עבור לתוכן

עוד רצח מיותר, עוד משפחות שנהרסו \:

Featured Replies

פורסם

כאן הבעיה היא בחינוך מבית, לא החינוך בבית הספר. יש הורים שאין להם יכולת להשתלט על הילדים שלהם מלבד בכוח, וזה כמובן אסור בימינו (בחסות השמאל). גם הענישה לאותם העבריינים הצעירים היא מאוד מקלה (בחסות השמאל). כמובן, על מה שקורה במגזר הערבי בכלל אין מה לדבר (בחסות ה"תרבות" שלהם, כנראה, אבל גם בחסות השמאל).

וגם אם רק במערכת החינוך עסקינן, טענתך אינה מחזיקה מים. קודם כל, גם על הנייר השמאל מצדד בהשכלה, לא בחינוך (ועל כן רוב סמכויות הענישה של המנהלים והמורים הופקעו, בחסות השמאל), אבל גם ההשכלה הזו היא מסוג מסויים. לפיכך, הם רוצים שנלמד אזרחות (כל עוד זה מספר שמישהו "משלהם" כתב) אבל לא הסטוריה (שאז התלמידים יתפתו לחשוב שישראל לא ממש אשמה בכל מה שהשמאל גורס שהיא אשמה בו). הם גם לא רוצים שנלמד יותר מדי מדעים מדוייקים (והרי כמה וכמה "אנשי רוח" מהשמאל הציעו לצמצם בהם, ולפיד הציע בכלל לבטל את רוב הבגרויות), אלא שנעדיף במקומם מקצועות שפחות מתעקשים על בדיקת עובדות ויותר על השערות וסיפורי מעשיות.

• תגובות 54
  • צפיות 8.4k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

האשמים העקיפים לתוצאה המכוערת הזאת יכולים לעמוד בתור ארוך מאוד, ולטעון לתמימות, חוסר מעורבות, ולהיותם קורבנות של מציאות קיימת וחוסר תקציב.

מי שאשם זה מי שנמצא בעמדה לשנות וליצור טוב, ואינו עושה זאת מסיבה כזאת או אחרת.

בעיקר קוצר רואי (רואים רק את עצמם ורק את העתיד הקרוב).

וזה כולל את כל המערכות המעורבות.

ובמרכזם הכלכלה הקלוקלת שהופכת כל כך הרבה משפחות לקורבנות של חיי עבדות.

להורים אין זמן לילדים.

אין להם זמן ללמוד איך לגדל ילדים.

יש להם כל כך הרבה צרות, שהם לא יכולים לשדר רוגע, ומהווים דוגמא רעה מכל בחינה.

בעבודה הם דורסים אנשים אחרים כדרך קבע, בשם אנשים אחרים שדורסים כדרך קבע, כנקמה על אנשים שדורסים כדרך קבע, שרק רוצים לחיות טוב בעולם בו כולם דורסים אחרים כדרך קבע.

זהו סיר הלחץ שגורם לכל הבעיות.

והרשויות קצרות מלהושיע מ"חוסר תקציב".

רק שרוב הבעיות נובעות לא מ"חוסר תקציב" של הרשויות, אלה מהניהול הכושל של הכלכלה שמוביל למצוקות חברתיות.

מצוקת הדיור זה מחוסר תקציב?

תחבורה לא יעילה זה מחוסר תקציב?

שלא יבלבלו לכם במוח.

ניהול כושל (ובמידה רבה מושחת) של המדינה הוא האשם בתופעות שצצות מתוך כדור השלג של המציאות.

פורסם

לכל אלה שיש ספקות לגבי ה"יכולות" של המשטרה ובית המשפט הנה סיפור קצר בשבילכם.

יש לי חבר קרוב ביס"מ. שוטר לכל דבר למי שלא בקיא בתפקידים משטרתיים.

ערב אחד הוא יצא עם כמה חברים לפארק לשבת לשתות בקבוק בירה בנחת עם עוד ידידים/ידידות (היו עוד 2 זוגות בנוסף אליו)

מדבר על אנשים בני 20+ ישצאו לשעה שתיים בפארק עם שתייה קלה לרוב ולא על החבורות שיוצאות להשתכר עם וודקות וXL.

בזמן שהחברה יושבים להם ומדברים ניגשים אליהם שתי חברה צעירים יותר סביבות ה 17-19 , שיכורים לגמרי.

אחד מהשיכורים החליט שהוא עולה על השולחן ומתנהג כמו קוף, ידידי בעדינות וברוח טובה הפצירו בו לרדת ולהמשיך בסדר יומו, בסופו של דבר זה הצליח עד ש...

(והחברה הדגישו שהם לא פלטו מילה אחת מעליבה/בוטה לכיוון של הבחורים.)

לאחר כמה דקות טובות החברה השיכורים עזבו הם שמו לב שהם מסתערים לכיוונם בריצה עם סכינים שלופות..

בתוך כמה שניות היס"מניק המדובר מצא את עצמו מגן על חייו מפני שיסופים ודקירות וכך גם אחד החברה האחרים, בזהירות ומיומנות הצליח היס"מניק לנטרל זמנית את אחד התוקפים תוך שהוא מחזיק אותו.

באותו זמן חברו הטיפה יותר מפוקח החליט לשמוע בעצת חברי הנתקפים להסתלק משם. למזלנו הוא טפס את חברו השיכור וביחד גררו את עצמם משם.

*כמובן שבזמן שהאירוע התרחש הבנות צילצלו למשטרה שהגיעה באיחור של רבע שעה.

ועכשיו לקרם דלקרם : התברר שאותו בחור שתקף בעל רקע פלילי ומוכר למשטרה ובהזדמנות זו החברה שלי הוזמנו למסדר זיהוי/הגשת תלונה נגדו על המעשה (שכביכול היה אמור להיות חמור כפליים היות וידיד היה שוטר) .

ובכן... לפני מספר ימים החברה שלי ראו את אותו תוקף מסתובב לו בנחת ברחוב. מתברר שבית המשפט והמשטרה עשו את מה שהם הכי מתמקצעים בו...כלום.

ברגע שלמדינה תיהיה אפילו טיפה של כוח הרתעה ובית משפט שמחמיר עם פושעים ללא פשרות

אולי אז נראה אפילו ירידה של כמה אחוזים טובים בפשע.

הייתי מרחיק לכת ואומר שבמקרים מסויימים היה עדיף אם היינו שוכרים את שירותם של כוח דומה ל"משמרות המהפכה" שיפטרלו להם וישמרו על הסדר הטוב, כי בזמן האחרון כל צוציק מתפזר על עצמו כאילו אין מחר.

פורסם

אני חושב שיש כאן גם כמות לא מבוטלת בכלל של היסטריה מיותרת.

פורסם

בחייאת ויק, אתה מאמין למה שכתבת? יאללה תוציא תשמאלנים מאחורי. הצריף ותיקה להם בעורף, לפי מה שמשתמע מהפוסט הם אשמים בהכל .

פורסם

ידקור. ידקור עם ישראל את בניו ובנותיו

פורסם

אני מסכים שהכול מתחיל מחינוך מהבית.

אבל אתה לא יכול לסגור את כל בני הנוער בבית ולצפות שהם ישבו וישתעממו.

פורסם

בחייאת ויק, אתה מאמין למה שכתבת? יאללה תוציא תשמאלנים מאחורי. הצריף ותיקה להם בעורף, לפי מה שמשתמע מהפוסט הם אשמים בהכל .

לא טענתי שהם אשמים בכל. ציינתי את הדברים שלדעתי יש להם יד בהם, לא טענתי שאין גורמים אחרים שאשמים במצב לא פחות.

פורסם

מבט קצר על הכנסת מראה שלא באמת אכפת להם מהאלימות, מרמת החינוך העלובה, מהרווחה הגרועה ומערכת הבריאות הקורסת אלא שהדבר הכי חשוב כרגע בישראל הוא לשמור על האולפנה בבית אל ולצורך כך מושקעים מאמצים אדירים מבחינה לוגיסטית, כספית ופוליטית. ראוי לציין שהפנייה של חלק קטן מהמאמצים והתקציבים הללו למערכת החינוך והרווחה יכולה למנוע את הרצח הבא ואת אלו הבאים אחריו.

מניעת רצח צריכה להתבצע ע"י כלים משולבים של חינוך ראוי, משטרה שמפטרלת ברחובות באופן קבוע (ולא כאשר מתקשרים כדי לדווח על דקירה), מערכת רווחה שמסוגלת לתמוך באנשים עם רקע בעייתי שעלולים להידרדר לאלימות ובבית משפט שיידע להעניש עבריינים חוזרים. צר לי לבשר לכם אבל התמקדות בהחמרת משמעותית של העונשים לא בהכרח תוריד את רמת הפשיעה פשוט כי אדם אנטי חברתי אינו חושב על העונש שהוא יקבל אלא על הסיפוק שהוא ישאב מתקיפה של מישהו אחר.

חשוב לציין הענישה המחמירה בארה"ב לא הוכיחה את עצמה כי אנס או שודד שעלול לשבת 100 שנה בכלא הוא אדם מאוד נואש שיעדיף לרצוח את הקורבן שלו כדי להימלט מעונש. ועוד לא דיברתי על הכמות הגדולה של החפים מפשע שנשלחו למאסרי עולם על לא עוול בכפם ושוחררו זמן רב לאחר מכן כאשר התברר שהרצון לנקמה הוביל את המשטרה והאזרחים להתעלם מכמה חוקים כדי לכלוא אנשים מסוכנים לכאורה...

פורסם

לצערי הבעייה בחינוך בארץ מתחילה לפני מערכת החינוך הממלכתית - בבית.

בכדי לקבל רישיון נהיגה יש צורך בלימודים של לפחות 28 שיעורים + תיאוריה + מבחן רישוי.

כל טמבל בלי שום טיפת מושג יכול להביא ילדים.

פורסם

מבט קצר על הכנסת מראה שלא באמת אכפת להם מהאלימות, מרמת החינוך העלובה, מהרווחה הגרועה ומערכת הבריאות הקורסת אלא שהדבר הכי חשוב כרגע בישראל הוא להרוס 5 בתים בשכונת גבעת האולפנה בבית אל כי אולי נבנו על קרקע של "פלסטינים", ולצורך כך מושקעים מאמצים אדירים מבחינה לוגיסטית, כספית ופוליטית. ראוי לציין שהפנייה של חלק קטן מהמאמצים והתקציבים הללו למערכת החינוך והרווחה יכולה למנוע את הרצח הבא ואת אלו הבאים אחריו.

פורסם

הדבר הכי חשוב כרגע בישראל הוא לשמור על האולפנה בבית אל ולצורך כך מושקעים מאמצים אדירים מבחינה לוגיסטית, כספית ופוליטית. ראוי לציין שהפנייה של חלק קטן מהמאמצים והתקציבים הללו למערכת החינוך והרווחה יכולה למנוע את הרצח הבא ואת אלו הבאים אחריו.

מעניין שאת הטענה הזו אתה בוחר להפנות לממשלה. הרי על אותו משקל בדיוק אפשר לשאול למה הדבר הכי חשוב כרגע מבחינת ארגוני שמאל רבים (כולל כאלה שעל הנייר מוגדרים כ"חברתיים") הוא הריסת השכונה הזו, במקום שינסו לקדם חינוך, רווחה וכו'. אם הארגונים הללו יבזבזו פחות זמן בלנסות להרוס, הממשלה תבזבז פחות זמן בלנסות להגן.

מניעת רצח צריכה להתבצע ע"י כלים משולבים של חינוך ראוי, משטרה שמפטרלת ברחובות באופן קבוע (ולא כאשר מתקשרים כדי לדווח על דקירה), מערכת רווחה שמסוגלת לתמוך באנשים עם רקע בעייתי שעלולים להידרדר לאלימות ובבית משפט שיידע להעניש עבריינים חוזרים.

הצעד הראשון שהייתי רוצה לראות, לפני כל מה שאמרת, הוא שיתחילו לגבות שוטרים שפעלו כנדרש. כיום אם שוטר יורה בפושע שמסכן אותו ואת הסובבים, מיד באה הפרקליטות ומחפשת במה להאשים אותו.

פורסם

מבט קצר על הכנסת מראה שלא באמת אכפת להם מהאלימות, מרמת החינוך העלובה, מהרווחה הגרועה ומערכת הבריאות הקורסת אלא שהדבר הכי חשוב כרגע בישראל הוא לשמור על האולפנה בבית אל ולצורך כך מושקעים מאמצים אדירים מבחינה לוגיסטית, כספית ופוליטית. ראוי לציין שהפנייה של חלק קטן מהמאמצים והתקציבים הללו למערכת החינוך והרווחה יכולה למנוע את הרצח הבא ואת אלו הבאים אחריו.

מניעת רצח צריכה להתבצע ע"י כלים משולבים של חינוך ראוי, משטרה שמפטרלת ברחובות באופן קבוע (ולא כאשר מתקשרים כדי לדווח על דקירה), מערכת רווחה שמסוגלת לתמוך באנשים עם רקע בעייתי שעלולים להידרדר לאלימות ובבית משפט שיידע להעניש עבריינים חוזרים. צר לי לבשר לכם אבל התמקדות בהחמרת משמעותית של העונשים לא בהכרח תוריד את רמת הפשיעה פשוט כי אדם אנטי חברתי אינו חושב על העונש שהוא יקבל אלא על הסיפוק שהוא ישאב מתקיפה של מישהו אחר.

חשוב לציין הענישה המחמירה בארה"ב לא הוכיחה את עצמה כי אנס או שודד שעלול לשבת 100 שנה בכלא הוא אדם מאוד נואש שיעדיף לרצוח את הקורבן שלו כדי להימלט מעונש. ועוד לא דיברתי על הכמות הגדולה של החפים מפשע שנשלחו למאסרי עולם על לא עוול בכפם ושוחררו זמן רב לאחר מכן כאשר התברר שהרצון לנקמה הוביל את המשטרה והאזרחים להתעלם מכמה חוקים כדי לכלוא אנשים מסוכנים לכאורה...

זה היה כ"כ שקוף שמתישהו יקפוץ איזה חמור בראש וינסה לתת לנושא גוון פוליטי.

כמובן שלא שכחת את הקלישאה הישנה של "בלי ההתנחלויות... הכל היה יותר טוב". כן, אין ספק שהמיליארדים על גבי המיליארדים המושקעים באולפנה בבית אל הם אלו אשר היו עושים מהפכה במשטרה הישראלית וכן מונעים את הרצח הזה. ברור.

אתה יודע מה? על אותו משקל יש לי הצעה אחרת - בוא ניקח את כל הכספים שישראל מעבירה לרשות הפלשתינית או אפילו את כל דמי הביטוח הלאומי השחור שעובר לערביי ישראל ואותם נעביר למשטרת ישראל!

כמובן שאתה גם טועה בעובדות, כי הענישה המחמירה בארה"ב דווקא כן הוכיחה את עצמה ושיעור הפשע יורד בה בהתמדה ובחדות:

http://israblog.nana10.co.il/blogread.asp?blog=477217&blogcode=12511275

כמובן שאכן נלוות לכך בעיות קשות כמו כמות עצומה של אסירים בבתי הכלא, רובם על עבירות קלות הקשורות לסמים.

אולי במקום אגב לזרוק אשמה על "מערכת רווחה שצריכה לתמוך באנשים עם רקע בעייתי" - אולי אתה תתמוך באנשים עם רקע בעייתי? או שזה תפקיד של מישהו אחר ואין לך בעיה שיקחו כסף משאר חברי הפורום כאן בשביל למממן את זה?

פורסם

הנקודה היא סדר העדיפויות הקלוקל של הממשלה ולא עניין ההתנחלויות ואני יכול לתת דוגמאות נוספות כמו נהירה של הח"כים והשרים לחגיגות המימונה כאשר בו זמנית לא ניתן לראות את אותם ח"כים מבקרים קורבנות פשיעה אלימה ולא ממש מתעניינים בענייני הרווחה של מדינת ישראל. רפורמה בביטוח הלאומי ומניעת תשלום חודשי מאנשים שמרמים את הביטוח הלאומי זה בהחלט פתרון טוב שיכול להסית תקציבים לכיוון תקציבי הרווחה, החינוך ובטחון הפנים, בדיוק כפי שהעתקת מאחזים בלתי חוקיים יכולה לחסוך עשרות ומאות מיליוני שקלים שיכולים היו להיות מופנים לאזרחים שראויים לכך.

לצטט בלוג ישראלי זניח בתור הוכחה לאפקטיביות הענישה המחמירה לא בדיוק מסייע לטיעון שלך ובקישור שלך לא מצוטט שום מחקר רציני או גורם בעל שם שטוען שהחמרת הענישה -> ירידה בפשיעה. אני יכול לטעון שהירידה באחוזי הלידה בניו יורק הובילה גם היא לירידה באחוזי הפשיעה ואף יש מספר חוקרים שטוענים זאת אך לא ניתן לקשור בוודאות בין משתנה א' למשתנה ב' כפי שאתה עושה כל כך בקלות.

ואולי במקום לתקוף אותי אישית (וזאת מבלי שאתה מכיר אותי או את פועלי) ראוי שתספק טיעונים לוגיים ועובדות, זה בהחלט לא יזיק לדיון.

Grahams_Hierarchy_of_Disagreement-Hebrew.png

הצעד הראשון שהייתי רוצה לראות, לפני כל מה שאמרת, הוא שיתחילו לגבות שוטרים שפעלו כנדרש. כיום אם שוטר יורה בפושע שמסכן אותו ואת הסובבים, מיד באה הפרקליטות ומחפשת במה להאשים אותו.

פורסם

הרצח קרה מתחת לבית שלי, בפארק שבשעות הבוקר הוא גן שעשועים לילדים ובלילה הופך למקום השתכרות של בני נוער.

לא להאמין שלפני שבועיים עשינו שם על האש עם חברים...

אומנם לא הכרתי את השכן, אבל מצמרר הרעיון שזה יכל להתרחש לי או לאבא שלי אם היינו בבית...(קורה הרבה שאנחנו צריכים לרדת למטה כדי להשתיק אותם)

באר שבע שורצת באותם עבריינים שמסתובבים עם סכנים ומעשנים סמים והכל כבר מגיל 14-15...בתור אחד שגר בעיר כל חייו, מאז ומתמיד המשטרה לא מתפקדת - היה מקרה דומה לאח שלי לפני כ-10 שנים (היה בן 19 בדיוק חזר מהצבא) שכשהוא ירד לבקש מכמה בני 16 להיות בשקט קפצו עליו ארבעה הפילו אותו ועוד אחד בן 20 שהלך להביא אבן גדולה...מזלו של אחי שאבא שלי היה בבית אז הוא ירד והבריח אותם ובמזל התקרית לא הסתיימה ברצח. מיותר לציין שגם החמישה הללו היו בעלי פרופיל דומה לאלה במקרה הזה (מזרחים סמרטוטים עם כיפה).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים