עבור לתוכן

עדכון BIOS ללוח אם Intel D101GGC דרך דיסק CD-R

Featured Replies

פורסם

שלום רב. אני רוצה לעדכן את הביוס שלי בגלל שאני רוצה שיהיו בו יותר אופציות, וכרגע אין לי מספיק אופציות שאני צריך בשביל דיסק קשיח וכו'.

נכנסתי ליצרנית הלוח האם שלי, והורדתי קובץ EXE של עדכון ביוס לדגם של לוח האם שלי:

http://downloadcenter.intel.com/Detail_Desc.aspx?agr=Y&DwnldID=11738&ProdId=2229〈=eng&OSVersion=%0A&DownloadType=

אחרי שהורדתי את הקובץ וחילצתי ממנו את הקבצים, אני מבין שצריך להעביר את הקבצים לדיסקט ms-dos. הבעיה שאין לי במחשב חיבור לדיסקטים מיושנים כאלה.

יש אפשרות להשתמש בדיסק CD-R כמו דיסק של התקנת XP? השאלה האם אני צריך להפוך את הקבצים לקבצי תמונות כדי שזה יעלה לי את זה באתחול..או שרק אני צריך להעביר את הקבצים לדיסק ה-CD וזהו? הבנתי בדיוק מה לעשות, חוץ מהקטע עם הדיסקט. כי אני מבין שזה צריך לעלות לי את זה באתחול המחשב כמו שמתקינים ווינדוס..אשמח מאוד אם תעזרו לי בזה, תודה מראש.

עריכה: צרבתי את הקבצים שחילצתי בדיסק CD-R וצרבתי אותם בנרו עם אפשרות הצריבה Bootable disc. אחרי שצרבתי והכל, הכנסתי את הדיסק לכונן דיסקים ועשיתי ריסטרט למחשב.

באתחול המחשב זה רשם כמה דברים והביא אותי בסוף למצב כזה:

Caldera DR-DOS 7.03

DR-DOS A:\

במצב הזה ניווטתי לכונן דיסקים שלי שהוא כונן D, אז רשמתי d: אחרי זה צריך להקיש משהו כדי שהעדכון יתחיל..השאלה מה אני צריך להקיש? כי בקובץ Readme.txt לא רשום על פקודה שצריך להקיש כדי שהעדכון יתחיל. מה לעשות? אני לא יודע מה צריך להקיש.

פורסם

חייבים פלופי.אין דרך אחרת.

מציעה לך לא להתעסק עם הביוס

מה הבעיה עם הביוס הנוכחי ? ואיזה שיפור אמור לתת לך העידכון ?

פורסם
  • מחבר

חייבים פלופי.אין דרך אחרת.

מציעה לך לא להתעסק עם הביוס

מה הבעיה עם הביוס הנוכחי ? ואיזה שיפור אמור לתת לך העידכון ?

יש לי בעיה עם כונן קשיח Seagate בחיבור SATA. זה לא בעיה בדיסק עצמו כי בדקתי את הדיסק במחשב אחר והוא עובד בסדר.

שאלתי כמה אנשים על הבעיה שלי עם הכונן הזה, ואמרו שאני צריך כנראה עדכון לביוס מכיוון שזאת גרסה ישנה מאוד.

בכל מקרה לא הבנתי למה אני חייב כונן פלופי. הרי אם אני צורב את הקבצים ב-bootable על דיסק CD-R, אז מה ההבדל? פשוט צריך להקיש פקודה מסויימת כשזה מגיע לי למסך מסויים ואני לא יודע מה להקיש.

פורסם

בו נראה מה האפשרויות שלך:

1- לעשות עידכון ביוס לבד.דרך פלופי [תשכח מי CD ROM]לחפש פלופי מחבר או לקנות.

עם הצלחתה -אחלה.אתה עלול לגלות שעדין הדיסק קשיח לא ניתמך.

לא הצלחת לעדכן את הביוס.במקרה הטוב הביוס הישן נישאר.במקרה הרע לזרוק את הלוח למיחזור.

לוח חדש יעלה לך 230 שקל.ותגלה שכולם תומכים ב-DDR3 אז עוד 100 שקל.

2-לקחת למעבדה לשלם 100-150 שקל במקרה הטוב.תקבל עידכון ביוס.שוב אתה עלול להגיע הביתה ולגלות שהדיסק קשיח שלך עדין לא ניתמך.

3- להחליף לדיסק קשיח אחר.החלפה עם חבר.מכירה של הנוכחי וקניית אחר.

עריכה:

רגע רגע.שאלה?

אתה בטוח שמתכוון לעידכון ביוס.

ולא להתקנת מערכת הפעלה.כאשר הדיסק קשיח לא מזוהה וצריך.גם כן פלופי כדי להכניס את הדרייבר .באמצע התקנה על ידי לחיצה על ה-F6

פורסם

לא חייבים פלופי! (למי בכלל יש את האנטיקה הזו?)

http://www.techsupportforum.com/forums/f15/update-bios-via-cd-not-floppy-328484.html

כתוב להקליד filename.exe כשאתה רושם במקום filename את שם הקובץ (תבדוק בCD לפני שאתה עושה RESTART ועולה מהדיסק מה השם המדויק של הקובץ).

פורסם
  • מחבר

בו נראה מה האפשרויות שלך:

1- לעשות עידכון ביוס לבד.דרך פלופי [תשכח מי CD ROM]לחפש פלופי מחבר או לקנות.

עם הצלחתה -אחלה.אתה עלול לגלות שעדין הדיסק קשיח לא ניתמך.

לא הצלחת לעדכן את הביוס.במקרה הטוב הביוס הישן נישאר.במקרה הרע לזרוק את הלוח למיחזור.

לוח חדש יעלה לך 230 שקל.ותגלה שכולם תומכים ב-DDR3 אז עוד 100 שקל.

2-לקחת למעבדה לשלם 100-150 שקל במקרה הטוב.תקבל עידכון ביוס.שוב אתה עלול להגיע הביתה ולגלות שהדיסק קשיח שלך עדין לא ניתמך.

3- להחליף לדיסק קשיח אחר.החלפה עם חבר.מכירה של הנוכחי וקניית אחר.

עריכה:

רגע רגע.שאלה?

אתה בטוח שמתכוון לעידכון ביוס.

ולא להתקנת מערכת הפעלה.כאשר הדיסק קשיח לא מזוהה וצריך.גם כן פלופי כדי להכניס את הדרייבר .באמצע התקנה על ידי לחיצה על ה-F6

ל-sashaefi - לא בטוח שמדובר באותה השיטה. בכל לוח אם זה שונה..יש לי אינטל וכנראה צריך לעשות משהו אחר.

ול-free_me, יש משהו במה שאת אומרת. אבל אני פשוט מיואש מכל המצב הזה, שזה מביא אותי לסף ייאוש אם לא אנסה משהו.

תראי, אני אסביר לך את זה. יש לי דיסק קשיח SATA של סייגט. קיבלתי חדש לפני יומיים מחנות. הדיסק עצמו מצויין, אבל יש בעיה איתו בלוח אם שלי (כנראה בגלל שהלוח אם ישן מדי..)

הדיסק הקשיח עצמו מזוהה והכל, מערכת ההפעלה אפילו עולה, אבל הבעיה היא שאחרי שמערכת ההפעלה עולה, אחרי חצי שעה-שעה בערך, פתאום מערכת ההפעלה נהיית איטית מאוד, כאילו היא נתקעת, ממש איטית. אז אני עושה ריסטרט, ואז זה טוען שוב את מערכת ההפעלה בחלון של הטעינה של ווינדוס XP (לפני שמערכת ההפעלה עולה) והטעינה נתקעת. זה פשוט לא מעלה לי את הווינדוס.

אז מה שאני עושה אחרי זה - אני שם את הכבל של ה-SATA DATA, על חיבור אחר של SATA. יש לי 4 חיבורים כאלה בלוח אם, אז אני פשוט משנה חיבור.

ופתאום פלא פלאים - מערכת ההפעלה נטענת במהירות והכל בסדר. אבל שוב אחרי חצי שעה-שעה בערך, מערכת ההפעלה שוב נתקעת. ושוב אם אני מחליף את הכבל של ה-SATA על עוד יציאת SATA בלוח, מערכת ההפעלה עובדת מהר, אבל אחרי חצי שעה-שעה שוב נתקעת.

בקיצור, יש פה בעיה מסויימת. ולהגיד לך את האמת, אפילו חיפשתי על זה באינטרנט, ומצאתי מישהו שיש לו את אותו הלוח אם שלי, ויש לו גם במקרה דיסק קשיח של סייגט 500GB, ויש לו את אותו הבעיה.

הנה: http://in.answers.yahoo.com/question/index?qid=20111108221225AAdtTnr אותו הבעיה שלו יש לי. בדיוק בעיה כזאת. אותו לוח אם ואותו הארדיסק.

אני לא מצליח להתגבר על הבעיה הזאת. אז חשבתי שאולי אם אעדכן את הביוס שלי לגרסה הסופית, זה יתגבר על הבעיה. כי אמרו לי ש

ל-xp יש בעיה עם ה-sata בחלק מהלוחות אם. וצריך להגדיר ב-bios את האפשרות

compatibility, אבל הבעיה שאין לי אותה. אז חשבתי שאולי אם אעדכן את הביוס, תהיה לי את האפשרות הזאת.

הקטע הוא שבחיבור IDE אין לי את הבעיה הזאת. אני עכשיו על הארדיסק עם חיבור IDE, ואין לי שום בעיה. יש לי את הבעיה הזאת רק ב-SATA. והארדיסק SATA שיש לי הוא תקין. אז אני לא יודע מה לעשות.

אם אני פותר את הבעיה הזאת, אז אני לא צריך לנסות בכלל לעדכן את הביוס. הבעיה שאני לא מצליח להתגבר עליה.

פורסם

יש קובץ AWDFLASH.EXE בדיסק CD?

בכל אופן לפני שאתה משחק עם הביוס נסה לעדכן את הדריברים ( של בקר SATA שעל הלוח).

מקסימום תתקין את הOS על דיסק אחר ובמידה ואין אז תחבר אותו דרך מתאם לIDE או שתקנה בקר SATA שמאפשר BOOT ממנו.

פורסם
  • מחבר

יש קובץ AWDFLASH.EXE בדיסק CD?

בכל אופן לפני שאתה משחק עם הביוס נסה לעדכן את הדריברים ( של בקר SATA שעל הלוח).

מקסימום תתקין את הOS על דיסק אחר ובמידה ואין אז תחבר אותו דרך מתאם לIDE או שתקנה בקר SATA שמאפשר BOOT ממנו.

כן. יש את הקובץ הזה. אבל אולי עדיף לשמוע לעצת free_me שאני לא אתעסק עם הביוס. כי טעות אחת קטנה שאעשה ותאמין לי שאני אבכה על זה הרבה. אין לי כסף לקנות עכשיו מחשב חדש או לוח חדש.

בכל מקרה, לגבי מה שאמרת - מאיפה אני משיג את הדרייברים האלה של SATA ללוח אם intel d101ggc? אתה יכול למצוא לי את זה?

לגבי השורה השנייה לא הבנתי כל כך - מז"א להתקין OS על דיסק אחר? יש לי מערכת הפעלה כבר בכונן הקשיח של ה-SATA, הבעיה שזה כל שעה בערך נתקע פתאום. ברגע שאני מחליף חריץ של SATA בלוח אם, פתאום זה עובד חלק, אבל אחרי חצי שעה זה שוב נתקע. בחיים לא נתקלתי בבעיה מוזרה שכזו.

מז"א לקנות בקר SATA? אתה יכול להראות לי דבר כזה באתר של חנות מחשבים? ולא הבנתי לגבי המתאם של ה-IDE. במה הוא יעזור לי לדיסק קשיח של SATA? לא ממש הבנתי אותך לצערי..

פורסם
  • מחבר

תגיד sashaefi, יכול להיות שאם אני אחבר את הארדיסק ה-SATA לכרטיס PCI SATA, זה יעלים לי את הבעיה שיש להארדיסק עם הלוח אם? כשאני מחבר את הארדיסק ישירות לחיבור ה-SATA בלוח אם, יש בעיה. אבל אולי חשבתי שאם אני אקנה כרטיס PCI SATA, ואני אחבר את הארדיסק לחיבור של הכרטיס הזה במקום לחיבורים שבלוח אם, אולי זה יפתור לי את הבעיה של התקיעה עם הארדיסק.

כי אני אגיד לך מה. היה לי פעם כונן קשיח Samsung 500GB בחיבור SATA, ולא הייתה לי שום בעיה עם הארדיסק הזה. הצלחתי להפעיל אותו על הלוח אם והוא עבד לי יותר משנה.

אחרי שהוא התקלקל, נתנו לי דיסק קשיח Seagate 500GB, ומשום מה הלוח אם שלי והארדיסק הזה לא מסתדרים. כנראה בגלל שהלוח אם שלי ישן מדי להארדיסק הזה, אז נוצרות בעיות.

בקיצור, כדאי לנסות לחבר את הארדיסק של הסייגט לכרטיס PCI SATA במקום ללוח אם עצמו? נראה לך שזה יעזור?

פורסם

אם הבעיה בבקר SATA שעל הלוח (אולי בתאימות שלו עם הHD) אז יש סיכוי טוב שכן.רק חייבים בקר שתומך בBOOT ממנו אחרת לא תצליח לעולות עם מערכת ההפעלה שלך.

פורסם
  • מחבר

אוקיי. אני אנסה לקנות את הכרטיס הזה ואני אבדוק אם הבעיה הסתדרה. צריך להגיד למוכר שיביא לי כרטיס כזה שתומך ב-BOOT? חוץ מזה אין עוד משהו?

פורסם

בדקת אם במקרה אחרי שהמערכת איטית, אתה מכבה את המחשב, מחכה 10 דקות, המערכת חוזרת לעבוד היטב לחצי שעה מבלי שתחליף את כניסת הSATA?

פורסם
  • מחבר

בדקת אם במקרה אחרי שהמערכת איטית, אתה מכבה את המחשב, מחכה 10 דקות, המערכת חוזרת לעבוד היטב לחצי שעה מבלי שתחליף את כניסת הSATA?

זה לא חוזר לעבוד בכלל. אחרי שזה נתקע בחריץ אחד של SATA, גם אחרי שבוע זה לא יחזור לעבוד על החריץ הזה יותר. אחרי שאני מחליף חריץ פתאום זה עולה כאילו הכל רגיל, ואחרי שעה זה שוב נתקע וגם הלך החיבור הזה. ככה שאחרי 4 פעמים שאני מנסה - נגמר הדרך.

והקטע שזה לא בעיה בהארדיסק. בדקתי את הארדיסק במחשב אחר והכל בסדר. והקטע שיש מישהו בחו"ל שיש לו גם לוח אם כמו שלי והארדיסק של סייגט, ויש לו את אותה הבעיה.

הנה הפוסט שהוא פתח: http://in.answers.yahoo.com/question/index?qid=20111108221225AAdtTnr

מה שאני כנראה מאמין שהארדיסק הזה לא מתאים ללוח אם שלי כי הוא ישן מדי. למרות שהשתמשתי בהארדיסק SATA של סמסונג והכל היה בסדר, אבל משום מה עם סייגט יש בעיה כנראה בתאימות ללוח אם ישן. כי עם סמסונג לא הייתה לי שום בעיה.

אז יכול להיות שאם אני אקנה כרטיס PCI SATA, ואני אחבר את הארדיסק ישירות לכרטיס הזה, יכול להיות זה יפתור לי את הבעיה עם הארדיסק של הסייגט. זה מה שאני מקווה, ואני עומד לקנות ולבדוק את זה.

פורסם
  • מחבר

עדכון: ניסיתי כבר 3 כרטיסי PCI SATA שתומכים בהארדיסק (רשום על הקופסה שלהם שהם תומכים בהארדיסק וCDROM וכו') בכל מקרה, זה לא מזהה את הארדיסק בביוס שאני מחבר את הכבל DATA אל ה-PCI SATA.

כנראה בגלל שהלוח אם שלי ישן אז זה לא תומך, וכנראה הביוס לא תומך בהעלאת מערכת הפעלה דרך PCI SATA. בכל מקרה אני אנסה את המתאם IDE-SATA, ככה שלא אצטרך לחבר את זה ללוח אם או לכרטיס בלוח אם, אולי זה יפתור לי את הבעיה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים