרישות המשחק היחידי שאמור לרוץ על המחשב הנ"ל והוא The Sims 3 וגיליתי שהדרישות המומלצות שלו גבוהות מאשר קיימות כבר במחשב.

המפרט המלא:

Intel Core 2 Duo E6300 @ 1.86GHz

2.0GB כפול-ערוץ DDR2 @ 334MHz

Gigabyte Technology Co., Ltd. 945P-S3 - Socket 775

ATI Radeon HD 4800 Series

HEC-400TR-TF

313GB SAMSUNG SAMSUNG HD322HJ ATA Device - SATA

625GB Western Digital WDC WD6400AAKS-65A7B0 ATA Device - SATA

HL-DT-ST DVDRAM GSA-4163B ATA Device

SAMSUNG DVD-ROM SD-816B ATA Device

דרישות החומרה של המשחק:

http://www.systemrequirements.in/system-requirements-for-the-sims-3-showtime.html

אשמח אם תוכלו לתת לי עצה בעניין והאם השדרוג כדאי ומשמעותי דיו כדי להפעיל את המשחק על הגדרות מקסימום בצורה חלקה.

תודה מראש, אוהד :-)

פורסם

לא רואה טעם בהשקעה על מחשב כזה מה גם שהשיפור לא יורגש, וסימס אמור לפעול עליו בלי בעיה.

גם תמיד אפשר לעשות קצת OC.

פורסם

הגעתי עם מעבד כמו שלך ל-3.2GHz בלי בעיה (כאן הייתי צריך קירור צד שלישי) ול-3GHz עם קירור סטוק של אינטל (לא עבר 68 מעלות במאמץ).

פורסם

לדעתי - כדאי בהחלט.

פורסם
  • מחבר

תראו, סימס קצת מקרטע לאחרונה במיוחד אחרי כל התוספות וגם אל תשכחו שלכל תוספת יש דרישות משלה. המטרה שלי היא לחסוך שדרוג יקר בשנתיים הקרובות ואם השקעה של עד 350 ש"ח יכולה להשיג תוצאה זאת אז מבחינתי זה שווה את זה.

האם הלוח אם הנוכחי שלי יכול לבצע "אובר-קלוק" למעבד הקיים? הבנתי שלא כל לוח אם תומך בזה והייתי שמח לדעת אם זה שקיים אצלי כרגע ספציפית מסוגל לעשות זאת.

החלקים אותם אני קונה הם משומשים וככל הנראה עברו גם כן "אובר-קלוק" אבל תקינים לחלוטין, האם יש לי מה לדאוג בעניין תפקוד הרכיבים?

השוואה בין שני המעבדים, נראה שיש הבדל גדול, כמעט פי 1.5 יותר מהיר(?) :

http://www.cpu-world.com/Compare/590/Intel_Core_2_Duo_E6300_vs_Intel_Core_2_Duo_E8400.html

פורסם

תראו, סימס קצת מקרטע לאחרונה במיוחד אחרי כל התוספות וגם אל תשכחו שלכל תוספת יש דרישות משלה. המטרה שלי היא לחסוך שדרוג יקר בשנתיים הקרובות ואם השקעה של עד 350 ש"ח יכולה להשיג תוצאה זאת אז מבחינתי זה שווה את זה.

האם הלוח אם הנוכחי שלי יכול לבצע "אובר-קלוק" למעבד הקיים? הבנתי שלא כל לוח אם תומך בזה והייתי שמח לדעת אם זה שקיים אצלי כרגע ספציפית מסוגל לעשות זאת.

החלקים אותם אני קונה הם משומשים וככל הנראה עברו גם כן "אובר-קלוק" אבל תקינים לחלוטין, האם יש לי מה לדאוג בעניין תפקוד הרכיבים?

השוואה בין שני המעבדים, נראה שיש הבדל גדול, כמעט פי 1.5 יותר מהיר(?) :

http://www.cpu-world.com/Compare/590/Intel_Core_2_Duo_E6300_vs_Intel_Core_2_Duo_E8400.html

השוואה יותר טובה:

http://ark.intel.com/compare/33910,27248

תראה, אני סוחב כבר שנים עם E6850, קצת פחות חזק מ E8400 (אותו תדר בסיסי, פחות זיכרון מטמון).

E8400 בהחלט יכול לשרת אותך עוד שנתיים, וגם אותו ניתן להמהיר בקלות באמצעות הלוח שמוצע לך.

http://www.asus.com/Motherboards/Intel_Socket_775/P5ND/#specifications

על הלוח הישן שלך ניתן לעשות המהרה של המעבד, אבל בכל זאת הייתי מנצל את ההזמנות לשדרג ב 350 ש"ח.

הלוח המשומש שמוצע לך יכול להתקלקל בכל יום, אבל זה בדיוק מה שיכול לקרות ללוח הישן שלך.

פורסם

במידה והחלקים לא חדשים אין כל טעם ב"שדרוג".

סה"כ זה שני מעבדים מיושנים.תראה עם המשחק רץ כמו שצריך ואם לא אז תעשה שדרוג נורמלי או OC.

פורסם
  • מחבר

אתם יכולים להציע שדרוג של עד 1000 ש"ח למעבד וללוח אם שייתן ביצועים הרבה יותר טובים משמעותית מהשדרוג שהוצע לי במחיר של 350 ש"ח?

פורסם

אתם יכולים להציע שדרוג של עד 1000 ש"ח למעבד וללוח אם שייתן ביצועים הרבה יותר טובים משמעותית מהשדרוג שהוצע לי במחיר של 350 ש"ח?

KSP:

המחירים מעודכנים ורלוונטים רק לתאריך: 18-05-2012[table][tr][td]מעבדי אינטל‏ [/td][td]מחיר[/td][td]יחידות[/td][td]סך הכל [/td][td]מק"ט [/td][/tr][tr][td]Core i3 2120 3.3Ghz s1155, 3MB, GPU Core, Tray [/td][td]549[/td][td]1[/td][td]549[/td][td]21510[/td][/tr][tr][td]לוחות אם למעבדי אינטל‏ MSI[/td][td]מחיר[/td][td]יחידות[/td][td]סך הכל [/td][td]מק"ט [/td][/tr][tr][td]H61M-E23 B3 s1155 Core i3/i5/i7, Intel H61, DDR3 1333, PCI-E, VGA, DVI, HDMI[/td][td]325[/td][td]1[/td][td]325[/td][td]21657[/td][/tr][tr][td]זכרונות‏ DDR3 1333Mhz[/td][td]מחיר[/td][td]יחידות[/td][td]סך הכל [/td][td]מק"ט [/td][/tr][tr][td]1x4GB Patriot Signature[/td][td]120[/td][td]1[/td][td]120[/td][td]20089[/td][/tr][tr][td]

סך הכל לתשלום: 994 ₪

מספר תשלומים: 1

כל המחירים באתר כוללים מע"מ כחוק

[/td][/tr][/table][/q]

פורסם
  • מחבר

אם היית יכול למדוד את המערכת שהצעת מול המערכת E8400, עד פי כמה בערך היא יותר חזקה לכל היותר? כמובן באופן ריאלי וממשי.

פורסם

קשה למדוד דבר כזה...

(תוסיף גם עוד 40 ש"ח ל 994 ש"ח על קירור למעבד)

פורסם
  • מחבר

מבחינת מחיר זה לפחות פי 2 אז השאלה היא אם תוכל להגיד בלב שלם שמבחינת ביצועים הם נותנים תמורה לתוספת במחיר?

פורסם

צירפתי קובץ עם תוצאות משוכללות של מבחני ביצועים למעבדים דומים.

תמורה לתוספת מחיר - יש.

תמורה של 200% לתוספת של 200% - אין ולא יהיה.

פורסם

השדרוג הזה הוא שדרוג טוב ומאוד משמעותי, השאלה היא אם שווה לך להוציא 1000 שקל עכשיו בגלל משחק אחד.

מה גם שהמחשב שלך אמור להריץ את המשחק הזה בהגדרות טובות.

שדרוג מעבד בלבד דווקא נשמע לי רעיון לא רע.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים