עבור לתוכן

מדפסת דיו או לייזר?

Featured Replies

פורסם

אז ככה, אני צריך מדפסת,

ראיתי שיש בכ 600 שקלים מדפסת דיו משולבת פקס שמתחברת לרשת הביתית.

השאלה שלי היא כזאת:

מילוי של כל הצבעים שלה עולה בערך 600 שקלים,

לפי הבנתי הדיו מתייבש לאחר זמן מסויים ואז כביכול הדיו שקניתי נזרק לפח,

המוכר בחנות טוען שכיום המצב שונה וצבע הדיו הוא על בסיס שמן ולא מים ולכן הצבע אינו מתייבש.

האם זה נכון??

האם הצבע במדפסת הדיו יכול להחזיק גם חצי שנה ללא הדפסה?

תודה מראש!

פורסם

חד משמעית לא, אתה חיייב צבע?

*ומה שמתייבש זה צבע בראש ההדפסה אם לדייק.

פורסם

עדיף לייזר.לאחר שלא משתמשים במדפסת דיו הרבה זמן , הדיו מתייבש וקשה לנקות (ככה זרקתי מדפסת לאחר שלא השתמשתי בה כמעט שנה והייתה מנותקת מחשמל).מה גם שעלות ההדפסה לדף נמוכה יותר משמעותית.

פורסם
  • מחבר

אני חייב מדפסת צבעונית.

מה גם שעלות ההדפסה לדף נמוכה יותר משמעותית.

השאלה היא האם זה שווה את העלות הגבוהה במיוחד של המדפסת.

(1500 שקלים למדפסת לייזר מקבילה)

פורסם

זה כבר שיקול שלך,תלוי כמה אתה מדפיס.אגב יש מדפסות לייזר צבעוניות זולות יותר תראה בזאפ.

פורסם

לייזר צבעוני לא משתלם כלכלית, וגם איכות ההדפסה הרבה פחות טובה ממדפסת דיו,מספיק למסמכים אם תמונות, אבל לא לצילומים, זה לא היעוד שלהן,

המלצה שלי למדפסת פגמנטים כמו:

OfficeJet Pro של HP, יש להם כמה דגמים בסדרה, הצבע שם לא נוזלי, והוא לא מתייבש, אבל זה לא שאין לזה חסרונות בכלל, מצד שני

זה צבעוני וכמו אמרתי לא מתייבש.

פורסם

עשיתי לא מזמן בדיקה בנושא בשביל אחותי, רציתי לבדוק בעצם את המחיר "האמיתי" של מדפסת - כלומר המחיר של המדפסת וכן מחיר הדיו לאורך זמן.

להפתעתי או בעצם לא להפתעתי, מצאתי כי המדפסות הזולות(300 ש"ח ומטה) הן פשוט מוצר המסובסד על ידי דיו בעלות גבוהה - גם הדיו החלופי להן.

מהבדיקה שערכתי עולה כי ככל שמדפיסים יותר המדפסת דיו המשתלמת יותר היא HP Officejet 6500.

עכשיו, זה לא שהיא מתחילה להיות משתלמת יותר החל בהדפסה העשרת אלפים, אלא זה קורה הרבה לפני, כבר באיזור ההדפסה האלף.

אבל לא בדקתי את זה מול לייזר כיוון שכפי שJetman אמר, לייזר צבעוני איכותי נמצא הרבה מחוץ לתקציב ההתחלתי שהיה לאחותי. יכול להיות שבהדפסה המאה אלף(או משהו דומה) הלייזר יוצאת יותר משתלמת, אבל אני בספק + אני לא יודע אם נגיע אי פעם לכמות הדפסות כזו(חראם על העצים!) ;) [table][tr] [td][/td] [/tr][/table]

פורסם

מה אתה מתכוון להדפיס ,זאת השאלה, אם מדובר בצילומים, יש הרבה טובות,

אך כמו שאמרתי השאלה באיזה תדירות אתה תצתרך אותה, כי לייזר צבע כמו שהבנת לא משתלם והן לא להדפס צילומים, אבל officejet pro (תסים לב ל PRO), הן מה שאתה צריך אם תדירות ההדפסה תהיה פעם ב..

*וכן ככה זה, היצרניות לא מרוויחות על המדפסות עצמן, רק על הצבע.

פורסם

מה ההבדל בין הרגילה לפרו?

פורסם

בסוף הכול אותו חרא, מדפסת גדולה עם מלא חלקים ריקים סתם כדי שתראה מרשימה.

פורסם

לא בדיוק, officejet pro זה דגמי 8XXX, הצבע שלהם אינו נוזלי, הוא מוצק ונקרא פיגמנט,

אינו מתייבש כמו נוזלי. אבל אם התדירות תהיה גבוהה, כמו רשמתי יש הרבה טובות לדפוס צילומים, אם

זה מה שהוא צריך.

פורסם
  • מחבר

תודה לכולם על התגובות,

(מצטער שלא עניתי, בזמן הזה הספקתי לעשות גיחה לחו"ל מהעבודה)

אני כנראה אלך על הלייזר, עקרונית אני לא באמת צריך משהו איכותי,

אז זה לא יפריע לי.

עזרתם לי המון!

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים