עבור לתוכן

עזרה בבניית ממסר שמופעל באמצעות טלפון סללולארי

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

עלה לי רעיון לבנות ממסר פשוט שיופעל ע"י טלפון סלולרי ויפתח את הדלת לחניה אצלי בבית.

הפרטים הם כאלו:

יש לי בבית חניה פרטית עם מנוע חשמלי שפותח וסוגר שער. המנוע מופעל באמצעות שלט, אך יש אפשרת לפתוח את הדלת ע"י קיצור של 2 פינים על הבקר של המנוע. לאחר קיצור 2 הפינים (מספיק לשניה אחת) הבקר פותח את הדלת ולאחר זמן מוגדר סוגר אותה.

הרעיון הוא להשתמש בטלפון ישן (Nokia 6320i) שיש אצלי בבית, לשים בו כרטיס סים לא התחייבות (prepaid) ולבנות סוג של ממסר שברגע שיקבל מתח מאחד מחיבורי הטלפון (מישהו מתקשר למכשיר) - פה אני צריך את עזרתכם, אולי אחד מחיבורי הדיבורית?? יקצר את הפינים על הבקר של השער לשניה (או זמן קצר).

הרעיון הוא שיהיה למכשיר מס' ייעודי וכל שיחה למס' הזה תפעיל את הממסר.

אני אשמח לשמוע מה אתם חושבים, האם הדבר ריאלי לביצוע ללא ניסיון רציני באלקטרוניקה? נקודות כשל שלא חשבתי עליהם?

באיזה חיבור בפלאפון אני יכול להשתמש להפעיל את הממסר? איך הממסר יהיה בנוי?

יש פה דוגמא למוצר יעודי שעושה את אותה העבודה (בצורה יותר מתוחכמת כמובן):

http://www.alibaba.com/product-gs/378041754/GSM_Garage_Opener_RTU5015.html

יש פה את דיאגרמת החיבורים של הפלאפון:

http://pinouts.ru/CellularPhones-Nokia/nokia_pop_pinout.shtml

ואם מישהו ממש מתעניין, צרפתי את דף הנתונים וההוראות של הבקר של השער..

המון תודה!

ניר

• תגובות 40
  • צפיות 6.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אתה לא ממש צריך ידע באלקטרוניקה כדי לבצע את זה, רק ידים טובות.

אני הייתי מתחבר ישירות אל הדיבורית, דרך משווה (כדי ליצור סף הפעלה) ומשם אל מעגל שיתן קצר עם ממסר (נניח 555) אל הבקר שאמרת.

פורסם
  • מחבר

איזה יופי, תודה על העזרה!

יש אפשרות לקבל סרטוט כללי של הרכיבים ואת השמות המדוייקים שלהם כדי שאוכל לקנות?

מבטיח לעדכן בתוצאות.

תודה רבה!

פורסם
  • מחבר

אני מכיר את המוצר הזה.

כל הרעיון (והכיף) זה לבנות משהו כזה מ"דברים שיש בבית".

תודה בכל מקרה!

פורסם

חשבתי לעשות משהו דומה אבל רק שידליק את הדוד.

אשמח אם כשתסיים תפרט כמה שיותר.

פורסם

אני קניתי את המכשיר להפעיל דוד חימום.

אבל [אבל גדול וחשוב] צריך לשנות את הממסר בפנים, הממסר הקיים הוא ל 7A או 10A דוד חשמל צריך לפחות 16A

לכן אני מחליף אותו [את הממסר] כמו כן מפסק של דוד ממתג גם את ה N וגם L אז צריך לקנות שני ממסרים.

פורסם

הכנתי לך מעגל מאולתר משהו שיתן לך את הבסיס...

בהתחלה לא צרפתי את ה 555 אבל בסוף הוספתי אז פשוט תבין שאין באמת פיצול ואפשר לזרוק את הקופסה של ה monostable.

את הנגדים r1,r2 תחבר לפי יחס כך ש r1 גדול יותר וניתן לכיוון (נגד משתנה).

את הזמן של הפולס אתה מחשב לפי:

T=1.1*R*C

של ה 555.

אם משהו לא ברור אז תשאל בכיף.

נ.ב.

אם אחרי שהשער עלה הוא מקבל פקודה הוא נסגר או שנשאר למעלה? שלא יהיה מצב שירד על הרכב :/

פורסם

ברוב השערים יש חיישן אופטי שמונע ממנו להיסגר כשיש רכב עובר

יכול להיות שהוא יפתח את השער סתם במקרה של כיבוי והדלקה מחדש של החשמל (בהפסקת חשמל או סתם קפיצת מתח כלשהיא אם אין סוללה שתייצב אותו, או SMS פרסומת

פורסם
  • מחבר

לשער החשמלי יש חיישן אופטי שמונע סגירה על רכב/בנאדם.. הבקר מתוכנת ככה שבלחיצה על הכפתור (שלט או דרך הפלאפון בתקווה) השער נפתח ולאחר 30 שניות ללא הפרעה לחיישן האופטי הוא נסגר אוטומטית.

יש אפשרות בפלאפון להגדיר פרופיל כך שייתן התראה (צלצול או רטט) רק לשיחות ממספרים מסוימים ולבטל בכלל את ההתראה של ההודעות. מה שבתקווה יעלה את ה"בטחון" של המערכת וימנע ככל שניתן פתיחות שווא.

כמה שאלות בנוגע למעגל:

1. האם ה-555 הזה מתאים: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=280634784208#ht_1751wt_1163

2. בנוגע לממסר. אני צריך ממסר שהוא NC (נכון?) האם זה יתאים: http://cgi.ebay.com/ws/eBayISAPI.dll?ViewItem&item=300709384520#ht_3425wt_1163

3. איזה מתח המעגל אמור לקבל? 5vDC?

4. יש אפשרות לקבל יותר פירוט על הקבלים ונגדים? איזה ערכים (התנגדות/קיבול) הם צריכים שיהיו להם?

5. הרעיון הוא שהמעגל יתחבר ליציאה של האוזנייה (SPK) של המכשיר? לאיפה במעגל הוא מתחבר?

באופן כללי אני אשמח לטיפה הסבר על אופן הפעולה של המעגל, תכלס איך הוא עובד?

כמו שאמרתי אין לי הרבה ידע באלקטרוניקה אבל ידיים טובות בהחלט יש :)

המון המון תודה, :xyxthumbs:

ניר

פורסם

ציפ NE555 הוא סטנדרטי לגמרי - יתאים

הממסר אמור להיות NO כדיי שבמצב Normal הוא יהיה Open, ויסגור את המעגל רק כשהוא מקבל מתח. ממסר NC עובד הפוך - הוא מחזיק את המעגל סגור כל הזמן ופותח אותו רק כשיש מתח - הוא מדמה שהמגעים כל הזמן מקוצרים ומנתק אותם כשיש שיחה נכנסת - ההיפך ממה שאתה רוצה. ברוב הממסרים יש מגעים C NO ו NC. אם אתה רוצה שהוא יעבוד כמו NO אתה מחבר את C ו NO, אחרת את C ו NC

רוב הממסרים הם 12V, אז תבנה את המעגל כולו ל 12V כדיי שיוכל לשלוט בממסר. המעגל אמור עשין להיות יכול לקלוט מתח של 1V או פחות מהפלאפון (שעובד במתחים נמוכים יותר)

במעגל של ה 555 יש קבל וכמה נגדים שקובעים את הזמן שהוא נשאר עובד - מבחינתך זה אומר כמה זמן הוא משאיר את המגעים של השער מחוברים. במקרה הזה צריך משהוא כמו 1 שניה. אז תמצא R ו C מתאימים. למשל קבל 100uF ונגד 10K כך ש 100uF*10Kohm = 0.0001F * 10000ohm = 1sec

המעגל מודד את המתח מהאוזניה ומשווה אותו למתח DC קבוע שמגיע מהפוט. האוזניה והפוט מגיעים ל 2 כניסות של משווה כמו LM358. אתה חייב לעשות כך שיהיה משהוא באוזיניה כשהשיחה מתקבלת למשל מענה אוטומטי. או שתתחבר לצלצול במקום זה

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובה!

אופציה נוספת שעלתה מחיפושים וקריאה באינטרנט היא שימוש במגעים של המנוע של הרטט.

אפשר דיי בקלות להוציא אותו להלחים 2 חוטים למגעים שלו. אומנם זה פתרון פחות אלגנטי משימוש באוזניה (שזה תכלס פתרון אוניברסלי לכל טלפון נייד), אבל אולי ככה אפשר לבנות מעגל יותר פשוט ואמין?

פורסם

ניתן להתחבר לאוזניה אבל אתה תצתרך שיהיה בה קול - כלומר שהםפלאפון יענה אוטומטית ואתה תצתרך לעשות קול לתוך הטלפון

ניתן להתחבר למנוע של הרטט. בשביל זה אתה לא צריך בכלל 555 כל מה שצריך זה טרנזיסטור, נגד, ממסר ודיודה - מעגל חיצוני הרבה יותר פשוט

ניתן להדביק חיישן אור על המסך ולשים את כל הפלאפון בחושך.... רק שאז כל פעם שהוא מתחיל / מסיים טעינה הוא יפתח את השער

פורסם
  • מחבר

אין בעיה של קול באוזניה פשוט בגלל ששומעים את הצלצול של המכשיר דרך האוזניה. ככה שלא צריך בכלל לענות והצלצול של הטלפון עצמו יפעיל את הממסר...

מה שכן, לא ברור לי איך המעגל יתנהג אם מישהו יצלצל ולא ינתק. אבל את זה נראה לי שפשוט אצטרך לנסות ולראות...

אני פשוט מחפש את הדרך הכי פשוטה ואמינה לבנות את זה.

פורסם

אם הצלצול מגיע דרך האוזניה בהחלט תשתמש אם האוזניה ולא המנוע של הרטט

במצב הנוכחי המעגל יכול להחזיק את המגע סגור / לפתוח/לסגור אותו כמה פעמים / לפתוח ולסגור אותו פעם אחת ולהתעלם מהמשך הצלצול

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים