עבור לתוכן

המלצה לגוף קירור ל4850

Featured Replies

פורסם

ואיך הגעת למסקנה שהמאוורר שלו דפוק?

אם הבנתי אותו נכון, הוא ציין קודם שכשהוא מגדיר את המאוורר ל 100% הטמפ' יורדת לכ- 54c. ככה זה אמור להיות.

כשזה על מצב אוטומט, הכרטיס לא מפעיל את המאוורר עד לטמפ' של כ- 72c ולאחר מכן היא עולה בהתאם לטמפ'.

בדרך כלל, היא מגיעה למצב איזון סביב ה- 79-82c כשמהירות המאוורר נעה בין 24-34% בהתאמה.

(זה משחק קצת בהתאם לטמפ' הסביבה קיץ/חורף וסוג המארז וטיב תחלופת האוויר שלו)

• תגובות 61
  • צפיות 4.7k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

הוא מגיד אותו על 100% והוא לא מגיע לשם...

פורסם

תעבור על ההודעה הקודמת שלי. ערכתי אותה..

דבר שני, לפי תמונות והסברים שלו זה נראה תקין לחלוטין.

כשהוא הוריד את השליטה הידנית הכרטיס שלו התייצב על 81c כשהמאוורר שלו על כ- 27%. ככה זה אמור להיות.

כשהוא הגדיר ידני ל 100% מאוורר הטמפ' ירדה לכ- 54c וכאמור - גם זה תקין.

ככה זה הכרטיס הזה עם קירור סטוק כשהכל תקין.

אם יש לו קירור חלופי, בין אם זה הגיע ככה מהיצרן ובין אם הלקוח התקין לבד - עניין הטמפ' שונה לחלוטין.

פורסם

שהמאוורר על 27% ב-80 מעלות המצב לא טוב.

פורסם

יכול להיות שעריכת הביוס (שינוי הגדרות מהירות המאוורר לפי טמפרטורה) יפתור את הכל, אך זה כרוך בסיכון מסוים.

פורסם

שהמאוורר על 27% ב-80 מעלות המצב לא טוב.

אבל זו דעתך בלבד שמתבססת על תחושות. בשורה תחתונה, ככה הכרטיס תוכנן לעבוד וככה הוא עובד שנים. זו עובדה.

אתם מפנים אותו לטפל בעיה שכלל אינה קיימת.

אתם בסה"כ באים עם כוונות טובות אבל בשורה תחתונה אתם מטעים אותו.

שום משחה לא תעזור לו גם אם הוא יימרח אותה באופן מושלם ושום ניקוי מאוורר לא יעזור גם כן.

להשקיע בגוף קירור בכרטיס בן משהו כמו 4 שנים, במיוחד כאשר הטמפ' שלו תקינות - זו מלחמה והוצאה מיותרת.

*עריכת ביוס יכולה באמת לעזור בהורדת הטמפ' ללא עלות. תלוי בו אם הוא מעוניין ויודע להתעסק עם זה.

אבל, לא בטוח שזה ייפתור את הבעיה המקורית שלו - מחשב נכבה מידי פעם כשהוא משחק.

יש המון אפשרויות למדוע המחשב נכבה לו כשהוא משחק, אבל אף אחד לא טרח להגיד לו את זה.

פורסם

אפשר להתחיל ממבחני OCCT לכרטיס מסך, למעבד ולספק.

פורסם
  • מחבר

jacko_il קודם תודה לך !אתה די צודק בכל מה שרשמת וזה שהתווכח איתך על 100 אחוז כניראה לא ראה ולא עוקב טוב אחרי מה שרשמתי הוא קצת התרחק !! ;D

אני השאיר את זה ככה אני גם הבנתי שזה בסדר וזה הטמפ של הכרטיס וזה תקין! עד הכרישה בקרוב ל 6870 או 50 איהיה סביר מבחינתי עם הכרטיס ברשותי היום מריץ הכל עד רבה זה שדרוג בכמה רמות וזה אספק אותי!

בקשר לביוס ! ממתי בביוס יש אפשרות מאוור לכרטיס מסך את זה אני לא ידעתית וכל להסביר לי על מה אתה מדבר?

נ.ב מעבד שלי e8400 על 40 טמפ..לוח אם בסגנון גם ארדיסק 30 טמפ וניראה לי שהכל תקין בביוס! ובערך כל סיבובי המאוור בביוס ובתוכנה הם כ 1200 rpm!

עשיתי לו מיבחן בתוכנה די מוכרת בשוק..חושב משהו.מ3d עם זוכר נכון קבלתי ציוניםםםםםם מעוליםםםם!!!!!!!!

פורסם

בביוס של הכרטיס מוגדרת מהירות המאוורר מהתאם לטמפרטורה שלו. ניתן לערוך את הביוס (שינוי הגדרות אלו) ולצרוב את הביוס הערוך על הכרטיס.

פורסם
  • מחבר

דבר עברית יותר פשוטה זה שאתהמ בין את עצמך סבבה אני לא מבין אותך! תסביר בצורה יותר מובנת מה לעשו תאיך מגיעים לביוס הזה ..

או שאתהמ תכוון להגדרות של המאוור דרך הדייבר עצמו ושמה כבר שמתי תמאוור על 50 אחוז

פורסם

קשה לי להסביר את זה בצורה טובה יותר. אני יכול לפרט קצת יותר על אופן הפעולה, אך הייתי מציע לך להתייעץ בפורום כרטיסי מסך בנושא (פתיחת ת'רד חדש).

פורסם

יש לי HD 4850 . . . הוא יכול בכייף להגיע ל 116 מעלות כמו כלום . . .

בגדול הוא בדרך כלל יישב בטח על ה 105-109 במעמץ מלא לאחר כמה שעות, זה תקין לחלוטין

מה שכן אצלי המאוורר כן מגיעה ל 100% בטמפרטורות האלה

טמפרטורת הכרטיס מסך שלך היא לא הגורם לקריסות המחשב .... אתה צריך לחפש גורם אחר

פורסם

הכרטיס לא אמור להגיע לטמפ' כאלו גבוהות. זה כבר נשמע די מוגזם האמת.. (גם אם הוא אכן מחזיק ולא קורס..)

דווקא לך כן הייתי ממליץ לנסות לבדוק אם האוורור שלו סתום ולבדוק שיש מספיק אוורור למארז.

לגבי כך שאצלך המאוורר כן מגיע ל 100% בטמפ' האלה - זה ברור. גם אצלי וכנראה שגם אצל פותח הדיון, רק ששלנו לא מגיעים לטמפ' האלה.

הוא כן יכול להגיע לאזור ה 95c ואולי אף מעט יותר במאמץ מלא, אך לא לעבור את ה 100c.

שווה בדיקה. לא עולה כסף..

לפותח הדיון, עזוב את הקטע של הביוס. זה די מיותר..

אם אתה חושב שהכרטיס חם מידי או רוצה לוודא שהקריסות לא באות ממנו זה מאד פשוט לבדוק.

קבע את מהירות המאוורר שלו ידנית בדרייבר לכ- 65-70% ותשחק במשחקים או תפעיל בדיקות למאמץ.

אם זה יקרוס לך גם כאן - זה כמעט בטוח לא קשור לטמפ' של הכרטיס.

אגב, לא רק טמפ' גבוהה גורמת לבעיות. (גם בכרטיס וגם ברכיבים אחרים) כרטיס יכול להיות תקול לחלוטין ולהיות קר כמו קרח בעת ובעונה אחת.

היה לי בעבר (הרחוק מאד) כרטיס 7900GT שהיה קריר ולמרות זאת עשה המון בעיות וקריסות והסתבר שהוא פשוט נדפק.

פורסם
  • מחבר

קשה לי להסביר את זה בצורה טובה יותר. אני יכול לפרט קצת יותר על אופן הפעולה, אך הייתי מציע לך להתייעץ בפורום כרטיסי מסך בנושא (פתיחת ת'רד חדש).

דבר אחי תן הסבר בקצרה אל תדאג אני אבין מהר ;D (בשביל מה אתה פה עם לא לעזור ) :-*

פורסם

לכרטיס הזה מותר להגיע ל 120 מעלות גג . . . כול עוד אתה מתחת לזה זה בסדר

הכרטיס שלי תקין ...

כמו שכרטיסים אחרים מותר להם להגיעה ל 80 ולאחרים מותר 95 לזה מותר 120 .. :smile1:

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים