עבור לתוכן

תעודת בגרות והשכלה גבוה, עד כמה זה באמת חשוב?

Featured Replies

פורסם

יש לי כרגע 13 יחידות, אני בכיתה י"ב

הייתי בהתחלה בפיזיקה ומחשבים ועזבתי את שניהם כי אני לא בן אדם שיכול לבזבז את כל היום בללמוד.. אמרתי לעצמי שאם אני יצטרך את זה בעתיד - אני ישלים כל מקצוע, בנפרד, בקצב שלי.

אבל מה.. ההורים מעצבנים.. צריך לסיים עם תעודת בגרות מלאה.. וכרגע אני לא רואה שום סיכוי שאני מקבל תעודת בגרות מלאה.

השנה יש לי לסיים שאלון 805 של מתמטיקה (4 יח"ל, אני ניגש עם מגן 85-90 וכנראה אקבל ציון דומה) וציון בין 90-100 ב5 יח"ל אנגלית.

אני לא מגדיר את עצמי כטיפש, אני חושב שאם אני רוצה אני מסוגל - אבל אני לא רוצה.

עד באמת עתיד חסר השכלה הוא חשוך? אני לא רואה את עצמי בתור איש הייטק עם טויוטה קורולה לבנה שמבלה 10 שעות רשמיות בעבודה כל יום ועוד 8 שעות עבודה בבית על הלפטופ.. אני מחפש משהו מעניין שאני יאהב, לא בא לי לבזבז את החיים שלי בעבודה שתגרום לי לרצות להתאבד.

למה מכריחים אותי לעשות בגרות במקצועות מטומטמים כמו תנך וספרות? כבר נמאס לי לבכות על הדברים האלו..

אז עכשיו כשפחות או יותר הבנתם מי אני.. מה אפשר לעשות? אני בטוח שאני לא יחידי.

לסבול וללמוד? ואז שוב לסבול וללמוד? ואז לסבול ולעבוד? איך אתם חיים? :smile1:

אשמח לעצות :)

• תגובות 75
  • צפיות 13.3k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

והשאלה היא - איפה אתה רואה את עצמך עובד? או, מה אתה אוהב?

פורסם
  • מחבר

מוטוריקה/חומרה - דברים שעולים הרבה כסף.

איפה אני רואה את עצמי? קרירה צבאית ככל הנראה, תפקידי פיקוד מענינים אותי מאוד, אני נהנה מלהיות אחראי על אנשים.

התפקיד אולי היחידי שאני רואה את עצמי שדורש השכלה גבוה הוא עורך דין.

פורסם

אז למה אתה מראש מקטין לעצמל את הסיכויים לעסוק בזה?

כתלמיד בבית הספר יש לך את כל הזמן שבעולם ללמוד ולהצליח. אחרי הצבא יהיה קשה בהרבה להשלים בגרויות ו\או לשפר.

תהיה מוכן ותגיע לאקדמיה עם סיכויי קבלה גבוהים יותר - אם זה למשפטים, אלקטרוניקה, הנדסת חשמל וכולי.

פורסם

הסיבות שעושים בגרויות בתנ"ך וספרות הן שזה מרחיב אופקים, נותן לך כלי ניתוח ולמידה שלא ניתן להשיג רק במקצועות ריאליים (וגם אם לא תעסוק בתחומים אלה לעולם, תמצא לא מעט שימושים לידע שתצבור בתיכון בתחומים האלה), ושזה חשוב לך לדעת בתור אזרח המדינה.

אני מסוגל להבין למה אתה לא רוצה להשקיע בלימודים (טוב, רוב האנשים עברו את זה), אבל יש לך משהו יותר טוב לעשות עם הזמן? שיתרום לעתידך בצורה טובה יותר? דע לך שמה שנותנים לך עכשיו בחינם (הכנה לבגרויות, ציוני מגן, מורים), יעלה לך מאוחר יותר הרבה מאוד כסף (עשרות אלפי שקלים), אם תבחר להשלים.

איך נראים החיים בלי בגרות מלאה? לאוניברסיטה לא תוכל להתקבל, גם רוב המכללות ישלחו אותך להשלים בגרויות או למכינות. בלי תעודת בגרות ובלי מקצוע במה תעבוד? איך תפרנס את עצמך? גם בתור עצמאי יהיה לך קשה יותר בגלל חוסר בהשכלה. יש סיכוי טוב שזה גם יפגע בך בצבא (יתכן ולא תזומן למבדקי קצונה, יתכן שלא תעבור מבדקי קצונה גם אם תזומן אליהם).

למרות הכל, אפשר להצליח בכל תחום גם בלי זה, בגרות מלאה רק תשפר לך את הסיכויים, זה לא מבטיח כלום. השאלה אם לא שווה לך להשקיע את החודשיים הקרובים בחייך כדי לחסוך עשרות אלפי שקלים אח"כ, הרבה יותר מחודשיים של השקעה, וגם לשפר לעצמך את הסיכויים בצבא ואחרי הצבא.

פורסם
  • מחבר

אני רוצה להשלים את הבגרות - שתיהיה מלאה קודם כל, ורק אחר כך, אם אצטרך, הגברות מסוימות.

חסר לי ספרות ( 2 יח"ל) והגברה כלשהי.

אני מבין שתעודת בגרות היא סוג של תעודת ביטוח (במקרה ולא אצליח במה שאני רוצה)

ספרות אני רוצה להשלים אקסטרני משום שאני לא יודע כרגע כלום והמגן שלי הוא 40

הגברה - מה לעשות עם זה?

פורסם

בוא אני אגיד לך ככה,

אני חשבתי שלא חשוב תעודת בגרות ואני לא הוצאתי,

היום יש לי משכורת 5 ספרות + רכב מהעבודה, ועכשיו בגיל 25 אני מתחיל להשלים את הבגרויות כמו ילד קטן... למה ?

כי לא משנה כמה תתקדם בכוחות עצמך אתה תמצא בסופו של דבר חומה שאתה לא תוכל לעבור אותה אם אין לך את ההשכלה המתאימה,

אז תן מעצמך עכשיו במקום לזרוק אלפי שקלים והרבה מאוד זמן יקר בעתיד !

מקוה שעזרתי.

פורסם
  • מחבר

אתה נהנה מהעבודה שלך? אפשר לשאול מה בדיוק אתה עושה שבלי השכלה יש לך משכורת? (רכב מהעבודה משמע אתה לא עצמאי?)

עד כמה קשה יהיה לי להשלים הגברה אחת? אני הולך לסיים כל מה שאני יכול חוץ מספרות.. אני חייב לגשת אקסטרני כי המגן פשוט יהרוס לי אם אני יגש השנה.

פורסם

הבגרות במחשבים בתיכון היא ממש בדיחה, אני מציע לך פשוט לשבת שבוע וללמוד את השפה שאתה עושה בה מבחן ולגשת, חבל לדחות את זה.

פורסם

כדי להתפרנס צריך מקצוע. מקצוע יכול להיות שיפוצניק, אינסטלטור, רופא, מהנדס, מתכנת, רואה חשבון. מקצועות מסוימים ניתן לרכוש רק בלימודים גבוהים, מקצועות אחרים אפשר לרכוש בעבודה בתחום ו/או הכשרה מקצועית. אדם בעל שני תארים שלא הכשירו אותו לכלום יעבוד במשרה ג'נרית שכל בן 21 אחרי הצבא יכול לעשות וירוויח 4,000 בחודש. שיפוצניק שלא סיים 12 שנות לימוד מגלגל סכומים שיגרמו לאנשי הייטק להיראות כמו חסרי בית בתחנה מרכזית. בקיצור החיים זה לא שחור ולבן. תלוי איפה אתה רואה את עצמך, מה אתה רוצה לעשות. לדעתי תשקיע בבגרויות כדי לא לסגור לעצמך דלתות.

פורסם
  • מחבר

הבגרות במחשבים בתיכון היא ממש בדיחה, אני מציע לך פשוט לשבת שבוע וללמוד את השפה שאתה עושה בה מבחן ולגשת, חבל לדחות את זה.

למדתי שנה מחשבים - C#

בלי להגיע לשיעורים הוצאתי מגן 75 בבגרות משהו נמוך יותר וציון סופי עובר, 2 יחידות - אבל אני לא מקבל אותם בגלל שלא עשיתי יחידה אסמבלי ועוד 2 יחידות C#.

אני מניח שאוכל להשלים עוד 3 יחידות וזה כבר יקנה לי את ההגברה+ 5 יחידות, הבעיה שאני כ"כ לא אהבתי את זה, זה ממש שעמם אותי ולכן פרשתי גם.

פורסם

הייתי בנקודה שלך ואני מכיר אותה טוב מאוד, השביזות של יב', הייאוש מהמסגרת שטוחנת אותך גס לצד שיעורים "מפגרים".

תתפלא לשמוע אבל רוב החומר בצורה מוזרה שלמדתי בתיכון המקצועות ההומנים מחלחל לי רק היום למוח ואני מבין יותר טוב מתמיד את כל השטויות שלמדנו בזמנו בכיתה (ביטויים שונים בשפה העברית/חלק מההוואי של המדינה שלנו נשאב המון מהספרות והתנ"ך שלומדים בתיכון).

אני חושב שיותר מתמיד אתה "תתעורר" בסוף השירות הצבאי כשתבין שמרבית המקומות הממוצעים (שדורשים קצת חשיבה ולא עבודת כפיים) ישאלו לתעודת בגרות.

אתה כ"כ קרוב לסוף המירוץ שנקרא בית ספר, למה לוותר ולא לחצות את קו הסיום יחד עם כולם "ומדליה" (תעודת בגרות לצורך העניין) על הצוואר?

מספיק שתחרטט בבגרויות ותגרד את ה-55 ותבקש מהמורים שלך שיתחשבו בך ויתנו לך מגן עובר+ ותשתדל להפציץ במבחניי מתכונת ע"מ לקבל מגן גבוה ככל האפשר במטרה לקבל עובר בסופי.

בהצלחה בבגרויות, אל תוותר בקו הסיום ותן פוש אחרון עד הסוף! :xyxthumbs:

טיפ מתלמיד לשעבר שלא סבל/ידע איך ללמוד- תלמד עם חבר/ה, זה מדרבן ללמוד בצורה הזאת וזה מוכיח את עצמו כיעיל ביותר.

פורסם
  • מחבר

מחשבים - חברים שלי כבר סיימו הכל.

ספרות - כנ"ל

תיירות - אין מה ללמוד, מקצוע לחולי נפש (אני מחזור אחרון, כנראה משרד החינוך הבין שזה לאידיוטים גמורים)

אז אין עם מי ללמוד.

ספרות אצטרך לקחת שיעורים פרטיים ולגשת אקסטרני - 100%

מחשבים כנ"ל

אני לא חושב שצריך מכינה, שיעורים פרטיים הרבה יותר טוב לא?

פורסם

ספרות לא צריך מורה, זה פשוט ללמוד חומר בע"פ

לפחות על תעודת בגרות לא היתי מוותר

פורסם

גם אם אתה בטוח שאתה עומד להיכשל בספרות, תיגש ותקבל ציון כלשהו, זה לא יעזור לך לא לגשת, אבל אם תיגש לפחות תהיה לך בגרות ואולי לא תצטרך לשפר את זה בכל זאת. אני קיבלתי 16 בבגרות בספרות (41 אחרי מגן) ואני משאיר את הציון הזה בגלל שגם אני כמוך לא אוהב את הבחינה הזאת, נכון זה פוגע בממוצע, אבל לא בצורה דרמטית כי זה רק 2 יחידות, ואני העדפתי לוותר על זה ולשפר במקום זה פיזיקה ולעלות לחמש יחידות מתמטיקה, את מתמטיקה כבר עשיתי בחורף ופיזיקה אני עושה במועד הקרוב, ואני מאמין שאני אתקבל לשנה הבאה לאוניברסיטה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים