עבור לתוכן

מפרט לHTPC ביתי

Featured Replies

פורסם

שלום לכולם,

1. מה התקציב המקסימאלי? 1200 ש"ח

א) האם לנצל את כל התקציב או לנסות ולחסוך? לנסות לחסוך

ב) במידת הצורך- עד כמה ניתן לחרוג מהתקציב?

2. מה שימושי המחשב (לדוגמא: משחקים, עריכה גרפית, עבודה משרדית, תכני HD וכדומה)? השימושים יהיה לסרטים ולגלישה בלבד.

-אילו משחקים לדוגמא ישוחקו על המחשב.לא ישוחקו משחקים גג CSS.

-מהי הרזולוציה הטבעית (מקסימאלית) של המסך שיחובר למחשב (ניתן לציין גם גודל מסך). מסך 32 אינץ 16080X1050

-לאילו הגדרות גרפיות מיועד המחשב (נמוכות/בינוניות/גבוהות)?

3. האם יש צורך בציוד הקפי (לדוגמא: מקלדת, עכבר, רמקולים ועוד)? לא צריך ציוד היקפי

4. האם יש רכיב שאין צורך לכלול במפרט? יש לי כרטיס מסך HD3850 512MB GDDR3 ויש לי עוד 2GB RAM DDR2 לא יודע אם שווה בכלל

5. עד כמה חשוב השקט בסולם של 1 עד 10: 8

6. האם מתוכנן אוברקלוק (OC)? אם כן איזה (קל, בינוני, כבד)? לא

7. האם האם יש צורך לכלול מערכת הפעלה/אופיס (אם כן רצוי לציין גרסה מועדפת) ו/או הרכבת מחשב בחנות? כן שהמחשב יגיע מורכב.

8. האם ישנה העדפה לרכוש את המחשב מחנות ספציפית? אם לא אפשר גם לציין איזור מגורים. איזור ראשל"צ והסביבה

9. האם יש בקשות מיוחדות כלשהן? (לדוגמא תמיכה בהתקנים/חיבורים כגון FW/RAID/USB3/ESATA, דרישה לחומרה ספציפית וכדומה).

כעיקרון יש לי מחשב בבית שיש בו מעבד E2140 ולוח אם P31DS3L עם מארז מעפן של HEC וספק כוח HEC 400W ודיסק קשיח 160GB

אבל משום מה המחשב פשוט לא זז הוא ממש גרוע.

בקיצור ממנו אני רוצה רק לקחת את הכ.מ שציינתי HD3850 שיש לו יציאת HDMI ולהעביר לHTPC החדש.

פורסם

1. 3850 לא ממש מבריק לHTPC.

2. התקציב נמוך מדי בכללי, ועוד במיוחד כאשר יש שאיפה למערכת שלמה ששקטה 8/10.

פורסם

אי אפשר לבנות מפרט בתקציב הזה. הכרטיס שאתה רוצה לשים במערכת החדשה לא מתאים, כבר עבר המודה שלו.

פורסם

שמע אפשר לבנות לך מפרט בסיסי לחלוטין אבל שיעשה את העבודה...הבעיה היחידה שלך זה HDD..הם פשוט יקרים היום. לכן אם לא תעלה תקציב לא תקבל HDD או שתחכה כמה חודשים אולי ירד המחיר שוב (הוא עלה במאות אחוזים בשנה קודמת) או שתשיג אחד ישן או חיצוני. בכל מקרה הנה מפרט עם התפשרויות רבות..אבל בשורה התחתונה הוא בהחלט יריץ לך כל סרט שתרצה בקלות ויעשה את העבודה..רק שים לב אין HDD:

[table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]MX31-A2 Mini ITX CUBE Case NO PSU ( USE STANDARD ATX PSU)[/td][/tr][/table][table][tr][td]

[/td][/tr][/table][table][tr][td]

134₪[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]Biostar N68S3B DDR3 for AM3 - בקניית מחשב חדש בלבד[/td][/tr][/table][table][tr][td]

176₪[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]AMD Athlon II X4 631 2.6 Ghz Box[/td][/tr][/table][table][tr][td]

398₪[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]Micron Rendition 4GB DDR3 -1333[/td][/tr][/table][table][tr][td]

103₪[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]Sapphire 5450 512MB GDDR3 PCI-E HDMI Full+Low Profile Bracket Hyper Memory Bulk[/td][/tr][/table][table][tr][td]

147₪[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]FSP 350W 60HCN 120mm Fan A.PFC Satax3, 78-80% Efficiency Retail[/td][/tr][/table][table][tr][td]

138₪[/td][/tr][/table][table][tr][td][/td][/tr][/table][table][tr][td]LG DVD-RW x22 Dual Layer Sata Black[/td][/tr][/table][table][tr][td]

93₪[/td][/tr][/table][table][tr][td][table][tr][td] סה"כ:[/td][/tr][/table]1189₪[/td][/tr][/table]

החנות היא TMS אגב. ראיתי שיש להם את אותו המארז גם עם ספק במחיר זול רק שהספק הוא של חברת Mustiff שאני לא מכיר..אז יכול להיות ג'נרי..אם יגידו לך פה באתר שלא אז תוכל לחסוך עוד כמה שקלים. אם תלא צריך צורב חסכת עוד כמה שקלים.

אגב זה המארז אם תרצה לראות..מגיע עם שלט נראה לי:

http://www.codegenworld.com/showDetails.asp?max_id_search=11&min_id_search=49&pro_id_search=398

ודבר אחרון...שקט ברמה 8 בתקציב שציינתה..אתה יכול לשכוח. למרות שאני לא יודע מה זה רמה 8 אצלך ויכול להיות שזה יהיה לך מספיק שקט שכן אתה לא הולך להעמיס את המערכת. נראה לי יהיה קשה למצוא קירור בפרופיל נמוך ושקט בתקציב שלך למעבד..הוא היחיד שירעיש כאן.

פורסם
  • מחבר

מה רע בכרטיס מסך HD3850??

פורסם

המעבד שלך אמנם די חלש, אבל בשילוב עם הכרטיס מסך המחשב לא אמור להיות עד כדי כך גרוע.

אולי הגיע הזמן להתקין מע' הפעלה מחדש, ואולי לבדוק את הרגלי השימוש שלך בו. אולי אתה מעמיס עליו יותר מידי.

במסגרת התקציב שלך, חשבת על שדרוג?

אתה יכול לקנות מעבד כזה: http://www.ivory.co.il/catalog.php?id=4189.

חזק משמעותית ממה שיש לך כרגע.

אפשר גם לשקול קניה של משומש.

אם המארז מעפן אולי כדאי לקנות מארז טוב ושקט, זה יכול לשנות את חווית השימוש במחשב לגמרי. משהו איכותי שיוכל להשאר איתך גם בעתיד במידה ותרצה להחליף את המערכת.

פורסם

אין שום סיבה לוותר על HD3850, זה שהוא מעט יותר מיושן לא עושה אותו למיותר. אפילו אם הוא לא תומך בטכנולוגיות קצה שקרוב למדי יהיו זניחות ולא חשובות לחלוטין לפותח הדיון.

כנל לגבי המעבד והזכרון. יתרה מכך, האצת המעבד ב600-800MHZ נוספים ע"פ תדר הבסיס שלו באמצעות המהרה פשוטה צריכה לסדר כל בעיה של ניגון תוכן 1080P בשילוב עם כרטיס המסך הזה. אז מה שבעצם יעניין אותצך יהיה אולי מארז וספק כח חדשים וקשיח חדש ומהיר בעל קיבולת גבוהה.

יש פה הרבה מאוד מקום לכסף להחסך בקיצור.

פורסם

מה רע בכרטיס מסך HD3850??

אין בו רע..רק שהוא יחסית גדול, רועש, וצורך אנרגיה יותר ממה שהוא נותן תועלת לשימושים שלך. עכשיו אני גם לא בטוח שיש לו האצת חומרה בסרטים (יכול מאוד להיות שכן אנלא יודע) ואם לא אז הוא ממש מיותר לך כי הכרטיס מסך תפיקדו לעזור למעבד בסרטים כבדים. יהיה לך בעייה להכניס אותו למארז קומפקטי נדמה לי. במידה ולא..תוכל עדיין להשתמש במפרט שהצעתי רק ללא הכרטיס ובהפרש תוכל אולי לקנות כבר HDD.

פורסם
  • מחבר

אין בו רע..רק שהוא יחסית גדול, רועש, וצורך אנרגיה יותר ממה שהוא נותן תועלת לשימושים שלך. עכשיו אני גם לא בטוח שיש לו האצת חומרה בסרטים (יכול מאוד להיות שכן אנלא יודע) ואם לא אז הוא ממש מיותר לך כי הכרטיס מסך תפיקדו לעזור למעבד בסרטים כבדים. יהיה לך בעייה להכניס אותו למארז קומפקטי נדמה לי. במידה ולא..תוכל עדיין להשתמש במפרט שהצעתי רק ללא הכרטיס ובהפרש תוכל אולי לקנות כבר HDD.

תשמע יש לי גם HD4650 במחשב כאילו מבחינת ביצועים אין הבדל בין ה HD4650 ל HD3850 אז אני יכול להשתמש בו לHTPC

פורסם
  • מחבר

טוב שיכנעתם אותי להשקיע קצת יותר

אפשר לחרוג לכיוון 1600 גג.

ד"א הכרטיס מסך הוא HD4650 אני יעביר אותו מהמחשב שלי כי הוא קטן יותר ואין הבדל ביצועים בינו לHD3850 וHD 3850 יכנס בקלות במארז של הנייח שלי.

אז ככה כרטיס מסך HD4650

כונן קשיח 250GB ספייר יש לי.

פורסם
  • מחבר

מקפיץ עזרה :)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים