עבור לתוכן

** הפיכת מודם ה-VDSL המנוון מדגם VVG2000 לנתב

Featured Replies

פורסם

מאמצע חודש אפריל 2012 החלה חברת "בזק" לנפק ללקוחות ה-VDSL שלה מודם בהשאלה.

המודם, מדגם Netgear VVG2000 VDSL, סופק עד לאחרונה כנתב, זאת במסגרת מודל "חיוב זיכוי".

מדריך זה, מסביר כיצד ניתן לבצע את הפעולה ההפוכה - הפיכת ה-VVG2000 המנוון למודם/נתב עצמאי.

http://www.netcheif.com/Articles/VVG200-M-to-R/VVG2000-M-to-R.htm

פורסם

תודה :)

פורסם

עם ניתקו את האנטנות , מה הטעם בכלל בלהפעיל את הרשת האלחוטית ?

פורסם

לדגם הזה אין אנטנות חיצוניות בכלל. אני חושב שהכוונה לכך שהם מכבים את אפשרות ה- wireless בתוכנה.

Cheif - יכול להיות שאצלך זה היה שונה, אך במודם שאני קיבלתי ה- DHCP היה כבוי, מה שגורר שני דברים:

1) צריך להתחיל מלקבוע למחשב (שמחובר לראוטר חוטית, כמובן) IP סטאטי ב- subnet של המודם (למשל, 10.0.0.10)

2) אחרי שנכנסים לממשק הניהול, מומלץ להפעיל גם DHCP

פורסם

לדגם הזה אין אנטנות חיצוניות בכלל. אני חושב שהכוונה לכך שהם מכבים את אפשרות ה- wireless בתוכנה.

Cheif - יכול להיות שאצלך זה היה שונה, אך במודם שאני קיבלתי ה- DHCP היה כבוי, מה שגורר שני דברים:

1) צריך להתחיל מלקבוע למחשב (שמחובר לראוטר חוטית, כמובן) IP סטאטי ב- subnet של המודם (למשל, 10.0.0.10)

2) אחרי שנכנסים לממשק הניהול, מומלץ להפעיל גם DHCP

אם אצלך DHCP היה מבוטל, סימן שקיבלת APIPA.

לא הגיוני שזה מה שהם יעשו, כי למשתמש הפשוט "המודם" שקיבל לא יתן לו אינטרנט לעומת מודמים אחרים של בזק.

DHCP זה הדבר הכי בסיסי שצריך להפעיל, בין אם זה מודם או נתב... אחרת כל לקוח יגיע למוקד הטכני להגדיר בכרטיס רשת, שזה מקור לעוד צרות במקרה שמדובר בלפטופ שזז ממקום למקום (מחוץ לתחום הבית).

פורסם

עכשיו שאני חושב על זה - יש מצב שה- DHCP היה דלוק ולא הייתי צריך להפעיל אותו בממשק הבקרה.

עם זאת, בכמה נסיונות - כדי לגשת לממשק הניהול של הראוטר כן הייתי צריך לקבוע כתובת IP. בדיפולט כרטיס הרשת אכן קיבל כתובת מהצורה 169.x.x.x, גם אחרי renew (איטי) ועדיין אפשר היה להגדיר חייגן ולהתחבר (כמובן שכל זה עד כדי האפשרות שעשיתי גם משהו אחר לא נכון).

הנסיון שלי עם חייגני PPPoE די מוגבל ואני לא יודע באמת איך המחשב מוצא את המודם שלו במקרה הזה, אבל יכול להיות שזה בגלל שהראוטר היה מקונפג כ- bridged? (לפחות עבור משמעות קלסית ל- bridge - לא הייתי מצפה שמחשב יראה את הראוטר באמצע, למרות שנראה שמשמתמשים כאן במונח בהקשר קצת שונה)

פורסם

בטוח שהוא היה מוגדר על Bridge, זה החלק העיקרי שבו הם יספקו אותו כמודם, הצורך בחיבור בחייגן...

אבל עדיין אם DHCP מבוטל שם, חיבור בחייגן לא יחבר אותך לשום מקום...

אתה מתחבר "למודם" מבלי לקבל ממנו כלום, וכאשר השם משתמש וסיסמא שאתה מזין בחייגן צריכים להגיע "למודם", והוא לא יודע לגשת אליו.

לכן... החייגן יתחבר כאשר בכרטיס רשת תגדיר IP SM DG ידני או שתאפשר DHCP "במודם" שהם מספקים.

אני רושם "מודם" כי זה מודם נתב משולב, שבסך הכל הגדירו אותו על Bridge וסגרו את ה-Wi-Fi.

פורסם

כאמור, אני חושב ש- DHCP אכן היה מופעל במממשק הניהול.

אבל גם אם כך - לא קיבלתי ממנו כתובת (לכרטיס הייתה כתובת של הגדרה אוטומטית) ובכל מקרה לא כתובת בטווח שהוגדר ל- DHCP בממשק.

בכבלים - המודם מגדיר לך את עצמו כ- gateway ואז פקטות לשרת ה- L2TP מנותבות דרכו (כשאתה צריך לספק את הכתובת של השרת).

ב- PPPoE אתה בשום שלב לא מציין כתובת בהגדרת חייגן, אז בכל מקרה תצטרך איזשהו פרוטוקול discovery.

על פניו - נשמע שזה פרוטוקול שעובר ישירות מעל רמה 2- אז יש מצב טוב שהוא יכול לעבוד גם בלי DHCP ושה- discovery הוא פשוט לכתובות MAC.

פורסם
  • מחבר

בכל המודמים שמתקבלים מבזק, ניתן לגשת לתפריטי הניהול דרך 10.0.0.138 וזה לא שונה ב-VVG2000.

פורסם

אכן, הממשק היה זמין ב- 10.0.0.138.

הבעיה (עד שהיא אכן הייתה קיימת) הייתה שבמצב bridge - המחשב שלי לא קיבל IP ב- subnet הזה (או בכלל) ולכן לא היה לו בכלל ניתוב לכתובת 10.0.0.138.

אם במודם שלכם קיבלתם כתובת והצלחתם להתחבר בלי כתובת סטטית, כרגע שהייתה לי איזושהי בעייה מקומית.

פורסם
  • מחבר

קשה לדעת. כיוון שהשינוי מתבצע על ידי טכנאים של בזק יכול להיות שבמקרה שלך המצב היה שונה. בשרשור אחר אני כרגע מנסה לברר מה המצב אצל עוד אחד עם בעיה דומה. אם יהיה צורך, אני אוסיף הערה לגבי הגדרת כתובת ידנית.

בכל מקרה, במחשבה שניה - מה קורה אם מבצעים ל-VVG2000 שמגיע כמודם פעולת RESET - על פי הניחוש שלי הוא צריך להפוך לנתב באופן אוטומטי...

פורסם

על פי עדות של משתמש מפורום אחר - זה אכן מה שקורה.

לדעתי, יש יתרון גם למדריך בצורתו הנוכחית, כי הוא מסביר גם איך להתחבר לראוטר כאשר הוא מקונפג כמודם (למשל, בשביל לגשת לנתונים של החיבור).

פורסם

על פי עדות של משתמש מפורום אחר - זה אכן מה שקורה.

לדעתי, יש יתרון גם למדריך בצורתו הנוכחית, כי הוא מסביר גם איך להתחבר לראוטר כאשר הוא מקונפג כמודם (למשל, בשביל לגשת לנתונים של החיבור).

... וגם, בכיוון ההפוך, מראה איך להפוך חזרה למודם... :P

פורסם

Turniv לא הוזה,ב pppoe ניתן להתחבר עם חייגן גם עם אפיפה כאשר כמובן המודם מתפקד גם אם ה dhcp לא מתפקד.

Bfocus 270 סופק בבזק בעבר ללא dhcp וגם דילנק 6740 בגירסאות קודמות נתן אפיפה כברידג אך עדיין ביצע חיוג תקין.

מעניין באמת אם יש בעיה כזו גם בנטגיר,במיוחד אם הdhcp מאופשר בראוטר.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים