עבור לתוכן

דגלי אש''ף בחיפה

Featured Replies

פורסם

מר נולד למות, אני צריך להזכיר לך את מה שקרה במלחמת לבנון השניה, ובפרט את תגובת העולם? אז הרי תקפו אותנו מתוך מדינה ריבונית (וגם אם לא המדינה עצמה, הרי שזה נעשה בחסותה - ומי אמר שזה לא יהיה התסריט גם עם הפלסטינאים?), עליה ישראל לא שולטת כלל ועיקר.

אגב, האם "הפסקת הצד הישראלי" בעניין הזה כוללת מבחינתך את הפסקת הפיגועים נגד מטרות ישראליות או נסיונות (הן הסברתיים\דיפלומטיים והן צבאיים\חבלניים) להשתלט על שארית המדינה? אם כן, אולי כדאי שתעדכן את הפלסטינאים - לא נראה לי שהם מודעים לזה.

• תגובות 101
  • צפיות 9.6k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אתם מתעקשים על דברים חצי רלוונטים.

בלבנון השנייה קודם כל לא היה כל כך הרבה גינוי בינלאומי כמו שקורה היום עם הגדה, דבר שני שים לב גם עם עופרת יצוקה כמה פעילות נגד ישראל יש היום בקשר לעזה וכמה בקשר לגדה, הגדה תופסת מקום הרבה יותר משמעותי בחיו של הפעיל השמאל יפה הנפש.

דבר נוסף הוא שאני מדבר על תהליך, אתה לא באמת חושב שנקום מחר בבוקר והכל יהיה ציפורים וסוכריות, נכון?

חוץ מזה הרעיון שלי הוא דה-לגיטימציה מוחלטת, יש להם טילים, בונים כיפת ברזל, יש להם מסתננים? בונים גדר, יוצרים הפרדה מוחלט ושמים דגש על תעמולה.

שים לב לכמות הרקטות שיורים מעזה מאז שכיפת ברזל התחילה לפעול, חוץ מהסלמות נקודיות כמות הרקטות ה"שוטפת" ירדה. שדרות כבר לא אוכל קאסמים ע"ב יום יומי וכך גם אשקלון וניצנים.

אתם אומרים בעצמכם, הם חושבים רק בכח? תלכו איתם בידיוק ההפך, הם לא ידעו מה לעשות.

כניראה שכל עוד אני חי (בלי עין הרע) רוב הפלסטינאים לא ממש יאהבו אותנו, אבל זה ממש לא רלוונטי כל עוד אין להם אפשרות לעשות עם זה משהו.

פורסם

בלבנון השנייה קודם כל לא היה כל כך הרבה גינוי בינלאומי כמו שקורה היום עם הגדה,

אני לא יודע למדוד כמותית, אבל גינוי מקיר לקיר היה גם היה. בסופו של דבר הגינוי הזה הוא שמנע להשיג את יעדי המלחמה.

דבר שני שים לב גם עם עופרת יצוקה כמה פעילות נגד ישראל יש היום בקשר לעזה וכמה בקשר לגדה, הגדה תופסת מקום הרבה יותר משמעותי בחיו של הפעיל השמאל יפה הנפש.

כנראה שישנת בזמן הגינויים מקיר לקיר בזמן ואחרי עופרת יצוקה, כמו גם בזמן ששלחו משטים לעזה (הרי משט המרמרה לא היה היחיד).

דבר נוסף הוא שאני מדבר על תהליך, אתה לא באמת חושב שנקום מחר בבוקר והכל יהיה ציפורים וסוכריות, נכון?

לא מחר ולא אי פעם, בדרך שלך לפחות.

חוץ מזה הרעיון שלי הוא דה-לגיטימציה מוחלטת, יש להם טילים, בונים כיפת ברזל, יש להם מסתננים? בונים גדר, יוצרים הפרדה מוחלט ושמים דגש על תעמולה.

רק חבל שמבחינת העולם הערבי וחלק ניכר מהשמאל העולמי, עצם קיומה של ישראל (ללא "שיבת" ה"פלסטינאים") נותן לערבים לגיטימציה לפגוע בה. האם לפני ששת הימים המערב תמך באופן גורף בישראל?

שים לב לכמות הרקטות שיורים מעזה מאז שכיפת ברזל התחילה לפעול, חוץ מהסלמות נקודיות כמות הרקטות ה"שוטפת" ירדה. שדרות כבר לא אוכל קאסמים ע"ב יום יומי וכך גם אשקלון וניצנים.

פילוסופיה של ילד כאפות \ שמאלן מצוי: "היום הרביצו לי פחות מאשר אתמול, אז אני שמח".

אתם אומרים בעצמכם, הם חושבים רק בכח? תלכו איתם בידיוק ההפך, הם לא ידעו מה לעשות.

"בדיוק ההפך" מכוח הוא חולשה. בהצלחה עם הגישה הזו מול ערס ממוצע אחד, שלא לדבר על עם של מרצחים.

כניראה שכל עוד אני חי (בלי עין הרע) רוב הפלסטינאים לא ממש יאהבו אותנו, אבל זה ממש לא רלוונטי כל עוד אין להם אפשרות לעשות עם זה משהו.

תן להם מדינה ריבונית, ופתאום האפשרויות הללו יתרחבו פלאים...

פורסם

ביחד עם לנסות להבין למה אני עדיין עם שם משתמש מגיל 14 אני לדעתי יחדול את הדיון הזה. הוא מפסיק להיות פרקטי מהודעה להודעה.

אתה משתמש במחשבה הממוצעת של ערס שאומרת שאם אתה לא מפעיל כח אתה טיפש, חלש וילד כאפות (איך אני אוהב את המושג הזה, מראה על בגרות, באמת)

מדינת ישראל הוכיחה יותר מפעם אחת ש"בתחבולה תעשה לך מלחמה" תפסיקו להראות שאתם חזקים ותיהיו חזקים, צנועים וחכמים יותר.

בזמן שאני כבר אלוהים יודע כמה הודעות, כותב על אפשרויות לפתרון כל מה שחברי הדיון הזה עושים הוא להסביר למה אני טועה. בואו תיהיו חכמים, תאמינו לי שהפתרון יטיב לכם הרבה יותר ממה שהוא יטיב לי.

במקום לחפש בעיות תתחילו להמציא פתרונות.

פורסם

רק אני קורא בשקט ועושה "לא" אם הראש בערך לכל תגובה שניה ?

פורסם

פתרון:

טראנספר לכל מי שלא מראה נאמנות למדינה ולערכים עליה התבססו.

אכן המושג נאמנות הוא מושג נורא מעומעם (שכן אם הייתי בפינוי גוש קטיף לדוגמא הייתי מסרב לפנות ואם הייתי בפינוי של עמונה לא רק שהייתי מסרב לפנות אלא הייתי משתמש באלימות ואף בנשק חם על מנת להגן על התושבים. אז מה אני לא נאמן? הכוונה בנאמנות היא נאמנות למדינה ואי מתן עזרה לגורמים עויינים.

ואם כבר הזכרנו את עמונה. סלח לי אם אני אהיה בוטה אבל השמאל מוכן לרד על הברכיים או ליפול על ארבע ולקבל מאחורה רק בשביל ללקק לערבים ולעולם. אך ברגע שזה קשור לעימותים פנימיים ונגד הימין אתם תתמכו באלימות.

אולמרט, עוד בן זונה, בוגד נתן רשות ואף הפציר להשתמש באלימות נגד המפונים וזאת על מנת לזכות בקולות השמאל.

פורסם

תגדיר גורמים עוינים

לדוגמה : אני רוצה לבנות עיר שבה מותר ליסוע 200 קמש, מי שלא רוצה שלא יבוא. אה ואני רוצה שיהיה בה חינוך ללא שיעור תנך. האם אני גורם עויין ?

פורסם

כל עוד תבנה עיר לפי חוקי המדינה ובאישורם אז אין בעיה.

מנגד אם תחתור לשתף פעולה עם האויב, תעזור להם בעת מלחמה ותמוך בצורה גלויה בו (ראה ערך - תלית דגל של אש"ף)

כל קריאה נגד הלגיטמיציה של ישראל כמדינת היהודיםף סירוב לשרת בצבא שלא ממניעים רפואיים כאלה ואחרים.

אני מבין שאתה מנסה להפיל אותי לבור של דיקטטורה אז לא. אני תומך בדמוקרטיה מלאה לעם (בתנאי שהתנאים הקודמים יתרחשו) אבל אני כן מאמין במשטר נוקשה יותר מבחינת אכיפה. אני גם מאמין שישראל צריכה לעזוב את ההתחנחנות ואת התיפיפות אל מול מעצמות העולם (אשר כל אחת בתורה הייתה עושה דברים הרבה יותר גרועים) ולחזור לשורשים ציוניים יותר

פורסם

"נאמן", לצורך העניין: אדם שאינו משתף פעולה עם "גורמים עויינים".

"גורם עויין": אדם, ארגון או ממשלה שבין מטרותיהם המוצהרות או שיטות הפעולה בהמקובלות עליהם מופיעים

1. רצח או פגיעה אחרת ביהודים על רקע לאומני,

2. קידום אפליה מכל סוג ומין נגד יהודים או אזרחי ישראל,

3. הפצת תעמולה שקרית כנגד יהודים או מדינת ישראל,

4. קידום פעולות צבאיות כנגד ישראל,

5. ביטול הגדרתה של מדינת ישראל כמדינה ריבונית או כביתו הלאומי של העם היהודי (הסעיף האחרון לא כולל את אלה שמנסים להרחיב הגדרה זו אך לא לשלול את החלק הזה בה), או ביטול זכותו של העם היהודי למדינה כאמור,

6. הכחשת שואה,

7. הכחשת הקשר ההסטורי (לא בהכרח הדתי) בין עם ישראל לארץ ישראל.

"משתף פעולה": אדם שמרצונו החופשי עוזר ל"גורמים עויינים" לקדם את מטרותיהם המפורטות לעיל, ע"י השתתפות פיזית בפעולות המפורטות לעיל, או ע"י מתן סיוע בתחום המידע - הן העברת מידע ל"גורמים עוינים" והן הפצת מידע מטעם "גורמים עוינים", כשהמידע כאמור עוזר לקדם את המטרות לעיל.

הגדרה מספיק טובה?

לפיכך, אם אתה מנסה לקדם חוקים שאין בינם לבין האמור לעיל דבר, ובתנאי שאתה מקדמם בדרך דמוקרטית (אחרת אתה שולל את ריבונותה של המדינה, בעצם), בוודאי שאינך גורם עויין, ולא משנה כמה רעיונותיך אוויליים. לגבי השתתפות בפינוי גוש קטיף\עמונה וכיו"ב, הרי שבטירונות נשבעת להגן על עם ישראל בראש ובראשונה, לא לפנותו מביתו בכוח. אם אדרש אי פעם (במילואים) להשתתף במשהו בסגנון הזה, אסרב על בסיס סעיף זה בדיוק - תהיה התוצאה אשר תהיה.

פורסם

ובכן - האם ניתן להגדיר אותי כגורם עויין, על רקע שלילת ריבונותה של המדינה בעיר כזאת ?

אם ניתן למדינה לחוקק את החוק הזה, יש סיכוי גבוה שאני אכן אפול תחת ההגדרה של גורם עויין. בדוגמה השניה - שלילת לימודי תנך ניתן אפילו לדחוף רקע לאומני לסיפור

פורסם

אם אתה פועל בדרך לא דמוקרטית על מנת לשלול את ריבונותה של המדינה בשטח מסויים, וודאי שאפשר להגדירך כגורם עויין. לגבי ביטול שיעורי תנ"ך - אין בכך עויינות, אלא אם יחד איתם אתה מנסה לבטל גם כל הוראת היסטוריה וניתן להוכיח, ולו נסיבתית, שמטרתך היא השכחת הקשר בין העם היהודי לארצו.

פורסם

ובכן - האם ניתן להגדיר אותי כגורם עויין, על רקע שלילת ריבונותה של המדינה בעיר כזאת ?

לא, אבל אם תעבור על החוק יהיה ניתן להגדיר אותך עבריין או פושע.

ואם תטיף לשינאה ורצח ותפגין סממנים של תוקפנות פסיכופטית, יהיה ניתן להגדיר אותך כסכנה לציבור ואולי גם לאשפז אותך במחלקה סגורה.

ואם יש לך במשפחתך רקע רחב מימדים של אלימות קיצונית נגד האוכלוסיה, ואתה מפגין את אותם הסיפמטומים שלהם, ניתן להגדיר אותך כבעל פוטנציאל גבוה להוות סכנה לציבור.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים