עבור לתוכן

ייעוץ לגבי כרטיס קול ורמקולים חדשים

Featured Replies

פורסם

סוף סוף אחרי משהו כמו 7 שנים ה-JBL CREATURE 2 שלי נשרף והגיע זמן להתחדש בציוד חדש ! :)

אז ככה סאונד ממש ממש חשוב לי , מוזיקה היא חלק גדול מהחיים שלי והתחלתי בזמן האחרון להתעסק באופן חובבני ביצירת מוזיקה במחשב , גם סרטים ומשחקים אבל מוזיקה זה העיקר , אני לא מבין גדול בכל מה שקשור לציוד אז פה אני אצטרך את עזרתכם .

איזה רמקולים הכי טובים לפעולות שציינתי ? 2.1 ? 5.1 ? או בכלל מוניטורים ?

ואיזה כרטיס קול הכי כדאי ? יש לי REALTEK HD ONBOARD , אני ארגיש בהבדל עם כרטיס אחר ?

התקציב שלי הוא 1600 ש"ח גם לכרטיס קול וגם לרמקולים , מקווה שנצליח לבנות משהו טוב !!

תודה :)

פורסם

אם מדובר על מוזיקה נטו אז אני לא רואה צורך במשהו מעבר ל-2.0 או 2.1.

סוג כרטיס הקול שתצטרך תלוי מאוד במה שאתה מגדיר כיצירת מוזיקה. במידה ואתה צריך כרטיס שיתמוך ב-ASIO וזה כל הדרישות מבחינת "יצירת מוזיקה", אז בערך כל כרטיס יתאים. במידה ויש לך דרישות שונות אז כבר צריך לכוון לכרטיסים שהם לא בדיוק מה שנמצא ב-mainstream של משתמשי מחשב.

פורסם
  • מחבר

לא משהו רציני בכלל ... משחק עם האבלטון ואולי אני אחבר איזה מקלדת שליטה בעתיד , נראה לי שאני כן צריך ASIO כי עכשיו מותקן לי ה ASIO4ALL במחשב .

שכחתי לציין שבאס גם מאוד חשוב לי וגם שהעוצמה לא תהיה חלשה מדי , האם ברמקולים 2.0 יש באס כמו ב2.1 ?

פורסם

אם אתה מחפש רמקולים מוניטורים סבירים - התקציב שלך די גבולי גם ליד שניה. אם תתאזר בסבלנות ותעמוד עלהמקח תוכל למצוא מוניטורים קטנים סבירים בתקציב שלך (לדוגמא KRK קטנים או ברניגר truth).

מבחינת שיפור המקור, יש היום כמה USB DACs לא רעים במחירים נמוכים למדי.

אם אתה מתכוון לחבר מקורות אנלוגים למחשב (גיטרה חשמלית או מיקרופון), מדובר בסיפור שונה ותזדקק לכרטיס קול עם כניסה איכותית ו-preamp מובנה או חיצוני.

פורסם

תשכח מ-USB DAC אם אתה רוצה איזשהו קשר ליצירת מוזיקה.

אני יכול להעיד שגם כרטיסי קול איכותיים שמיועדים למשתמש הממוצע (לדוגמא Xonar D2), אינם מתאימים ליצירת מוזיקה ברמה שהיא מעבר למינימום ברגע שנדרש להקליט ממקורות חיצוניים. יש אפשרות לעבוד עם ASIO, הוא נשמע מצוין, וברגע שעובדים עם ASIO4ALL הדיליי שלו נמוך מאוד, ולרוב המוחלט של המשתמשים שמשחקים עם תוכנה או שתיים ליצירת מוזיקה זה מספיק. אבל להקלטה אין ספק שצריך דברים אחרים (ופה אני לא מומחה גדול ולכן לא אוכל להמליץ על דגמים).

מבחינת רמקולים, במידה ואתה מתכנן ליצור מוזיקה בעיקר בשביל הכיף באופן חובבני ביותר, ובמידה ורוב השימוש הוא בעצם האזנה למוזיקה, אז אפשר לבדוק את ה-Solo למיניהם.

חשוב שתבחר בהתאם לצרכים שלך, כיוון שאני מכיר המון אנשים שרצו "ליצור" מוזיקה, ואחרי יומיים עם התוכנות האלה נשבר להם וחבל על כל הכסף שהם זרקו על הציוד.

פורסם
  • מחבר

אוקיי אז נראה לי אני אוותר על ההקלטה בינתיים גם ככה אין לי ציוד ולא יהיה לי בזמן הקרוב , אז איזה כרטיס יהיה מומלץ ?

וקראתי קצת בנושא ונראה לי שרמקולים 2.1 יותר מתאימים לי בינתיים , איך ה ALTEC LANSING MX6021 ?

תודה על התשובות !

פורסם

אלא אם אתה עובד במרחב מאוד מצומצם, לך על מערכת 2.0 איכותית.

הרמקולים מסדרת סולו מאוד מומלצים כאן ובמקומות אחרים.

ביד שניה יש כאמור מוניטורים סבירים בתקציב שלך. פחות "מוזיקליים" אבל מאוד מדויקים.

מבחינת כרטיס קול יש לך מגוון אפשרויות.

אתה צריך להחליט אם מתאים לך כרטיס פנימי או חיצוני (USB) ומה הדרישות המדויקות שלך.

אם אתה מעוניין לשמור אופציה של הקלטה ויצירת מוזיקה בעתיד - נסה למצוא ציוד משומש של Emu M-audio ESI וכד' (למידע ספציפי חפש ביקורות ודיונים בפורומים הנוגעים לדבר).

אם חשובה לך רק איכות המוזיקה נטו ואין לך כוונה להקליט, אני שב וממליץ לך לשים עין על DAC-USB איכותי. בשנים האחרונות נכנסו הסינים נכנסו לשוק הזה בצורה חזקה, התוצאה היא כרטיסי קול יחסית זולים עם יכולות שפעם נמכרו רק תחת מותגים פלצניים ובמחירי פלצות.

פורסם

fungiman, צריך לעשות הפרדה ברורה שנראה שאנשים איבדו אותה לגמרי. USB DAC אינו כרטיס קול, הוא DAC. נכון שלהרבה אנשים זה כל מה שצריך (לשמוע מוזיקה בסטריאו, ולשכוח מכל השאר), אך הם מסורסים בכל דבר אחר. כל אחד צריך לבחור לעצמו מה הוא רוצה לקבל, אך חשוב להיות מודעים למגבלות של האופציה הזו.

בחזרה לנושא, נתחיל ברמקולים. ראשית תתחיל מלקרוא את הביקורות במדור ביקורות הסאונד של האתר. יש שם סקירה על ה-Solo ועל ה-Altec.

בנוגע לכרטיס קול, קודם תראה כמה נשאר לך אחרי הרמקולים, ותחליט בדיוק מה אתה רוצה לקבל מכרטיס הקול ואז נוכל להמליץ לך. אם כל מה שאתה רוצה זה אך ורק לשמוע מוזיקה בסטריאו אז USB DAC כלשהו יכול להיות אחת מהאופציות שכדאי לבדוק.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים