עבור לתוכן

החלפת HD 4850 תקול - בכרטיס מסך חדש - תקציב משוער 600 ש"ח גמיש

Featured Replies

פורסם

שלום חברים,

לאחר חודשים של תקלות מוזרות ומורכבות לאבחון הבנתי שככל הנראה מדובר בכרטיס מסך פגום, כמובן קשה להיות בטוח ב-100 אחוז אבל מדובר בהפעלות מחדש של המחשב באופן בלתי צפוי שמקושרות בד"כ לכרטיס מסך.

ההפעלות מחדש מופיעות בכמה מצבים:

• הפעלת סרטונים באתר YouTube בנגן פלאש ללא ביטול hardware acceleration גורם להפעלה מחדש/החשכה של המסך כמו במצב שינה ללא יכולת לבצע שום פעולה במחשב מלבד כיבוי.
  • הפעלת סרטי HD עם מספר "מפענחים" נפוצים כגון K-Lilte ועוד אחרים בשילוב MPC, גורם לאותה תופעה בדיוק. רק לאחר בדיקת עשרות "מפענחי וידיאו" שונים הצלחתי למצוא אחד בשילוב של של BSplayer שלא גורם למחשב לקרוס.
  • הפעלת משחקים, כגון The Sims 3 גורם לקריסה בסיום טעינה מלאה של המשחק.

הטמפ' של המחשב תקינות לחלוטין, בדקתי תקינות זיכרונות ע"י MemTest86 ובדיקת תקינות לדיסקים הקשיחים ע"י תוכנת בדיקה של יצרני הדיסקים.

הייתי בטוח שמדובר בספק לקוי וזאת לאחר בדיקה במספר פורומים שונים בחו"ל עם אנשים שנתקלו בבעיה זהה אך מסתבר ברגעים אלו שלאחר החלפת ספק חזק יותר התקלות מחמירות וכשאני מפעיל את המחשב ומכניס את הסיסמא לשם המשתמש המחשב קופא באותה הדרך והמסך מחשיך או שמופיעים ארטיפקטים והמחשב אינו מגיב.

אז אם אתם מסכימים איתי, כנראה שיש להחליף כ. מסך בהקדם לצורך פתירת הבעיה המורכבת הזו.

התקציב הינו כ-600 ש"ח, אני חושב שזה גם יותר מדיי, מדובר בכרטיס מסך שאמור להריץ את המשחק The Sims 3 וסרטי Full HD על שני מסכי LCD, וגם משחקים מזדמנים נוספים אך לא "כבדים" בהחלט. אפשר לומר שהכרטיס שיש ברשותי עכשיו השביע רצון בהחלט לשימושי המחשב הנ"ל ואם היה תקין היה ממשיך לשרת אותנו נאמנה לפחות עוד שנתיים אז קחו זאת בחשבון.

מכיוון שהתקציב בכל זאת לא הכי נמוך ומכוון לשימושים בינוניים כמובן שאשמח לכרטיס שהוא יותר חזק, טוב ואיכותי מהכרטיס שיש ברשותי עכשיו.

המחשב עבורו אני מעוניין בכרטיס מסך חדש הינו בעל המפרט הבא:

Intel Core 2 Duo E6300 @ 1.86GHz

2.0GB כפול-ערוץ DDR2 @ 334MHz

Gigabyte Technology Co., Ltd. 945P-S3 - Socket 775

ATI Radeon HD 4800 Series

HEC-400TR-TF

313GB SAMSUNG SAMSUNG HD322HJ ATA Device - SATA

625GB Western Digital WDC WD6400AAKS-65A7B0 ATA Device - SATA

HL-DT-ST DVDRAM GSA-4163B ATA Device

SAMSUNG DVD-ROM SD-816B ATA Device

אשמח להמלצתכם על פי הדרישות שפירטתי בשרשור זה, תודה מראש על עזרתכם המקצועית,

אוהד :-)

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה המהירה, רציתי להתייעץ לגבי צריבת BIOS מעודכן לכרטיס המסך הנ"ל.

מדובר בכרטיס של חברת Connect3d וקראתי שיש אופציה של עדכון BIOS שיכולה לעתים רחוקות לפתור בעיות שונות בכרטיס המסך.

מכיוון שאין לי מה להפסיד כרגע הייתי שמח לשמוע קצת מידע אודות הפעולה של "Flash BIOS" לכרטיס המסך, האם זוהי פעולה נפוצה ופשוטה לביצוע, האם יש לחברי צוות הפורום ניסיון בתהליך זה והאם זה עשוי לפתור את התקלה?

יש לציין שאת הארטיפקטים התחלתי לראות מהיום הראשון שהפעלתי את המחשב, אז הם הופיעו כנקודות אדומות במיקומים מתחלפים, אך הם נפתרו ע"י החלפת חיבור המסך לחיבור DVI הנוסף הקיים בכרטיס המסך. כמובן שהתקלה היום שונה לחלוטין וחמורה הרבה יותר מהתקלה שהופיעה בהתחלה אך בסך הכל ייתכן ואולי הבעיה החמירה או שבאמת עדכון "BIOS" פשוט יפתור את הבעיה?

ניסיתי לעדכן ולמחוק את הדרייבר של כרטיס המסך מספר פעמים אך זה לא פתר את הבעיה, ללא Driver Sweeper.

http://www.techpowerup.com/vgabios/19223/Connect3D.HD4850.512.080602.html

מצ"ב קישור לגרסת ה-BIOS הכי מעודכנת שמצאתי לכרטיס המסך שלי, השאלה היא מה אני עושה עם הקובץ הזה בכלל?

פורסם
  • מחבר

אני אנסה לבצע את הפעולות שהצעת לעשות, בכל מקרה רציתי לשאול לגבי ההמלצה לכרטיס המסך, האם הוא נחשב לכרטיס מסך יותר חזק ואיכותי מהכרטיס שנמצא ברשותי כעת למרות שהוא מסדרה 770 ולא 850?

פורסם
  • מחבר

ניסיתי לבצע הסרה מלאה של הדרייבר של ATI כולל השאריות ולהתקין מחדש והתקלה עדיין מתרחשת. יש לציין שהפעם המסך הבהב ומערכת ההפעלה ציינה שהיא שחזרה את הדרייבר של הכרטיס מסך בגלל קריסה של ההתקן, ובפעם השנייה המחשב שוב קרס לחלוטין והייתי חייב לכבות אותו דרך הכפתור הראשי.

פורסם

תנסה קודם למחוק את הדריוור, לנקות שאריות עם התוכנה driver sweeper ולהתקין דריוורים עדכניים.

אם זה לא יעבוד תלך על הכרטיס הבא:

http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=2768

הכרטיס שהצעת לו לא ממש בהרבה יותר חזק מהכרטיס שלו 4850 .לדעתי חבל להשקיע על כרטיס מסך שלא נותן תמורה גבוהה מידי, וגם לעכשיו לאט לאט יהיה ירידת מחירים עקב הכרטיסים החדשים ואם כבר הוא משדרג בהרבה כסף(כי הוא חייב)אז שיקח מינימום את ה6850,מדובר בחריגה קטנה של 50 ש"ח אבל משתלם.

אני בעצמי שידרגתי את ה4850 שהיה לי ל6850 וההבדלים הם גדולים אבל ציפיתי ליותר, מה שאומר שמה6770 הייתי בטוח מתאכזב.

פורסם

יצאתי מנקודת הנחה שלפי המשפט הזה:

אפשר לומר שהכרטיס שיש ברשותי עכשיו השביע רצון בהחלט לשימושי המחשב הנ"ל ואם היה תקין היה ממשיך לשרת אותנו נאמנה לפחות עוד שנתיים אז קחו זאת בחשבון.

הוא יכול לחסוך את הכסף ולהיות מאוד מרוצה מ6770. הוא גם רשם מראש שהוא לא מתכוון לשחק במשחקים כבדים וגם אם כן, יווצר צוואר בקבוק גדול בגלל המעבד החלש והוא בכל מקרה לא ינצל את ה6850. יכול להיות שהדרישות שלך שונות, ולכן הכרטיס כנראה לא מספק אותך. אם אפשר לחסוך ועדיין לצאת מרוצה, אז למה לא?

ואם אני לא טועה ה6850 הכי זול היום הוא כבר מעל 600 שקל, שזה יותר מ100 שקל תוספת ל6770 הנ"ל.

פורסם
  • מחבר

להלן דרישות המערכת לעדכון האחרון של המשחק The Sims 3 שכידוע יוצא עם תוספות חדשות אחת לכמה חודשים ויחד איתן גם דרישות חומרה חדשות וגבוהות יותר:

http://www.systemrequirements.in/system-requirements-for-the-sims-3-showtime.html

אם תשימו לב המעבד שלי לא עומד בקריטריונים המומלצים נכון להיום והכרטיס מסך שיש לי כרגע הוא המומלץ כיום מה שאומר שתוך חצי שנה עד שנה הוא כבר יהיה בדרישות מינימום אז אולי באמת בכל זאת שווה להשקיע קצת יותר?

פורסם

זה לא ישנה כי המעבד שלך חלש ויווצר צוואר בקבוק, מה שאומר שגם אם תקנה כרטיס חזק יותר, אתה לא תרגיש בהבדל משמעותי, מכיוון שהמעבד חלש והוא יגביל את הכרטיס, שבמקרה שלך ההגבלה היא די גבוהה (אלא אם כן תעשה אוברקלוק שיכול לשפר את המצב) ואני מדבר פה על משחקים שהם כבדים יותר מסימס.

לפי דבריך ה4850 הריץ את סימס עד עכשיו בצורה טובה, אז אני אישית לא רואה סיבה לקחת כרטיס חזק יותר.

אז גם המעבד שלך יגביל כרטיס חזק יותר, גם הכרטיס מספיק לשימושים שלך וגם יש פה חיסכון בכסף.

פורסם

המעבד הזה גם ככה מגביל בצורה דיי משמעותית את הHD4850 ,הסיבה ההגיונית היחידה כבר לקחת HD6770 ולא HD6750 היא בגלל ההפרש הנמוך במחיר , ללכת על HD6850 יהיה OVERKILL מטורף .. כמו לשים GTX680 עם Pentium 4 ישן ..לא תקבל כלום חוץ מצריכת חשמל גדולה יותר ובזבוז כסף .

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות, שמחתי להחכים וללמוד מכם, אך יש ברשותי עדכון נוסף עבורכם: לוח האם, המעבד והקירור הוחלפו ועכשיו יש ברשותי את אותו המפרט המקורי רק עם הרכיבים הבאים:

Intel® Core™2 Duo Processor E8400

ASUS - Motherboards- ASUS P5N-D

האם כעת בהתחשב בחומר החדשה והשימושים אתם חושבים שהבחירה הנכונה היא HD 6770 ולא HD 6850?

האם המעבד הזה עדיין יהווה צוואר בקבוק לאחד מכרטיסי המסך הנ"ל?

האם לא שווה להשקיע עוד 200 ש"ח כדי שהכרטיס יענה על הדרישות של המשחק The Sims גם בעוד שנתיים?

*הכוונה בלהשקיע עוד 200 ש"ח כמובן היא עבור הכרטיס HD 6850.

נ.ב: יש לי אפשרות לרכוש את הכרטיס NVIDIA 8800 GTS 512 במחיר של 100 ש"ח. האם משחק שדורש בדרישות מינימום את הכרטיס HD 4850 יוכל להסתפק בכרטיס הזה בלבד? האם הכרטיסים האלו יתנו תוצאות זהות מבחינת ביצועים?

פורסם

אם הוא חדש זה פשוט מצויין אתה מקבל פה כח בערך של ה HD4850

וגם אם הוא יד שניה זה פשוט משתלם תלוי במצבו :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

קיבלתי הצעה נוספת לשדורג המחשב שמבטלת כאמור את ההצעה הקודמת במידה ואבחר בה, אשמח לדעת אם היא משתלמת יותר. בסופו של דבר שתי ההצעות הבאות יבטלו הצורך ברכישת כרטיס מסך חדש וייתנו לי במחיר מינימלי שיפור של כ-40% בביצועי המחשב לעומת המפרט המקורי שציינתי בהודעת הפתיחה.

ההצעה היא עבור המפרט המלא הבא, במחיר של 850 ש"ח כולל הכל למחשב משומש:

TripleCore AMD Phenom II X3 710, 2600 MHz

Gigabyte GA-MA770

Kingston ValueRam 2GB DDR II 800 X2

ATI Radeon HD 4870 512MB

Samsung SH-222AB

Hitachi DeskStart 320GB 16MB 7200RPM SATA II

Coolermaster Centurion 590

Hec Cougar 550W

או ההצעה הראשונה שגם היא עבור חלקים משומשים במחיר של 500 ש"ח כפי שציינתי בתגובות קודמות:

Intel® Core™2 Duo Processor E8400

ASUS - Motherboards- ASUS P5N-D

Gigabyte nVIDIA GeForce 8800GTS 512MB

Cooler Master C690

הייתרון הבוהק של ההצעה השנייה והחדשה הוא בכך שבתוספת של 450 ש"ח ביחס להצעה הראשונה הקודמת אקבל ספק חזק ואמין וכרטיס מסך עם ביצועים חזקים ב-30% לפחות לעומת 8800GTS או 20% לעומת HD 4850 התקול הנוכחי שברשותי. מנגד, המעבד הנתון בהצעה החדשה ייתן לי ביצועים פחותים של כ-15% לטובת המעבד E8400 שחזק יותר במשחקים. זאת אם נתחשב בעובדה שכוח העיבוד הכי חזק יהיה בעת שימוש במשחק The Sims 3 שדורש כיום מעבד Intel Core 2 DUO @ 2.5 GHz / AMD Athlon 64 X2 5000 (דרישות מומלצות ולא מינימום).

באיזו הצעה הייתם בוחרים? האם ההצעה הראשונה משתלמת יותר מההצעה השנייה? אשמח לחוות דעתכם בנושא, מצטער שאני קופץ משאלה לשאלה ומעלה סוגיות חדשות אך הכל נובע מהמידע החדש שקיבלתי ממכם בשרשור זה והכל נובע בעקבות הצורך בשדרוג כרטיס מסך תקול במינימום כסף לטובת מקסימום ביצועים וכמובן שיענו על דרישות המשתמש שהצבתי בהודעת הפתיחה של השרשור.

תודה מראש, מצטער על הבלאגן ומקווה שתוכלו להמשיך ולייעץ לי כדי שאעשה את הבחירה הנכונה : -)

פורסם

רציתי להתפרץ לדיון עם שאלה די דומה (מצטער על ההדחפות אוהד ;) ) ...

אני עם מקרה כמעט זהה וכרטיס 8800GTS 640MB בן 5 שכנראה שבק חיים (ננסה גם לעדכן ביוס, אבל אני לא אופטימי). הוא יושב במחשב עם ספק Earthwatts 500W, מעבד E6600, לוח אם P965-ds3 של ג'יגהבייט ו2GB של זיכרון.

אני מעוניין בכרטיס מסך חלופי ומתלבט בין ה6770 שגיליתי כאן במחיר האטרקטיבי הזה, לבין אפשרויות קצת יותר יקרות כמו ה460 GTX ב-600 ש"ח או ה6790/6850 ב+-30 ש"ח לעומת ה460. האם יש טעם להוסיף כסף בשביל אחד מההכרטיסים האלו בהנחה שאני לא מתכנן לשדרג את שאר החומרה? או שהE6600 גם יהיה צוואר בקבוק במערכת כזו?

בנוסף, אני מתכנן בעתיד להפוך את שאריות המחשב הזה למחשב HTPC, ולכן נכנס כאן גם שיקול של מקום, טמפטורה וצריכת חשמל. אני מניח שגם ככה אני אצטרך לקנות מארז HTPC יחסית גדול שתומך בFull ATX בגלל שלוח האם הוא כזה, אבל האם אחד מהכרטיסים האלו יכול להגביל אותי אחר כך בבחירת מארז הHTPC? האם אחד מהכרטיסים האלו מסיבי יותר מהGTS8800 הנוכחי שלי?

פורסם

לאוהד אני הייתי מעדיף את ההצעה הראשונה שהיא יותר משתלמת וחזקה באופן כללי

והיא תהייה יותר חזקה עם אוברקלוק ואם ואפילו עם הכרטיס הזה תומך בפתיחת ליבה רביעית זה יהיה יותר ויותר משתלם

עכשיו לגולמר דבר ראשון יהיה טוב אוברקלוק לכרטיס שלך אם אתה מתכנן לקנות אייזה 6850 מצויין בשום פנים ואופן לא לקנות 6790 הוא לא משתלם כמו בזמן HD5830 לא היה כל כך משתלם

אם אתה בעניין יד שניה אני אומר כנס למדור יד שניה באתר ותיקח לך אייזה HD4870/HD4850 במחיר מנצח ותהנה לך!

הספק 500 של אנטק יחזיק בלי בעיות את ה HD6850 אם תרצה לקנות אותו.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים