עבור לתוכן

משהו לא ברור בכרטיסי מסך החדשים...

Featured Replies

פורסם

איך ב readonhd7970 יש 3gb ובgeforce gtx 680 . שהוא נחשב בתור המנצח שלו כביכול יש רק 2 gb ??

פורסם

נכון, GTX680 חזק ויקר מ-HD7970 והוא מכיל נפח זכרון גרפי של 2GB לעומת 3GB ב-HD7970, הבדל זניח לרוב.

פורסם
  • מחבר

אוקיי , ועכשיו אם תוכל להאיר את עיני ולהסביר :

א . מה אם כן היה הרעיון שלהם להשיק כרטיס מנצח עם פחות זכרון גרפי מREADON

ב. מה בדיוק תפקידו של הזכרון הגרפי הזה בשטח ?

ג. כתבתם כאן פעם שהכרטיס לא מתאים לבעלי רזולוציות של 1920X1020 .... האם זה נכון

פורסם

שטח (או מפח אם תרצה) הזכרון הגרפי מוקצה לאחסון של טקסטורות ואובייקטיים גראפיים, שיטת האחסון נעשית במעין צורה מטמתית. כשהשטח מלא? אותו המידע הגרפי מתחיל להתמלא בזכרון ה-RAM במערכת (שהוא זכרון יותר איטי ולא מיועד לדברים שכאלו באותה המהירות של הזכרון הגרפי ע"ג לוח כרטיס המסך). כשמדברים על רזולוציית 1920X1080, ברוב המשחקים הגדול אפילו על הגדרות גרפיות מקסימאליות תפוסת הזכרון הגרפי לא גדולה לכן לא יהיה שום הבדל בין 2GB לבין 3GB פשוט כי הוא לא יבוא ליידי ביטוי. שימוש ב-3GB אצל AMD בא לתת דגש בעיקר לרזולוציות גבוהות יותר כדוגמאת 2560X1600 או 5760X1200 וגם שם, לרוב ההבדל זניח.

לדעתי גם HD7970 וגם GTX680 (אני מתייחס אליהם בצורה דיי שווה, בסה"כ הבדל הכח הגרפי בניהם קטנטן) יהוו לרוב המשתמשים אוברקיל ברזולוציית 1080P היות ורוב הכותרים ירוצו בצורה מעולה גם עם כרטיסי מסך בעלות כמעת נמוכה בחצי כמו GTX570 או HD7850.

פורסם

לדעתי ההבדל הוא די משמעותי אם מסתכלים קצת קדימה.

אני על רזולוציה של 1200p ובאטלפילד על ultra עם פילטרים לא על המקסימום תופס 1.4-1.7gb מהזיכרון הגרפי.

אני עם 7970 אז עדיין יש המון זיכרון פנוי.

בוא ניקח שנה קדימה, אני מאמין שמשחקים יצטרכו במינימום 2gb.

במקרה של ה 680 מצב כזה של זיכרון מלא עד אפס מקום יגרום לתקיעות ועבודה לא חלקה של המשחקים.

שזו בדיוק הסיבה שעברתי משני כרטיסים של 560ti

לכרטיס בודד עם יותר זיכרון.

עכשיו אני יכול לשחק עם פילטרים ללא תקיעות stuttering מעצבנות שממש מפריעות לחווית המשחק.

וכמובן בעתיד עדיין יש את האפשרות של להוסיף כרטיס נוסף.

פורסם

אלא שזה לא ממש נכון מ2 סיבות:

1. הרזולוציה לא עולה בקצב כל כך מהיר.

2. אני לא יודע לפי מה אתה מסתכל ומחליט שהכרטיס מנצל 1.4-1.7GB, אבל שוב, לא כך הדברים נמדדים. עבור 1080P - 1200P בדרך כלל לא תראה הבדל בין כרטיסים עם 1GB ל2GB ומעלה.

פורסם

אלא שזה לא ממש נכון מ2 סיבות:

1. הרזולוציה לא עולה בקצב כל כך מהיר.

2. אני לא יודע לפי מה אתה מסתכל ומחליט שהכרטיס מנצל 1.4-1.7GB, אבל שוב, לא כך הדברים נמדדים. עבור 1080P - 1200P בדרך כלל לא תראה הבדל בין כרטיסים עם 1GB ל2GB ומעלה.

אני מחליט לפי msi afterburner יש אפשרות לראות כמה מהזיכרון בשימוש.

עם הכרטיסים הישנים הניצול היה על 100%

קבוע.

עכשיו הוא על פחות או יותר חצי, תלוי במפה ובהגדרות.

נכון שהרזולוציה לא תעלה אלא אם כן יהיה מעבר לשלושה מסכים.

אבל במשחקים כבדים כמו באטלפילד וskyrim (בטח טעיתי באיות) הניצול הוא הרבה יותר גבוה ו1gb לא מספיק.

פורסם

לא בהכרח צריכת הזיכרון עולה ולא תמיד הצריכה תהיה שווה בשתי ארכיטקטורות שונות של מעבדים גרפיים.

פורסם

נקודה מעניינת :) מעקב

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים