עבור לתוכן

מה יקרה אם אני אשים כרטיס מסך חזק על מערכת עם ספק כוח חלש?

Featured Replies

פורסם

בשעה טובה אני מחר אוסף את הכרטיס מסך שלי (GTX 580) מהדואר..!

הבעיה היא שאין לי מחשב חדש. אותו אני מתכוון לרכוש בעוד מספר שבועות.. (אני יודע שקונים בד"כ הכל ביחד, אבל היה מבצע חד פעמי.. ;D )

אני רוצה כמובן לבדוק אם הכרטיס מסך שלי פועל והכל תקין. הבעיה היא שאני יכול לשים את הכרטיס רק על מערכת חלשה, עם ספק כוח של 500W.

השאלה שלי היא מה יקרה אם אני אשים את הכרטיס מסך ואפעיל את המחשב, אבל אני לא אפעיל משחקים ותוכנות? כלומר, על מצב סרק?

ואם המחשב יעבור את המתח, מה יקרה? האם הוא אוטומטית יוריד מתח לכרטיס מסך, הוא שהלוח אם ישרף הוא שמשהו ייהרס?

תודה :)

פורסם

אם הספק שלך מספיק איכותי ויהיה עליו יותר מידי מאמץ אז סביר להניח שלא ייגרם שום נזק. ספק ג'נרי למשל יכול לגרום נזק גם לחלקים אחרים במחשב בנוסף לשריפת הספק עצמו.

בעיקרון אם תפעיל מערכת רק במצב מנוחה על ספק איכותי אבל שאין לו הספק מתאים, אז לא צריכות להיות שום תופעות כי ההספק הוא נמוך יותר בזמן מנוחה, אבל כשתתחיל לאמץ את הספק סביר להניח שהוא יקרוס, אבל שוב, אם הוא איכותי מספיק לא ייגרם שום נזק לחלקים.

בכלל לדעתי הספק שלך צריך להחזיק GTX 580 בהנחה שהוא לא ג'נרי כמובן וגם זה תלוי במעבד.

פורסם
  • מחבר

תודה..

נראה לי שהספק שלי הוא מחברה אמינה ואיכותית, אני אבדוק את זה...

אבל בכללי, זה בטוח אמור להספיק במצב מנוחה, נכון?

ודרך אגב, אני יכול להפעיל את הכרטיס מסך ולא לחבר אותו ישירות לספק (חיבורי 8+6 פינים) על מצב מנוחה?

פורסם

כשתפעיל את המחשב לא תיהיה כלל תצוגה או שתיהיה תצוגה שלא חברת חשמל לכרטיס מסך ::)

תבדוק איזה ספק יש לך, אם זה מהחברות הידועות(SEASONIC,ANTEC,ENERMAX וכד') לא אמורה להיות בעיה

השאלה היא מה שאר המפרט, והאם המפרט בOC?

פורסם

אתה חייב לחבר את החיבורים האלה אחרת הכרטיס לא יעבוד. יש אפילו לוחות אם שלא יעלו פוסט וישמיעו ציפצוף או יתנו לך הודעה כסימן לזה שהחיבורים האלה מנותקים.

במצב מנוחה כל החלקים במחשב לוקחים הרבה פחות חשמל מבמאמץ, אז כן זה יעבוד.

פורסם
  • מחבר

המפרט שלי כרגע הוא חלש, אז אל תבהלו:

Pentium D 3.0Ghz

2GB ram

GA-8I945PL0G

ספק כוח 500W-מחר כשאני אפתח את המחשב אני אבדוק את החברה, אין לי כוח עכשיו :-\

כונן קשיח 160GB+500GB

וכמובן כרטיס מסך GTX 580 שעליו אני עושה את הבדיקה..

כמובן שלא כללתי את הכל, וגם לא את כל המהירויות וכו', אלא רק את הדברים החשובים.

תודה רבה :xyxthumbs:

פורסם

התרחיש הכי טוב: יתכבה לך המחשב.

התרחיש הכי גרוע: ישרף לך הבית.

פורסם

תשאיר את הכרטיס מסך בקופסא עד שתקנה מחשב חדש ונורמלי .. גם ככה עם המפרט הזה לא תנצל עשירית מהכרטיס .

לא כדאי לסכן כרטיס כזה יקר רק כדי לחבר אותו למעבד הזה ולא להרוויח שום דבר מבחינת ביצועים .

פורסם
  • מחבר

אני לא מחבר את הכרטיס כדי ליהנות מהביצועים. אני מחבר אותו כדי לבדוק אם הכרטיס מסך תקין, לפני שיהיה מאוחר מדי (הזמנתי אותו מהונג קונג).

אז רק בשביל לחבר אותו כדי לבדוק אם הוא פועל זה בסדר? אני אשאיר את המחשב על מצב מנוחה, ולא אריץ תוכנות...

פורסם

כשתגיד מה הדגם המדויק של הספק שלך נוכל לענות על השאלה.בלי זה ההמלצה שלי כרגע לא לנסות.הנזק בבדיקה יכול להיות גדול על התועלת.

פורסם
  • מחבר

מחר אני אגיד לכם.. תודה לבינתיים :xyxthumbs:

פורסם

לבדוק אם הוא תקין ,בלי באמת לאמץ את הכרטיס אתה לא תוכל לבדוק אם הוא באמת תקין .. וזה כרטיס שצורך 320W בזמן מאמץ מלא , ככה שאלה אם כן יש לך ספק מאוד איכותי לא ההיתי מקרב את הכרטיס לספק שלך .

פורסם

חבל לחבר אתו למחשב כזה ישן שאפלו אם הספק כוח טוב הוא כבר ישן ולא ידועה מה המצב שלו אם הוא תקין ב 100% ואם ניגרמה לו ירדה בהספק שקורת לספקים במשך הזמן בעיקר לספקים גנריים הם ניחלשים קצת ביגלל זה ממומלץ היום ספק אכותי מודרני לפחות 500W עדיף 600W בטוח בספק הזה אין טכנלוגיית חדשות כמו הגנה שיש כמ ויצוב מתח הגנה נגד יתר הספק ופיקים גבוהים ועוד דברים לא שווה לקחת סיכון שכרטיס כזה יקר יהרס לא הייה שוה את הכאב וההרגשה הרעה במיקרה של נזק

פורסם
  • מחבר

בדקתי מה הדגם של הספק שלי, וכתוב "IPS-500".

לא נראה לי חברה ידועה...

אז לא כדאי, נכון..? וגם יכול להיגרם נזק לכרטיס מסך בגלל שהוא לא מקבל מספיק מתח? נראה לי שרק לוח האם והספק יכולים להינזק, בגלל שהם עובדים קשה יותר, אבל שאר החלקים לא מקבלים מספיק מתח, אז הם לא ייהרסו, הם פשוט לא יעבדו באותו רגע במחשב שלי, לא?

ודרך אגב, עוד משהו חשוב: באיזה חלקים אסור לי לגעת בכרטיס מסך? אני יכול לגעת בו מאחורה ובחיבור PCIE, איפה שכל החלקים האלקטרונים, או שאני יכול לגעת בו רק בפלסטיק שמכסה אותו?

פורסם

אין מידע על הספק באינטרנט ,כנראה עוד זבל ג'נרי של אחת החברות ..

אל תחבר את הכרטיס למערכת בשום פנים עם הספק הזה .. אלה אם כן ממש בא לך להרוס לעצמך את כל המחשב כולל הכרטיס .

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים