עבור לתוכן

pioneer vsx521 מעביר 5.1 עבור סרטים, אבל במשחקים רק סטראו

Featured Replies

פורסם

ערב טוב

יש לי רסיבר pioneer vsx521 שמחובר לכרטיס מסך HD5870 דרך HDMI. בסרטים אני מקבל את כל הפורמטים כולל החדשים ב-5.1 אבל במשחקים אני מקבל רק סטראו(PCM ברסיבר) גם אחרי שאני מגדיר במשחק עצמו 5.1 ערוצים.

המשחקים שניסיתי הם: need for speed the run, battlefield 2,call of duty modern warfare 3 .כולם תומכים ב-5.1. אני לא מבין מה ההגיון שבסרטים אני מקבל 5.1 אבל במשחקים לא.

חרשתי פורומים בחו"ל לא מצאתי תשובה. מה לעשות?

תודה מראש

פורסם

הכרטיס קול שמשולב בכרטיס המסך לא מקודד 5.1 בזמן אמת.

בסרטים פס הקול כבר קודד ונדחס מראש בצורה של 5.1. הוא עובר דרך כבל ה-HDMI ללא עיבוד של כרטיס המסך/קול ומפוענח ע"י הרסיבר.

פורסם
  • מחבר

רגע מה זה אומר לי בעצם?

הכרטיס מסך שלי לא מספיק טוב? אני צריך להחליף אותו? או להחליף כרטיס קול? או שאני יכול להגדיר את זה כך שהכרטיס מסך לא יקודד דבר אלא הרסיבר יבצע את העבודה?

או שאין לי דרך לשמוע 5.1 ממשחקים?(נראה לי מוזר..)

תודה מראש

פורסם

תלוי בכרטיס הקול שלך.

לרוב אפשר לחבר אנלוגית (עם 3 כבלים של סטריאו) את כרטיס הקול למערכת וכך לשמוע 5.1 במשחקים.

פורסם
  • מחבר

1)למה 3 כבלים של סטראו ולא 5? הבעיה שאני חושב שאין לי אפשרות לחבר יותר מ-2 כניסות אנלוגיות לרסיבר במקביל, תראה איך הוא נראה: http://www.productwiki.com/upload/images/pioneer_vsx_521_k_1.jpg

2)יש לי לוח אם msi p67s c43.. זה אפשרי?

3)הבעיה שבצורה אנלוגית האיכות לא תהייה משהו..אין דרך שיהיה אפשר לחבר את הרסיבר בצורה דיגיטלית?

תודה רבה

פורסם

טוב, אין לך פה אפשרות אנלוגית.

למיטב ידיעתי הפתרון הוא כרטיס קול יעודי עם יציאה אופטית.

פורסם
  • מחבר

אתה יכול להמליץ על כרטיס קול שתומך בקידוד בזמן אמת שיבצע את העבודה?

אני מעדיף לחבר ב-HDMI אם זה אפשרי, ככה אני אוכל לשמוע גם את פורמטי האודיו HD.

תודה

פורסם
  • מחבר

מישהו?

פורסם
  • מחבר

רגע לא ברור לי למה אני צריך לקנות כרטיס קול.

יש לי רסיבר שיודע לפענח 5.1, למה אני לא יכול להעביר את הסאונד לרסיבר כמו שהוא והרסיבר יפענח את הסאונד? הרי זה מחובר ב-HDMI שזה דיגיטלי..

פורסם

כי כרטיס המסך לא יודע להרכיב פסקול שהרסיבר יוכל לפענח.

עריכה:

יכול להיות שהוא כן יודע.

לפי משהו בגוגל זה כן אפשרי, אבל לא הבנתי בדיוק איך.

http://www.avsforum.com/avs-vb/archive/index.php/t-1306585.html

פורסם
  • מחבר

גם לי לא ברור מה הוא עשה כל כך חוץ מלהתקין דריבר של כרטיס מסך..

מישהו אולי יודע איך אפשר להוציא 5.1 מכרטיס מסך HD5870 במשחקים?

תודה

פורסם
  • מחבר

הקפצה

פורסם
  • מחבר

?

פורסם
  • מחבר

עדכון:

פתרתי את הבעיה

עכשיו אני מקבל 5.1 במשחקים(באותם משחקים שקודם לא עבדו), מזוהה כ-PCM ברסיבר ולא כ DOLBY DIGITAL. עכשיו תשאלו איך הבעיה נפתרה? היא נפתרה לבד! אני לא צוחק, לא שיניתי כלום. האמת שאולי שיניתי משהו קטן אבל זה נראה לי לא קשור בכלל. הורדתי NFS WORLD ושם בתוך המשחק הגדרתי שיש לי מערכת 5.1 ועשיתי החל. ואז קיבלתי 5.1 באותו המשחק ואז חזרתי לאותם משחקים שבהם לא עבד ה-5.1 והוא התחיל לעבוד גם שם. בקיצור לא ברור אבל העיקר שנפתר.

עריכה: וואי כבר אין לי עצבים לכל ההתעסקות הזאת. היום אני פותח את המחשב עכשיו אין סאונד בכלל דרך HDMI. על הרסיבר מופיעה הנורית שאומרת שהוא מחובר ב-HDMI, המחשב מוגדר להוציא סאונד דרך יציאת ה-HDMI, אבל אין סאונד. מה לעשות? בבקשה כבר אין לי עצבים לזה

עריכה:

הבעיה נפתרה מעצמה. פשוט לא ברור.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים