עבור לתוכן

VDSL2 תמיכה לאחור ו'התרגיל המסריח' של בזק

Featured Replies

פורסם

אהלן,

אני גולש כרגע דרך בזק, והנ"ל שכנעו אותי לשדרג (בחינם) ל-20Mbit/sec, כמובן שהם לא טרחו לומר לי שהמודם שברשותי לא תומך במהירות מעל 15Mbit/sec אלא רק אמרו לי שהם רואים שיש לי ראוטר של סיסקו, ושכדאי לי לבדוק אם הוא תומך במהירות הרצויה כי אם לא אצטרך לשדרג לאחד מהדגמים הבאים שברשותם לשוק הפרטי: D-link 6700 או Netgear vvg2000, אמרתי לנציגה שתהיה בטוחה שהראוטר שלי איכותי ממה שהם מציעים ושהוא תומך במהירות של ה-20 ולא תהיה לי שום בעיה איתו, הראוטר אכן תומך בלפחות 54 באלחוט ולא בדקתי את הקווי כי זה לא רלוונטי כרגע.

לאחר 3 SMS-ים מבזק המאיימים עלי שאם לא אשדרג המודם שברשותי לכזה התומך ב-20 מגה, ולא מעט שיחות עם הנציגים שהתוודו שלמרות הנסיונות לשכנע אותי לעבור לראוטר שלהם שלא צלחו,הבנתי שהבעיה בציוד שלהם, ושהם לא מוכנים לספק ציוד תומך ב-20 ללא עלות (תמיד אמרו לנו שמוכרים לנו שירות ולא ציוד לא ?!). בכל אופן לא הסכמתי לטריק קנסות היציאה החדש שלהם במודל חיוב זיכוי לשנתיים על הראוטר משולב מודם הזה שלהם והחלטתי לרכוש מודם\ מודם משולב מחו"ל אפילו טיפה יותר ביוקר רק כדי לא להתחייב לאף אחד.

ולאחר כל ההקדמה הזו, בתקווה שתעזור גם לאחרים שילמדו שהתחייבויות זה דבר רע, אשמח לדעת האם הטכנולוגיה של VDSL שבזק עובדת איתה תיתמך במודם שהוא VDSL2 לפי הגדרת יצרן ? שאלתי אותם אבל הם משחקים אותה שהם לא יודעים רק בשביל שתתייאש ותקנה אצלהם בסופו של יום...

אגב, לפי 4\3 נציגים, בזק לא מחזיקה MAC List לסינון ציוד 'זר' כך שלפחות לפי רוב זה אמור לעבוד.

דבר נוסף שהצלחתי להוציא מנציג אחר הוא שצריך להגדיר:

PTP1

32\1

VC\VP

אם למישהו זה יעזור או יכול להסביר כדי לתרום לכל מי שלא רוצה להיכנע לחברות הללו...

אגב, אני משלם 49 ש"ח לבזק על תשתית של 20MBit/sec , ולבזק בינלאומי עוד 30 ש"ח (שבוע הבא אוריד אותם ל-20 כמו HOTNET) אם זה עוזר למישהו בשביל לדעת מה הגבול הלחיץ שלהם ולצמצם לו בהוצאות ;) דבר נוסף... לכל מי שמשלם אחזקת קו על הגלישה שלו (20 ש"ח לחודש) ולא צריך את הקו לשיחות אלא רק לגלישה נטו, החל מחודש קודם שר התקשורת נותן לנו את האופציה לוותר על הקו ואחזקתו ולהישאר עם האינטרנט בלבד, טכנית הם לא יכולים לנתק ממש הקו כי הוא הרי התשתית אז הם פשוט משאירים אותו אבל חוסמים אותו לשיחות נכנסות ויוצאות.

תודה ואשמח לתגובות ולתשובות.

פורסם

איך הגעת למחיר של 49ש"ח לחודש ?

פורסם

אני חושב שהיה להם את המבצע הזה של לשדרג ל20 ללא תוספת מחיר

זה עם הפרסומת של גידי גוב והדוד מאמריקה

הייתי קופץ ראש לבריכת מים רדודים בשביל המחיר הזה עכשיו

http://www.bezeq.co.il/PressReleases/Pages/1522012.aspx

פורסם

אני מקווה שקראת פה שהם מספקים היום נטגיר בתצורה של מודם ללא התחייבות,אתה צריך שהראוטר קודם יסתנכרן כמובן מה שלדעתי יקרה אם נשווה את זה לתמיכה בadsl a של מודמים adsl2 .

לגבי ההגדרות זה ppp1 וזה ממש לא משנה זה יכול להיות גם ppp40 זה פרופילים של הראוטר שדילינק יצרה

ההגדרות הם

חיבור אינטרנט מסוג pppoe

interface:ptm

vp/vc 1/32 ברוב המקרים אבל זה פחות חשוב קודם שהראוטר יסתנכרן לך

פורסם
  • מחבר

איך הגעת למחיר של 49ש"ח לחודש ?

אתה מתכוון שזה מחיר טוב ?

קודם כל ביטלתי את האחזקת קו הדבילית הזו, דבר שני (למעשה הפעולה הראשונה) היה להיות נחוש, כי ממש לא הפריע לי לערוק ל-HOT, אין לי סנטימנטים לאף חב' ולא עשיתי את המבצע של גידי, אני אפילו לא יודע מהו וזה לא כ"כ מעניין אותי האמת... הם פשוט עצבנו אותי עם השירות הגרוע שלהם וממש רציתי להתנתק אפילו במחיר גבוה יותר אצל HOT אבל נציג חביב משימור הצליח לשכנע אותי להישאר וגם נתן לי המחיר הנ"ל לחצי שנה, אחרי חצי שנה אני מניח שאני אעבור מבצע\ חברה. לגבי אחזקתצ קו לא ממש מעניין אותי כי יש לי נייד של חב' (מקום עבודה הכוונה) עם די הרבה הטבות שאני גם ככה לא עובר אז לא ממש השתמשתי אף פעם בקו הבזק.

אני מקווה שקראת פה שהם מספקים היום נטגיר בתצורה של מודם ללא התחייבות,אתה צריך שהראוטר קודם יסתנכרן כמובן מה שלדעתי יקרה אם נשווה את זה לתמיכה בadsl a של מודמים adsl2 .

לגבי ההגדרות זה ppp1 וזה ממש לא משנה זה יכול להיות גם ppp40 זה פרופילים של הראוטר שדילינק יצרה

ההגדרות הם

חיבור אינטרנט מסוג pppoe

interface:ptm

vp/vc 1/32 ברוב המקרים אבל זה פחות חשוב קודם שהראוטר יסתנכרן לך

קראתי איפשהו באינטרנט שאכן הם מספקים היום את המשולב שלהם כ-Bridged ואני שאלתי אותם מפורשות כי הבהרתי שאני לא אתחייב תמורת כלום לאף אחד, אבל הם טוענים שהם לא שמעו על דבר כזה... ניסיתי להסביר להם על מה הכוונה ב-Bridge אבל הם טוענים שאין להם רק מודם (או משולב מוגדר כ-bridge) ללא חיוב זיכוי.

דבר נוסף, לא הבנתי מה התכוונת כשאמרת שצריך שהראוטר קודם יסתנכרן? אני מניח שהתכוונת שאני אומר להם לאחר קבלת הציוד להעביר אותי מה-ADSL ל-VDSL כדי שהוא יעבוד בכלל?

ובנוגע למודם ללא התחייבות, הם ברוב חוצפתם גובים עליו כסף או אמורים לספק אותו בהשאלה ללא חיוב חודשי כמו את של ה-ADSL ?

אגב, עדיין לא הבנתי אם אני יכול לחבר לתשתית מודם בשיטת VDSL2 והוא יעבוד עם VDSL ?

פורסם

יש פה לפחות ארבעה אנשים שקיבלו את המודם במשלוח הביתה, נציג שאמר לך אחרת הטעה אותך.

תבקש מודם נטגיר vvg2000 בהשאלה,אם הנציג מנפנף אותך תבקש מנהל.

לגבי הסינכרון התכוונתי שהכי חשוב שהראוטר יסתנכרן עם בזק ואת זה תדע רק כשתקבל אותו.

פורסם

כששידרגתי את ההורים של אשתי ל100 מגה (אבא שלה בטח ינצל את זה יותר טוב ממני) הם גם אמרו לי שאין להם מודם בהשאלה וזה רק חיוב . ואז קראתי להם את תנאי המבצע מהPDF שפורסם באתר ובו בפירוש אמרו שיש מודם בהשאלה. בסוף הנציב בירר ואמר שיש. מה שקיבלתי בסוף זה נתב netgear סגור באריזה מנוילנת שעבד כנתב איך שהוציאתי אותו. הוא אומנם לא רצה להגדיר את עצמו דרך האתר של בזק אבל כשנכנסתי לתפריט הכל התחבר וגם הרשת האל חוטית עבדה ישר.

הם שככו להגיד לי שהם צריכים לשלוח לי את זה ולא מבזק סטור עד כמה שידוע לי לא הסכמנו לאף חיוב זיכוי. היום גם התקשרתי ל166 וביקשתי שיעדכנו אותו לגרסה הכי חדשה ועשו את זה. אני אבדוק תוצאות בסוף שבוע

פורסם
  • מחבר

יש פה לפחות ארבעה אנשים שקיבלו את המודם במשלוח הביתה, נציג שאמר לך אחרת הטעה אותך.

תבקש מודם נטגיר vvg2000 בהשאלה,אם הנציג מנפנף אותך תבקש מנהל.

לגבי הסינכרון התכוונתי שהכי חשוב שהראוטר יסתנכרן עם בזק ואת זה תדע רק כשתקבל אותו.

תודה ! אני בהחלט אדבר איתם היום... האם אמורים לשלם על ההשאלה או שזה ב'חינם' כמו הרגיל של ה-ADSL ?

כששידרגתי את ההורים של אשתי ל100 מגה (אבא שלה בטח ינצל את זה יותר טוב ממני) הם גם אמרו לי שאין להם מודם בהשאלה וזה רק חיוב . ואז קראתי להם את תנאי המבצע מהPDF שפורסם באתר ובו בפירוש אמרו שיש מודם בהשאלה. בסוף הנציב בירר ואמר שיש. מה שקיבלתי בסוף זה נתב netgear סגור באריזה מנוילנת שעבד כנתב איך שהוציאתי אותו. הוא אומנם לא רצה להגדיר את עצמו דרך האתר של בזק אבל כשנכנסתי לתפריט הכל התחבר וגם הרשת האל חוטית עבדה ישר.

הם שככו להגיד לי שהם צריכים לשלוח לי את זה ולא מבזק סטור עד כמה שידוע לי לא הסכמנו לאף חיוב זיכוי. היום גם התקשרתי ל166 וביקשתי שיעדכנו אותו לגרסה הכי חדשה ועשו את זה. אני אבדוק תוצאות בסוף שבוע

גם אני ממשפח' המשדרגים של ההורים של האשה :) , הם משלמים על המודם בהשאלה ? לפי מה שאתה אומר בזק פישלו, כי מאצלהם כנראה הטכנאים היו נועלים אותו על bridge איכשהו שלא תוכל להפעיל אותו כראוטר.. אגב למה לא שמת להם ראוטר נפרד איכותי יותר אגב ?

פורסם

אין כל תשלום,אם אתה מתנתק אתה מחזיר אותו.

שים לב למה שniseg אמר, מדובר במשלוח ולא מבזק סטור

פורסם
  • מחבר

דיברתי עכשיו עם מנהלת בשירות והיא אמרה לי שהיא לא מכירה אופציה כזו בכלל, ושאם יש לי מס' לקוחות שיש להם את זה אז לתת לה, כמובן שלא היה לי מס' לקוח עם מודם כזה בהשאלה לספק לה, אבל אם יש לך קישור לעניין בתקנון כלשהו זה יכול לעזור לי...

פורסם

דיברתי עכשיו עם מנהלת בשירות והיא אמרה לי שהיא לא מכירה אופציה כזו בכלל, ושאם יש לי מס' לקוחות שיש להם את זה אז לתת לה, כמובן שלא היה לי מס' לקוח עם מודם כזה בהשאלה לספק לה, אבל אם יש לך קישור לעניין בתקנון כלשהו זה יכול לעזור לי...

איזה סיפורי סבתא יש עכשיו מבצע 100 ב100 וזה רשום בתקנון וזה גם התפרסם בתקשורת שהם עכשיו משאילים מודמים לVDSL. אני אמרתי להם לשלוח אותו והם לא עשו לי בעיות .

אגב למה לא שמת להם ראוטר נפרד איכותי יותר אגב ?

חשבתי לתת להם את ה DIR615 שלי ואולי לקנות חדש אבל יצא שהביאו להם נתב עובד אז זה מספיק טוב בשבילם.

פורסם
  • מחבר

קרה לי קטע עכשיו... התקשרתי אליהם כי המנהלת הבטיחה שתבדוק ותחזור, וכמובן לא חזרה, והנציג שענה לי בדק ואמר לי ללכת לבזקסטור ולקבל את הראוטר המשולב תמורת מסירת המודם בהשאלה בלבד, פתאום ראיתי את המס' של המנהלת על הקו, עניתי לה והיא אמרה לי שהכל סבבה והיא תשלח במשלוח חינם את הפריט אלי בהחלפה עם המודם הקיים.

מעניין אם הייתי הולך בסוף לבזקסטור, אם הייתי מקבל אותו לא כ-bridge אלא כמודם משולב ראוטר...

אגב ראיתי את התקנון ואת סעיף 3 שלו לגבי גלישה בקצבים של מעל 20 מגה.

לטובת כלל הקוראים להלן הלינק:http://www.bezeq.co.il/sales/documents/100b100.pdf

פורסם

אם היית הולך לבזקסטור - הם היו אומרים לך שמודם VDSL בהשאלה אפשר לקבל רק ב- 199.

בזקסטור לא סגורים על הסיפור של המודמים לגמרי (אולי היום כבר יותר) ולכן יכול להיות שהם אפילו היו אומרים לך שיש במלאי ושתבוא לקחת,

אבל אם היית מגיע לשם הם היו מגלים שחסר להם איזה טופס ואחרי עוד בירור היה עולה שאפשר להזמין רק בטלפון.

בכל מקרה - כפי שכבר צוין בפורום, bridge זה רק קונפיגורציה. אפשר לשנות אותה.

פורסם
  • מחבר

זאת אחת הסיבות למה לא רציתי ללכת לבזקסטור, כי ידעתי שיש חוסר תיאום בחב' הגרועות האלה, וזה יביא לבזבוז זמן להגיע אליהם.

העדפתי משלוח חינם ושיחה מתועדת לגבי התשלומים, מה גם שלפי החוזה, אסור להם לגבות שקל על מודם VDSL בהשאלה, וזה לא מעניין אותי אם הוא ראוטר לשעבר או לא.

ידוע לי שbridge זאת קונפיגורציה, מן הסתם... , העניין הוא שא'. אם אני אשנה למצב ראוטר+מודם אני אצטרך לזכור ביום הזיכוי על המוצר לשנות בחזרה למידה ויבדקו אותי, אחרת בטח אצטרך לשלם להם 'קנס' שימוש בראוטר או איזה המצאה דבילית מהשרוול שלהם, ו-ב'. יש לי ראוטר סיסקו שיותר טוב מהסחורה הדי עלובה שהם מחלקים ללקוחות הפרטיים שלהם...

בטח ה-200 שקל זאת עמלת מזגן בבזקסטור... :lol:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים