עבור לתוכן

מה דעתכם האם יש מקום לשיפור? מחשב לעבודה עם VMware וגיימינג.

Featured Replies

פורסם

מפרט מערכת:

מעבד: Intel Ivy Bridge Core i7 3770K Socket 1155 8MB 3.5Ghz Tray.

גוף קירור: Scythe Mugen 3 For Intel AMD SCMG3000

לוח אם: ASROCK Z77 EXTREME4 Z77 CHIPSET.

זיכרון פנימי: G.Skill RipJaws-X 2ס2x4GB Kit DDR3 1600Mhz CL9.

מארז: Cooler Master Haf x full tower.

ספק: SeaSonic X-660 660Watt 80 Plus Gold.

איחסון: Intel SSD 320 160GB (שלושה כוננים ברייד Stripe) וכ-3 עד חמישה HDD רגילים של 500 ג'יגה.

אין להתיחס להארדיסקים כי אלו חלקים שכבר בירשותי ואני מציין אותם פה רק בכדיי שתוכלו להיתיחס ללמה בחרתי מארז זה ואולי תיעצו לי לשנות קצת את המערכת ביחסלכמות כוננים וסוגם שיהיו בה.

אולי בעתיד הקרוב אני גם אכניס בה כרטיס מסך חזק או שניים ב-SLI אבל על זה אני עדין לא סגור אז האופציה הזאתנישארת פתוחה אצלי ואני יודע שזה מעלה סימן שאלה לגביי עוצמת הספק.

כרגע המערכת ללא כרטיס מסך, אני לא סגור עדין על התקציב שאני מוכן להשקיע בכרטיס מסך.

מה דעתכם על המערכת ואם יש מקום לשיפור בהשקעה שלא עולה על 200 ש"ח.

המערכת תשמש לעבודה עם VM (לימודים) וכמובן גיימינג אבל כמו שאמרתי על כרטיס מסך אני אחשוב מאוחר יותר.

בתודה מראש :)

פורסם

הגזמת עם המארז. אין לך צורך בו אלא אם כן אתה רוצה להתקין 3 כרטיסי מסך - מה שידרוש ממך להחליף לוח וספק.

לא מבין מה הרעיון מאחורי 3 כונני 3GBps במקביל. קח SSD אחד גדול של 6GBps וזהו (או עדיף - SSD קטן ו-HDD גדול).

פורסם
  • מחבר

שכחתי לציין שהארדיסקים זה משהו שאני לא צריך ליקנות כי הם כבר בירשותי ממערכת קודמת שהלכה לעולמה והיא גם הייתה דיי מיושנת.

כך שה-SSD זה לא משהו שצריך להתיחס אליו ושכחתי לציין גם שיהיו עוד כ-5 כוננים רגילים של 500 ג'יגה במערכת ואםלי עם הזמן יהיו שני כרטיסי מסך לא יותר.

בחרתי במערז זה כי הוא מוגן יחסית נגד אבק ויש לי בעיה עם אבק ופרווה של בעלי חיים וכמובן יש לו הרבה מקום לאיכסון כוננים.

פורסם

הגזמת עם החומרה.

יש לוחות אם משתלמים יותר, זיכרונות זולים יותר אשר איכותיים באותה המידה וספק הכח מצויין אבל מה רע בספק שעולה כמה מאות שקלים פחות עם תקן 80+ ברונז עם הספק דומה?

המארז הזה מוגן מאבק? אני לא יודע אם שמת לב, אבל חצי ממנו זה רשת ומאווררים (כלומר יש לך שואב אבק ענק) ועוד מגיע ללא מסנני אבק אם איני טועה. רק לידע כללי, גם אם יש לך מארז סגור יחסית, עדיין המון אבק יכנס היות ובשביל מערכת שכזו אתה צריך זרימת אויר טובה במארז. השאלה היכן איפה רוב האבק יתפס- במסנן האבק או על החומרה עצמה. כך או כך- תצטרך לנקות כל כמה חודשים את פנים המארז.

כדי שנוכל לעזור לך, ענה על השאלון שבחוקי הפורום בבקשה.

פורסם
  • מחבר

עניתי על השאלות בכמה נקודות מרכזיות:

*התקציב הוא 5000 ש"ח, תמיד אפשר לחסוך אבל לא הרבה.

*המחשב ישמש לגיימינג, קידוד וידיאו ועבודה מרובה יחסית ב-VMware.

*יהיה מחובר למסך של 24" ולטלויזיה של 32" ברזולוציה של 1080p.

*המחשב יהיה מיועד להגדרות גרפיות גבוהות (זה אמור להיות מובן מאז וזה גם לגיימינג).

*אין צורך בציוד הייקפי ואין ליכלול במיפרט הארדיסקים מכל סוג שהוא.

*המחשב לא חייב להיות שקט לגמריי אבל אף אחד לא רוצה סרבר בחדר.

*בעתיד מתוכנן OC בינוני.

*אין צורך בשום תוכנות ואין שום העדפות לחנויות מסויימות.

נ.ב

במערז יש מסנניי אבק הם פשוט לא ניתנים לשליפה ויש צורך לנקוט את המארז מבחוץ (לא משנה לי כל עוד לא כל האבק הולך לביפנים).

אני יודע שיש מארזים בעלי מסננים נישלפים אבל הם או שלא עונים על שאר הדרישות שלי או מכוערים בעיני או יקרים יותר, חוץ מזה שלמארז זה יש גם סירקולציית אויר מצויינת לאומת מארזים סגורים.

פורסם

- מארז: ה"מסננים" האלה לא באמת מסננים משהו, הכל נכנס פנימה. המארז מאוורר בגלל כמות המאווררים והפתחים, אבל אני בספק אם זרימת האויר שם תקינה. זרימת אויר צריכה לנועה מצד אחד ולצאת מצד אחר- משהו שלא קורה פה.

אם אתה רוצה מארז full-tower עם מסנני אבק יש לך לדוגמא את אנטק 1200.

- לוח אם: מה הדרישות שלך ממנו? יש לך לדוגמא את הלוח הזה אשר מבוסס אותה ערכת שבבים אך במחיר נמוך יותר ואיני חושב שהוא חוסך לך במשהו ולרוב עולה פחות מ-800 שקלים.

- זכרונות: קח את זכרונות ה-1333MHZ/1600MHZ הכי זולים מחברה מוכרת- רוב הזכרונות היותר יקרים זה בערך אותו חרא רק עם קירור נוצץ שאתה ממילא לא צריך אותו או CL נמוך יותר שלא תרגיש בהבדל בכלל.

- ספק כח זה תלוי איזה כרטיס מסך אתה רוצה להכניס ואם אתה רוצה מערך כרטיסים. לרוב, ספק של סביב ה-600W יחזיק כיום זוג כרטיסי high-end חדשים (לדוגמא HD7850). יש לך לדוגמא את הספק הזה, זה או זה שעולים לרוב לפחות מ-450 שקלים.

פורסם
  • מחבר

תודה רבה על העזרה, הבאתה לי פה קצת חומר למחשבה, עם דבר אחד אני עדין בסיבוך וזה במארז, אני חיפשתי מארגים אחרים יותר זולים אבל לא מצאתי אף אחד שתהיה לו תמיחה מרובה בכוננים של 2.5" מאז וכל הכוננים אצלי זה 2.5", אולי ידוע לך על דגם כמו ה-Antc אבל עם תמיכה ב-2.5".

פורסם

יש לך לדוגמא את המארז המצויין הזה אשר כולל 3 מפרצי 5.25"+ 8 מפרצי 3.5" או 2.5"+ מעין hot swap על גג המארז לחיבור התקן 3.5" או 2.5" נוסף. הוא כולל פילטרים, הוא שקט ומשתיק יחסית וזרימת האויר בו טובה יחסית (אם כי לא מצויינת, אך תספיק למערכת שלך כמובן). עלותו בארץ היא סביב ה-500 שקלים ויש אותו בצבע שחור או לבן.

אם תרצה לשלם מעט יותר עבור מארז מעט גדול ומעוצב יותר, עם קירור וזרימת אויר טובים יותר, יש לך אפשרות ללכת על המארז הזה שעולה סביב ה-650 שקלים. הוא כולל 5 מפרצי 5.25" וכ-7 מפרצי 3.5" או 2.5" ומגיע בצבע שחור/לבן/אדום/ורוד (כן, ורוד).

פורסם

אני לא יודע מה השימושים שלך ב-VMware, אבל שים לב ש-3770K אינו תומך ב-VT-d (לאומת 3770).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים