עבור לתוכן

The glow grace עדכון שלישי ואחרון 1/7/1013

Featured Replies

פורסם

מהה? איך זה יכול להיות כבר פעמים ששאלתי אם אריהב כדי לעשות הזמנה הם אמרו שהם לא מוכרים ליחידים.... :pissed:

• תגובות 30
  • צפיות 38.8k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם
  • מחבר

אני באמת לא יודע, זה היה הזמנה ראשונה שלי מהם

הזמנתי דרך הדואר אלקטרוני שלהם

• 1 חודש מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

הרבה זמן לא כתבנו פה :)

מקווה שלא איבדתם עיניין חח

בכל מקרה יש התקדמות!

צביעה פנימית

פנים המארז נצבע בלבן, והפאנלים של הסלוטים בירוק

2012-06-08094119Copy.jpg

מבט אחורי

2012-06-08094148Copy.jpg

בקר מאווררים

הבקר הוכן משני חלקים, כרטיס אלקטרוני, והפאנל עצמו- הם מחוברים בינהם עם כבל ארוך

מאחר ויש לי תיכנון עתידי שהפאנל יהיה "פאנל-נופל" כמו במערכות סטריאו של רכבים, וכך הוא יוכל להסתיר מאחוריו כונן דיוידי

מעשית אני לא יודע אם אצליח לעשות ממנו פאנל-נופל כי הוא יחסית שמן!

כל המייצבים בכרטיס הוצמדו לגוף קירור שנלקח מספק ישן...

2012-07-01212243Copy.jpg

הכפתור הירוק באמצע אמור במקור לעשות סוויץ בין שליטה ידנית לשליטה דרך הלוח,

אבל הלוח שלי לא תומך בשליטה דרכו אז הכפתור הוסב לעשות סוויץ בין שליטה ידנית לבין מצב "טורבו" שכל המאווררים עובדים על המקסימום

מסך 7 אינץ'

המסך הורכב סופית במארז של כונן CD, תחתית המארז צופתה בלוח פוליגל לבידוד, הכרטיס אלקטרוני של המסך הוגבה מהתחתית על ידי רגליים מחוטי חשמל קשיחים, ולצידו של הכרטיס גם הורכב הכרטיס אלקטרוני של הבקר מאווררים

2012-06-25235437Copy.jpg

חיווט USB קידמי

לצורך חיבור המפצל USB, והקורא כרטיסים לחיבור בלוח, הכנתי כבל מאריך USB כפול מקונקטור של לוח ישן

2012-07-10210659Copy.jpg

אספקת מתח למודינג

מאחר ואני די חושש שאיזה תקלה בכל זה תהרוס לי את הספק, אז כל המודינג, שזה אומר, הבקר מאווררים, המסך, ובהמשך גם התאורה

כולם מחוברים לכרטיס אלקטרוני קטן שמקבל מתח מהספק, בכרטיס יש הגנה של פיוז, (ועליו גם מולחם המייצב מתח למסך)

2012-06-25235622Copy.jpg

סיכום

יש לי עוד לעבוד על הפאנל של הקורא כרטיסים, להכין עינית אינפרא אדום, תאורה, חלון במארז... בהמשך אני גם אעלה תמונות של הסליבינג

לבינתיים קבלו את זה :) )

2012-07-08180139.jpg

פורסם

מהמם, יצא נקי ואסטטי :yelclap:

כל הכבוד :xyxthumbs: .

פורסם
  • מחבר

תודה! :D

פורסם

נראה נהדר! :xyxthumbs: שמים לב שזה לא פעם ראשונה שאתה מחזיק תרסיס צבע על פי הצביעה או שעשית שיעוריי בית (לעתיד, כשאתה רוצה לצבוע צבע בהיר על כהה, נהוג לשים מה שנקרא- "פריימר", זה צבע בסיס בגוון אפרפר שגורם לצבע הבא לתפוס יותר טוב).

יצא מוצלח לדעתי והרשת וכל הטקסטורה המיוחדת למטה בשילוב המאוורר מעניינת מאוד, אך הצביעה למעלה באיזור מחבריי ה-USB יצאה עקומה וחובבנית לטעמי. אם אתה יכול-ממליץ לנסות לתקן! ;)

אם אתה רוצה רעיונות לחלונות וכאלה תעשה גיגול או שתעבור פה בפורומים ותקבל השראה. יש הרבה רעיונות מעניינים... הייתי מתכנן משהו עם מיקום למאוורר 120 שישב מול המאוורר ויזרוק/ישאב אוויר.

בהצלחה!

נ.ב-

עם איזה כלים אתה עובד? (דרמל, ג'יקסו, מקדחה?) זה יכול להיות מועיל למודרים המתחילים...

פורסם
  • מחבר

נראה נהדר! :xyxthumbs: שמים לב שזה לא פעם ראשונה שאתה מחזיק תרסיס צבע על פי הצביעה או שעשית שיעוריי בית (לעתיד, כשאתה רוצה לצבוע צבע בהיר על כהה, נהוג לשים מה שנקרא- "פריימר", זה צבע בסיס בגוון אפרפר שגורם לצבע הבא לתפוס יותר טוב).

תודה רבה! :)

זה באמת לא פעם ראשונה חח, כעיקרון כל מקום שצבעתי בירוק, צבעתי לפני כן בספריי לבן, אבל טוב לשמוע גם על הפריימר, אגב בגלל

הגוון האפרפר שלו זה לא ישפיע על הגוון של הצבע הבא אחריו?

יצא מוצלח לדעתי והרשת וכל הטקסטורה המיוחדת למטה בשילוב המאוורר מעניינת מאוד, אך הצביעה למעלה באיזור מחבריי ה-USB יצאה עקומה וחובבנית לטעמי. אם אתה יכול-ממליץ לנסות לתקן! ;)

איזור ה USB אני מודע לבעיה, פשוט עשיתי שבלונה מנייר קרטון כדי לצבוע את הריבועים, והיא הייתה מהודקת רק בצדדים ככה שבאמצע נהיה רווח קטן שדרכו חדר שאריות ספריי, אני אתקן בהזדמנות :)

נ.ב- אם תשים לב, הפתח של הרשת יוצר את האות "Y" שזה האות הראשונה של השם שלי ;)

אם אתה רוצה רעיונות לחלונות וכאלה תעשה גיגול או שתעבור פה בפורומים ותקבל השראה. יש הרבה רעיונות מעניינים... הייתי מתכנן משהו עם מיקום למאוורר 120 שישב מול המאוורר ויזרוק/ישאב אוויר.

אני מתכוון להוסיף מאוורר בתחתית המארז, השאלה אם עוד מאוורר בדלת אכן ישפר את הסירקולציה

לגבי העיצוב בכל אופן, אני עוד לא סגור על עצמי לגבי קירור מים, ובמידה ואכן יהיה קירור מים אז הדלת תעוצב בצורה שהמיכל מים

יוצמד אליה מפנים ויוכלו לראות מבחוץ את המיכל

נ.ב-

עם איזה כלים אתה עובד? (דרמל, ג'יקסו, מקדחה?) זה יכול להיות מועיל למודרים המתחילים...

באמת אבא שלי חשמלאי/מסגר ככה שיש שפע של כלים, דרמל סטנדרטי אין לי, רק חיה רעה של BOSCH בצורה של דרמל לצורך קידוח ועיצוב חורי מנעולים במסגרות ברזל של דלתות, אבל היא לא נוחה לעבודה כי יש לה עוצמה גבוהה והיא רוטטת בידיים

בכל אופן, השתמשתי במקדחה חשמלית-היה לי גם ראש למקדחה שאפשר לחבר אליו דיסק חיתוך קטן.

דיסק חשמלי, מסור יד, פצירות, ונייר זכוכית...

פורסם

אם יש קטעים שאתה רוצה לשמור עליהם שלא יצבעו, תשים מאסקנטייפ על "האיזור הרגיש" וככה תגן עליו (בדיוק כמו שעושים כשצובעים קירות, שמים על הפנאלים ובתקרה).

הפריימר מגיע בגוון אפרפר ואינו משפיע על הצבע הבא אחריו. היתרון שלו הוא שהתרכובת שלו בנויה ככה שהצבע הבא אחריו מתלכד יותר טוב ויוצא חלק. זה כמו שכבת קישור למעשה בין הצבע הישן לבין הצבע החדש. בדר"כ בהום-סנטר ואייס קשה להשיג את זה מנסיון, צריך להפוך את כל הפחיות שם, אני ממליץ לגשת לטמבוריות המקומיות, הסבירות שם יותר גבוה שתמצא (שלא נדבר על היחס המיקצועי שברשתות הגדולות על הפנים לעומת המקומיות).

בכל הנושא של צביעה, אם תרצה להגיע לשכבה אחידה וחלקה שתתפוס יותר טוב, מעבר לטיב הצבע והצביעה, יש קשר להכנת המשטח לפניי. צריך לעבוד עם ניירות שיוף בערכים שונים (מידת חספוס) ולעבוד איתם קצת על כל שכבה עד לשכבה הסופית. יש הסברים על כך כאן באתר ואני חושב שאבא שלך יוכל לעזור לך בכך כאיש מקצוע.

מאוורר בתחתית המארז לדעתי לא ממש יעיל כל עוד אתה לא שם רגליים בתחתית המארז שיגביהו אותו בכ-3 ס"מ לפחות, אחרת האוויר לא יצא או יכנס לפי הסירקולציה שאתה מתכנן. לא חסרים פה דיונים בנושא ואפילו יש גם מאמר רישמי באתר (לך קצת אחורה ותמצא).

מאוורר בדלת זה דבר נהדר, אם אתה יכול לארגן לו גם צינור מוביל (כמו שיש במזגנים ראשיים שכאלה) ישר למעבד-יותר טוב!

כל זה לא רלוונטי בהנחה ואתה הולך על קירור מים, במקרה כזה חצי מהמאווררים הללו לא רלוונטים.

כששאלתי על הכלים, זה היה בגדר טיפ. כשאתה מעדכן ב-לוג של המוד שלך, אתה מציין שחתכת X לדוגמה בפח. ציין איך חתכת ואולי תוסיף תמונה של החיתוך עם הכלי. יש הרבה אנשים בפורומים שהם מתחילים ולא מכירים ממש כלי עבודה, רמת דיוק וגימורים שהם יכולים להביא. לדוגמה, חיתוך עם מספריי פח בדר"כ מעקם את הפח הנגזר ודורש אחר"כ יישור עם פטיש. זה טוב לאנשים לראות באופן ויזואלי הרבה פעמים.

הייתי ממליץ שתגיד לאבא שלך שיקנה דרמל (אמיתי ולא חיקוי) עם ציר גמיש שיהיה לו לעבודה. אומנם זה כלי יחסית עדין שסביר להניח שאין לו באמת שימוש בעבודות כבדות, אבל זה יקדם אותך במוד שלך, אז זה אינטרסנטי בצורה מסוימת. :smile1:

בהצלחה בהמשך! :yelclap:

פורסם

כמו שERL כבר אמר, אני ממליץ בחום לתקן את הצביעה באיזור חיבורי הUSB. עשית עבודה שנראת מרשימה על המארז, חבל שדבר כזה קטן יפריע לתוצאה הסופית.

ועוד הערה קטנה לגבי מאוורר בתחתית המארז, מעבר להגבהת המארז- מומלץ ביותר לארגן פילטר אויר. הרבה יותר קריטי ממאווררים במיקומים אחרים.

עבודה יפה, כל הכבוד ותמשיך ככה!

פורסם
  • מחבר

תודה על התגובות, ותודה על המידע לגבי הצביעה!

אני אבדוק איפה יותר יעיל לי, מאוורר בתחתית עם הגבהה, או מאוורר בדלת עצמה,

בכל מקרה אני צריך קודם כל להשיג את המאווררים....

את USB אני אצבע מחר בהזדמנות...

יפה מאוד! יש מצב לוידאו?

יש לי קצת ריצודים במסך עקב בעיית "אדמה" אז כשאני אסדר אותם אני אעלה גם וידאו :)

• 10 חודשים מאוחר יותר...
פורסם
  • מחבר

עדכון שלישי ואחרון 1/7/2013

יותר מידי זמן עבר מאז העדכון האחרון חח, רק לאחרונה קיבלתי מרץ מחודש להמשיך את הפרויקט...

בכל אופן, הזמנתי מאיביי כובעים לפונציומטרים של הבקר מאווררים כמו שרואים בתמונה:

0fd59010-85d3-4aee-bfea-3210587db8db_zpsa1a4bab8.jpg

חיתוך חלון

כעיקרון היה לי תכנון מקורי לעשות חיתוך בצורת להבות, לצבוע את קצות הלהבות בירוק, ולשים מעליהם פרספקט,

התחלתי את החיתוך עם ג'קסון (מסור חשמלי) וזה כל כך התיש אותי שהפסקתי חח, אז חתכתי מלבן סטנדרטי, שמתי פלסטיק U

שצבעתי בירוק במסגרת של החיתוך, כדי שיצא אסטתי (זה היה במקור פלסטיק הגנה לשרשרת מסור מהעבודה של אבא שלי),

והדבקתי את הפרספקט עם דבק חם (לא היה לי סבלנות לקנות סיליקון)

2013-06-28101554_zps21e1f086.jpg

לדים לפי מוזיקה

הכנתי לפי מדריכים פה באתר, מערכת של לדים לפי מוזיקה עם טרנזיסטור TIP31

השתמשתי בסטריפ לדים בצבע לבן, שמתי לדים במאוורר הקדמי, במאוורר העליון, ובפנים המארז (תחתון, עליון, שמאל)

את הלדים הדבקתי בזוית שפונה לפנים המארז, שהאור יאיר על הרכיבים, בחלק התחתון השגתי את השיפוע על ידי הדבקה על מסילת ברזל של מגירה חח, ובצד שמאל ועליון, פשוט הכנתי מסילה משופעת מקרטון כסוף דק

65dee08f-8911-4fe6-b120-1d3278430e6f_zps34b74c31.jpg

874c3dfa-bf2a-4866-8026-2a1325368bd3_zpsc656693c.jpg

d23536be-9273-4129-910b-11b92addeebb_zps849305c5.jpg

כל החיבורים של הלדים, כפתורים, TIP31, כניסת אודיו, הכל מתחבר לכרטיס אלקטרוני קטן שהלחמתי,

ושמתי בתחתית המארז מצד ימין, נעוץ על חתיכת קלקר שדחקתי לשם, מוסתר מאחורי כלוב הקשיחים, את האודיו לקחתי מהיציאת אודיו הקדמית במארז, פשוט הלחמתי 2 חוטים לפאנל הקדמי (משום מה, תמיד יש אודיו בפאנל הקדמי, גם אם לא מחובר לשם אוזניות, ככה שיצא לי טוב מהבחינה הזאת), הוספתי כפתור שאני אוכל לבחור בין דולק קבוע, לדולק לפי המוזיקה

fdfe5742-412a-419b-9e9b-2cdaf39e85f4_zps61798832.jpg

לעת עתה אני חושב שסיימתי עם המודינג הזה,

אני מודה לכם על התגובות והעיצות :)

יפה מאוד! יש מצב לוידאו?

שמתי סרטון לסיום, שתראו את האפקטים של האור

http://s1265.photobucket.com/user/yakir1834/media/MODDING/MVI_0187_zpsfbb1b93f.mp4.html

• 7 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

וואו וואו פשוט מדהים !!!

פורסם

למה להקפיץ דיונים בני יותר מחצי שנה?

פורסם

לא שמתי לב ראיתי את האשכול הזה דרך הכתבה באתר

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים