עבור לתוכן

בירור- האם כדאי לחסוך כדי לקנות 7870 במקום 7850

Featured Replies

פורסם

שלום,

אני עתיד לקנות בימים הקרובים מחשב:

Ivy Bridge Core i5 3570K Socket 1155 8MB 3.4Ghz Tray הגיע למלאי, יחידות 1

₪1103

Scythe Mugen 3 For

SCMG3000, יחידות 1

₪235

MSI P67A-C43 B3 P67

, יחידות 1

₪329

Kingston Hyper X Blu 8GB Kit (4GBx2)

1600Mhz, יחידות 1

₪245

Hitachi DeskStar 7K1000.D 1TB HDS721010DLE630 7200RPM 32MB Sata3, יחידות 1

₪515

SAPPHIRE

7850 2GB GDDR5 256Bit Dual Fan ברכישת מחשב חדש, יחידות 1

₪1299

צורב LG GH24 GH24NS90

x 24 Black, יחידות 1

₪114

NZXT Tempest 210 USB3 Black שחור ללא ספק, יחידות 1

₪295

S12II-520 520Watt 80Plus Bronze, יחידות 1

₪400

הרכבת מחשב כולל בדיקות מאמץ למזמינים מחשב מעל 3000 ש"ח ולחברי הפורומים , יחידות 1

₪50

מסך Dell UltraSharp

U2312HM Rev A01 23" IPS Panel - מיבואן רשמי בישראל !, יחידות 1

₪999

Home Premium OEM 64Bit גרסה עברית, יחידות 1

₪420

סה"כ מחיר לכל המוצרים:

₪6004

המפרט הורכב באתר:

אני מחליף את המארז ל R3 של פרקטל או ל P280 של אנטק (אגב האם זה כדאי מבחינת טמפ'?)

האם ההבדל בין ה HD 7850 לבין ה HD 7870 כל כך משמעותי שעדיף לנסות לחסוך עוד ולקנות את ה HD 7870 (אגב האם כדאי באמת לקנות כרטיסים של ספיר או לקנות מחברה אחרת?)

האם שינוי שכזה דורש החלפה של ספק הכוח בהתחשב גם בכך שאני מתכנן OC קל - בינוני?

תודה

פורסם
האם ההבדל בין ה HD 7850 לבין ה HD 7870 כל כך משמעותי שעדיף לנסות לחסוך עוד ולקנות את ה HD 7870 (אגב האם כדאי באמת לקנות כרטיסים של ספיר או לקנות מחברה אחרת?)

ה7870 חזק ויקר יותר מ7850 ככה שאתה לא "חוסך" אם אתה קונה 7870 במקום 7850. בעיקרון אתה יכול לקחת 7850 ועם אוברקלוק להגיע ואף לעבור את הביצועים של 7870 וככה באמת לחסוך כסף. הספק שלך יותר ממספיק.

מבחינת חברה זה לא ממש משנה. ההבדלים הם במחיר, בגופי קירור שונים ואוברקלוק. במקרה שלך הגסא שבחרת היא הזולה ביותר וכוללת גם גוף קירור טוב.

פורסם

7870 עולה כמו 7950 כך שבכל מקרה הוא לא אטרקטיבי

7850 נותן תמורה יפה למחירו

פורסם
  • מחבר

תודה על העזרה,

ביצוע OC של כ. מסך 7850 זה דבר מסובך?

אם הציעו לי את אותו כרטיס רק של MSI האם יש לאחת החברות עדיפות אם אני מתכנן OC?

פורסם

מבחינת חברה זה לא ממש משנה. ההבדלים הם במחיר, בגופי קירור שונים ואוברקלוק. במקרה שלך הגסא שבחרת היא הזולה ביותר וכוללת גם גוף קירור טוב.

לא מסובך בכלל לעשות OC. והתוכנה היא מאוד פשוטה.

פורסם
  • מחבר

הבנתי - תודה רבה על הסבלנות,

שני בירורים קטנים נוספים:

1) האם אחרי OC כ.המסך ירעיש הרבה יותר גם במנוחה יחסית? (משחקים קלילים או שימוש באינטרנט ואופיס)

3) אם אני רוצה לשמור על "אופק שדרוגים" פתוח (מבחינת אולי CF בעתיד) כדאי להשקיע בספק 620 של אותה חברה כעת או לחכות עד שבאמת ארצה לבצע את ה CF?

ווידוא קטן נוסף:

רשמת "גוף קירור טוב" (טוב ולא טוב מאד או יותר) האם זה עדיין מספיק לOC - האם כדאי להשקיע טיפה יותר ולקנות מחברה אחרת עם קירור טוב יותר או להסתפק בזה? (סליחה שהשאלה היא אותה שאלה בשינוי אדרת פשוט מאד חשוב לי לוודא את העניין וניסיתי בשינוי האדרת למקד אותך על מה שחשוב לי לדעת כדי שתוכל להסביר לי יותר בקלות ואני אוכל להבין יותר בקלות).

קראתי על זה קצת והקירור של ה MSI נראה עדיף והוא גם זול יותר אני אלך עליו

תודה רבה

פורסם

זה הכל עיניין של טמפ', עם OC או לא. ככל שהטמפ' עולה, ככה המאוורר יסתובב מהר יותר ויווצר יותר רעש. הטמפ' תעלה באופן דרסטי אם תתחיל להעלות מתחים. בד''כ גופי קירור כמו של ספיר או MSI שקטים יחסית גם במאמץ (גם מאמץ אחרי OC) ככה שאין בעיה מהבחינה הזו.

בקשר לשדרוג הספק אין פה משהו שעדיף על השני. זה די עיניין כספי שלך, מכיוון שאם תקנה את הספק עכשיו או עוד שנה שנתיים זה לא ממש ישנה במחיר (אלא אם תיפול על מבצע) והמחיר של הכרטיס יירד בכל מקרה, ככה שזה לא ממש משנה כי אתה תשלם את את סכום בערך. בעיקרון עדיף לחכות כי ספק אתה תמיד תדע מה לקנות, אבל השוק שמשתנה בתדירות גבוהה יותר הוא של כרטיסי המסך ולך תדע מה יהיה עוד כמה שנים.

בקשר לאיכות הגוף קירור - אתה יכול גם עם קירור רפרנס (מקורי) לעשות OC יפה מאוד בלי בעיה מיוחדת (לעומת גופי קירור צד ג', קירור הרפרנס נחשב בד''כ להכי פחות טוב, ולכן לקחתי אותו בתור דוגמא). גופי הקירור האחרים יתנו לך מרווח גדול יותר בהפרשי הטמפ', מה שבהחלט יכול לשפר ביצועים באוברקלוק, וגם בד''כ יהיו שקטים יותר מקירור רפרנס. אבל אין ספק שגם עם קירור רפרנס תוכל להגיע לביצועי טמפ' וOC טובים שלא יסכנו את הכרטיס. אם אתה יכול להשיג את הMSI בזול יותר, אז לך עליו.

פורסם

לך על הספק הזה - http://www.rsm.co.il/Product.aspx?productid=3205

מבחינת חיבורים ונצילות ה - ET של סיסוניק נופל מה - S12II אבל חוץ מזה הוא טוב למדי (אולי גם פחות שקט).

גם מארז הייתי מחליף למשהו כמו ה - ANTEC 600 (או אפילו יותר טוב ה - TT ELEMENT S) כי ה - TEMPEST 210 בינוני מאד.

פורסם
  • מחבר

תודה על היעוץ

השקט הוא דבר שמאד חשוב ומשמעותי מבחינתי אז אם הספק שהמליצו לי עליו נחשב טוב אני אקח אותו,

לגבי כרטיס המסך - הבנתי תודה על הייעוץ

לגבי המארז:

האם ה

TT ELEMENT S

FRACTAL R3

ANTEC P280

כולם מאד מצאו חן בעיני האם יש למי מהם ייתרון מבחינת שקט וקירור?

תודה

פורסם

P280

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה.

אני עדיין מתלבט בינו לבין ה R3 -אני לא כל כך סומך על "דופן עבה יותר" כדי שתבודד רעש כמו חומר לבידוד רעש, אבל אם אתה יודע על זה משהו יותר ברור אשמח אם תחלוק את המידע הזה איתי. נוסף על כך ה P280 לא כולל מאווררים שמושכים אוויר פנימה.

לסיכום אני לא יודע מה לעשות

נ.ב: האם יש כרטיס מסך של NIVIDA שמשתווה (או עוקף) בביצועיו את ה HD7850 באותו טווח מחירים?

פורסם
  • מחבר

אופס, נערך.

פורסם

יש את ה - GTX 570 שהוא ברמה שלו בערך, וטיפה חלש יותר.

ה - HD7850 גם צורך פחות חשמל וגם הולך עוד להשתפר בעקבות עדכוני דרייברים (בעוד ה - GTX 570 הוותיק יותר בשוק כבר מצא את עצמו מבחינת ביצועים) ולכן משתלם יותר גם לאור המחיר הנמוך יותר שלו.

פורסם
  • מחבר

הבנתי,

תודה רבה לכולם אני מאד מעריך את עזרתכם- עזרתם לי למצוא דרך למצות את המיטב מההוצאה הזו בדרך המשתלמת ביותר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים