עבור לתוכן

מה ההבדל בין מעבדי Ivy Bridge ל Sandy Bridge-E??

Featured Replies

פורסם

שלום!

אני יגיד לכם את האמת קצת התבלבלתי עם כל השמות האלה וההבדלים בינהם.

השאלה שלי היא מה ההבדל בין מעבדי Ivy Bridge ל Sandy Bridge-E??

מבחינת ביצועים?

שניהם סוקט 2011?

מה היתרונות חסרונות שלהם?

לי כרגע יש את Intel 3820 Quad Core I7 3.6GHZ.

אני מתכנן לו OC קטן ככה שלא משנה לי שהוא עם מכפלה סגורה אפשר להגיע ל 4.5.

אשמח אם תספרו לי מה ההבדלים בין המעבדים.

פורסם

מעבדי הסאנדי ברידג' E הם המעבדי האקסטרים של הסאנדי ברידג' הרגילים. כרגע אנחנו נחשפנו למעבדי האייבי ברידג' הרגילים (שהם השיפור של הסאנדי ברידג' הרגילים), ואחר כך נחשף ככל הנראה גם לאייבי ברידג' האקסטרים.

ההבדל בינהם הוא שמעבדי האקסטרים כוללים אופציות שאמורות בפועל להגדיל את הביצועים ולדבר יותר אל שוק ההיי-הנד עם מחירים בהתאם, בניגוד לשוק הרגיל (סאנדי ברידג' הרגילים\אייבי ברידג' הרגילים) שיותר מתיימרים לדבר כמה שיותר לשוק הממוצע עד גבוה עם ביצועים מספקים ועם ליבות גראפיות מובנות (מה שלא תצטרך במעבדי אקסטרים שבדרך כלל משודכים לכרטיס מסך לא זול בכלל).

האייבי ברידג' מגיעים בצ'יפסטים חדשים וסוקט 1155, הסאנדי ברידג' E הם סוקט 2011 וצ'יפסט X79.

בעיקרון, לרוב המעבד החזק ביותר בקטגוריה של המעבדים הרגילים מגיע או מתקרב מאוד בביצועים שלו למעבדי האקסטרים הזולים יותר בדור האחרון שיצא, כך שה-3770K החדש לפי מה שנראה בביקורות משתווה לביצועים של ה-3820 (לפעמים מעט עוקף אותו), אם כי משתלם בהרבה מבחינת המחיר שלו ומחיר הפלטפורמה שהוא מגיע איתה.

מקווה שהבנת את הרעיון.

פורסם
  • מחבר

פחות או יותר, תודה.

אז המעבד שלי נחשב טוב למעבדים רגילים ?

הוא יותר טוב ממעבדי ה IV או באותה רמה?

האם המעבד שלי 3820 מגיע גם הוא עם ליבה גרפית ?

הסוקט שלו הוא 2011?X79?

פורסם

המעבד שלך שייך למשפחת מעבדי האקסטרים של הסאנדי, כלומר שהוא בסוקט 2011, צ'יפסט X79 והוא לא מכיל ליבה גראפית מובנית. מבחינת ביצועים המעבד שלך נופל כרגע, בסטוק לפחות, על אותו קו ביצועים של ה-3770K החדש פחות או יותר.

כמובן שהוא מראה ביצועים עדיפים על מעבדי הסאנדי הרגילים, אבל מה לעשות- בדור חדש כמו בדור חדש מגיעים מעבדים עם ביצועים עדיפים ומחיר עדיף, שוב- לרוב על המעבדים הזולים יותר של האקסטרים האחרון ופחות על המעבדים היותר יקרים (3930K\3960K במקרה שלנו).

זו הסיבה שרבים רואים את פלטפורמות האקסטרים כלא משתלמות.

פורסם
  • מחבר

אוקיי תודה על ההסבר.

ממה שהבנתי תתקן אותי אם אני טועה.

מעבדי IV אלו מעבדים רגילים "שלא" מיועדים להמהרה וכדומה.

מעבדי SB-E מיועדים לשוק השאפתני מבצעי OC וכדומה.

למעבדי SB אין ליבה גרפית כמו ל IV.

מעבדי SB-E מתאימים לתושבת החדשה X79 2011 ומעבדי IV יותאמו לה בקרוב.

תקן אותי אם אני טועה.

פורסם

נכון. רק כמה דגשים- מעבדי האייבי לא "יותאמו בקרוב" אלא יכללו, כנראה, דור אקסטרים משלהם שיבואו בתושבת הזו, כנראה. בנוסף האייבי ושאר המעבדים הרגילים גם כן יכולים לעבור אוברקלוקינג אם הם מגיעים בגרסאות ה-K (שמאפשרות מכפלה פתוחה בלבד), כמו ה-3770K, אם כי הוא כולל כמה בעיות כאשר רוצים לעשות אוברקלוקינג מעט שאפתני עם מתח יותר גבוה (פולט הרבה חום).

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים