עבור לתוכן

ספקים ומחשבים ניידים, מה אני מפספס פה?

Featured Replies

פורסם

שאלה שהטרידה אותי בזמן האחרון- למה המחשב השולחני צריך ספק בגודל לבנה והמחשב הנייד(אין לי מושג איך זה פועל, לפי מה שאני יודע המעבר בין המתחים מתבצע בחלק דמוי הקופסה הקטנה שהיא חלק מהקבל שמחבר בין החשמל לסוללה?) לא צריך?

אני מבין שהמחשב הנייד הממוצע צורך הרבה פחות מהמחשב השולחני הממוצע, אבל מה עם הניידים המפלצתיים האלה לגיימינג? איך זה פועל ולמה אף פעם לא שמעתי על "סוללה שרופה" ?

פורסם

ספק דסקטופ מכיל בתוכו 2 ספקי כוח כמעט שלמים (רק כמה רכיבים בודדים משותפים ביניהם) - ספק של 5VS וספק של כל היתר. ספק של מחשב נייד מכיל ספק 1

לספק דסקטופ יש כמות גדולה של מסילות ומתחי יציאה (5VS, 5V, 12V, 3.3V. -12V.... ולפעמים יותר ממסילת 12V אחת). לספק של מחשב נייד יש מסילה של 19V וזהו

ספק דסקטופ הוא בדרך כלל כמה מאות W (ומיישרים שמחזיקים זרם יציאה של כמה עשרות A), ספק של מחשב נייד הוא 90W או פחות (וזרם יציאה של כ 4.5A מקס' - כאן גם המתח הגבוה יותר 19V מוריד את הזרם)

נפח הרכיבים בספק גנרי (שנותן כ 90W הספק אמיתי) דומה לנפח הרכיבים שיש בספק 90W גדול של מחשב נייד. תוסיף לזה שיש פחות רכיבים (בגלל שאין ספק נוסף בפנים ואין הרבה מסילות), והנפח יוצא קטן מאוד

הזרם הקטן יותר במיישר יציאה אומר שהספק (הצלעות קירור בצד מתח נמוך) יתחממו פחות מספק רגיל באותו מאמץ. אל ידיי הגדלת הגודל של הצלעות קירור (בספק של מחשב נייד הם נמצאות בצדדים החיצוניים של המעגל צמוד לבחוץ, ולפעמים עוטפים את כל הספק - צמוד לפלסטיק מבפנים) ניתן לשפר את הקירור מספיק כדיי שלא יהיה צריך מאוורר

פורסם

mothership, בוא אני אשאל אותך שאלה אחרת: למה המחשב הנייח כולו הוא בגודל של ארונית קטנה ושוקל כמעט 10 קילו, ואילו המחשב הנייד כולו (אפילו אלה המיועדים לגיימינג) מגיעים בתצורה הרבה יותר דקה ושוקלים (לרבות הספק) בקושי שליש מהמשקל? התשובה היא אותה תשובה...

פורסם

אני מבין שהמחשב הנייד הממוצע צורך הרבה פחות מהמחשב השולחני הממוצע, אבל מה עם הניידים המפלצתיים האלה לגיימינג?

הם מגיעים עם ספקים מפלצתיים (לפעמים 150W ויותר).

פורסם

מול ספק 600W+ של מחשב דסקטופ לגיימינג

פורסם
  • מחבר

אוקי תודה על התשובה =]

עכשיו עולה שאלה אחרת- איך הם מצליחים לעשות רכיבים כאלה חסכוניים באנרגיה? הרי יש מחשבים ניידים שיכולים לתת ביצועים לא רעים בכלל שמתווים לדסקטופים ממוצעים, ואלה צורכים בסביבות ה300~350W ?

פורסם

מערכת שצורכת 300-350W אינו דסקטופ ממוצע - זהו מחשב חזק לגיימינג, פי שניים מלפטופים שמיועדים לגיימינג.

פורסם

ועדיין יש לך מערכות גיימינג אם SLI/CF וגם quad SLI/CF אם ספקים של 1000-1200W (כשכל כרטיס מסך לוקח 250W), זה פשוט לא משהוא שניתן להכניס למחשב נייד (גם לא למחשב נייד ללא סוללה)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים