עבור לתוכן

מה הן המהירויות של הבאסים ואיך הן נקבעות????

Featured Replies

פורסם

שלום, הסתבכתי בטירוף (לאחר שקראתי הרבה מדריכים..!) בנושא של מהירויות העברת המידע בלוח אם. אז הנה כמה שאלות:

1) איך נקבעת מהירות העברת המידע של זכרון הRAM? הבנתי שזה התדר, לדוג' 1600Mhz, כפול הרוחב פס. אבל איך אני יודע מה הרוחב פס?? והאם לוחות אם שונים יגבילו אותי לרוחב פס מסויים, או שהזכרון עצמו הוא מה שמגביל לי את הרוחב פס? וכשאני אומר רוחב פס, אני מתכוון לכל הדרך שהמידע מהזכרון עובר עד למעבד.

2) כשהמעבד רוצה לכתוב מידע על זכרון הRAM, באיזו דרך הוא צריך לעבור? הבנתי שזה משהו כמו "הוא עולה על הבאס שלו (של הזכרון) עד לגשר הצפוני, ומהגשר הצפוני הוא עולה על הבאס של הזכרון RAM-עד שהוא מגיע לזכרון עצמו". האם זה נכון?

3) כתוב לי שזכרון הRAM של הכרטיס מסך שלי הוא בעל רוחב פס של 384-bit. הכוונה לרוחב הפס שבין הGPU לבין הזכרון, או לרוחב פס שבין הגשר הצפוני לכרטיס?

4) נוסחת חישוב מהירות העברת מידע היא התדר כפול רוחב הפס?

5) מהירות יחידת העיבוד בכרטיס מסך שלי היא 782 MHz, ומהירות הזכרון היא 4008Mhz, עם רוחב פס של 384bit. זה לא יוצר צוואר בקבוק ענק לזכרון?

שימו לב! אני קראתי מלא מדריכים לפני ששאלתי. רק את מה שלא הבנתי אני שואל. בבקשה אל תפנו אותי לויקיפדיה או משהו כזה.

תודה :)

פורסם

1) רוחב פס זה כמות המידע שיכול לעבור באותו רגע בין המעבד לזכרון . מה שמגביל את רוחב הפס בימנו זה המעבדים שעובדים רובם על מהירות של 1333. והחדשים ביותר על 1600.

לכן עם תקנה זכרון במהירות 1866 לדוגמה הוא יתקשר עם המעבד במהירות מקסימלית של 1333.

2)כל החלקים מחוברים במחשב דרך פסים מוליכים שנקראים BUS. ולכן המעבד מתקשר עם הזכרון דרך BUS וכך גם הכרטיס מסך עם המעבד לדוגמה.

3)בין הזכרון של הכרטיס מסך ל GPU.

4)מהירות מעבד כפול רוחב פס.

5)לא ממש יכול לענות על השאלה. זה פרמטרים של כרטיס גרפי,כשמיצרים אותו כנראה מחשבים את התוצאות.לכן לא נראה לי שאפשר להגיד שיש צוואר בקבוק.

:xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

תודה :xyxthumbs:

אתה בעצם אומר שאם אני אקנה זכרון במהירות של מעל 1600 (עם המעבד תומך מקסימום ב1600Mhz), זה לא ישפיע בכלל על שום דבר?

עוד שאלה: הבנתי שהבאסים שמעבירים מידע בין הזכרון-מעבד-כרטיס מסך, לא יוצרים בכלל צוואר בקבוק. האם לזה התכוונת? ועוד שאלה ממש חשובה-מה זה QPI ובמה זה שונה מהבאסים שהיו פעם? כלומר, המהירות השתנתה או מה? אשמח להסבר טוב לגבי הQPI...

תודה :)

פורסם

בעיקרון המעבד עובד מול הזכרון לכן המהירות העברה תהיה 1600 לדוגמה. זה מה שאמור לעניין אותך בעיקרון,השאר זניח.

כן התכוונתי לכך.אבל אני לא יודע בידיוק עד כמה זה מדוייק.

לגבי QPI קצת ארוך להסביר... במילים פשוטות הלוחות עם הישנים יותר השתמשו ב FSB,זה BUS רחב שדרכו עבר מידע בין הרכיבים במחשב.

בלוחות אם חדשים יותר משתמשים ב QPI,שזה BUS שעובד בשיטה אחרת ובעצם נותן ליותר מידע לזרום בו זמנית בין הרכיבים במחשב,ולפי כך נחשב ליותר מהיר מ FSB.

אבל זה בעיה להשוות כי יש עוד הרבה רכיבים שמשפיעים על העברת המידה במחשב.

לכן עם אתה רוצה תקרה על זה יותר לעומק.בלתי אפשרי להסביר בקצרה :)

פורסם
  • מחבר

אז בעצם כדי להפיק תועלת מזכרון מהיר יותר מ1600Mhz, אני צריך לעשות OC למעבד, נכון?

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים