עבור לתוכן

מתאם בין 12V של אוטו לחיבור 220V של בית

Featured Replies

פורסם

יש לי משאבה שמתחברת לחיבור 12V של האוטו

החיבור הזה: http://img.diytrade.com/cdimg/1043988/17875698/0/1293428127/Dual_2_Port_USB_12V_Car_Charger_Adapter_for_Ipod_MP3_MP4.jpg

ואני רוצה לחבר אותו לחיבור חשמל בביתי

הבעיה היחידה שאני גם צריך את המשאבה באוטו ככה שאני לא רוצה לחתוך את הכבל ולהלחים חיבור חדש אלא למצוא מתאם בין החיבור 12V של האוטו לחיבור 220V של הבית

שאלתי שלוש חנויות בעירי וחוץ מזה שהם אמרו שאין להם הם גם אמרו שמתאם כזה צריך להיות ספק גדול ויקר ולא מתאם קטן

מה שדי הפליא אותי התחשב המוצר הבא שמצאתי בebay:

http://www.ebay.com/itm/110V-220V-AC-to-12V-DC-EU-Car-Power-Adapter-Converter-/330609261230?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4cf9d8faae#ht_2564wt_1397

השאלה שלי היא אם בעלי החנויות בעירי צודקים ומתאם כזה צריך להיות ספק גדול ויקר או שהמוצר בלינק למעלה כן יעבוד למרות שהוא זול וקטן

תודה רבה.

פורסם

לטעמי בחנות לא הבינו אותך נכון.

הם חשבו שאתה רוצה להשתמש במכשיר של 220v ברכב. זה באמת מצריך ממיר יקר יחסית (100 שקלים פלוס)

המתאם שמצאת בeBay מתאים, אך לטעמי ההספק שלו נמוך מדי (500mA זרם שמתבטא 6W).

בדוק במשאבה מהו ההספק שלה, אם מתאים דיינו.

אם לא, ניתן להלחים מתאם רכב לכל ספק 12V (אפילו ספק מחשב)

פורסם
  • מחבר

לצערי לא מצאתי כמה W הוא אלא רק מצאתי את הכיתוב הבא עליו:

mini air compressor 250

250psi portable 12volt

aircompresor

אם זה לא אומר כלום בקשר להספק מה אני צריך לחפש באיבי בשביל למצוא מתאם שיספק מספיק למשאבה לא משנה כמה W היא

תודה רבה לעזורים

פורסם

אתה צריך למצוא מה הספק המשאבה, או מה הזרם שהיא צורכת. בלי זה לא ניתן לדעת מה אתה צריך.

פורסם

חיפוש קל בגוגל של משאבה כשלך מראה שצריכת הזרם של המכשיר הינה 10A, קרי 120W.

כמובן שזה פי 20 ממה שנותן המתאם שמצאת.

זהו הספק ממש גבוה, אתה תתקשה למצוא פתרון מן המוכן.

פורסם
  • מחבר

קודם כל תודה על התשובות המהירות אבל יש לי עוד שתי שאלות בנושא

1.כמה קשה יהיה לי למצוא פיתרון מין המוכן מישהו פה מוכן אולי לחפש לי באיבי או בארץ כי מחיפוש שאני עשיתי באיבי לא מצאתי כלום? ואם אני יעבוד עם המשאבה על רמה נמוכה יותר זה כן יעבוד כמו שצריך?

2.כמה מסובך זה לעשות כזה מתאם והחלקים שדרושים לכזה מתאם קשים למציאה?

אם זה עוזר יש לי ידע בסיסי באלקטרוניקה וחשמל

פורסם

לדעתי הכי פשוט וזול יהיה להשתמש בספק של מחשב.

פורסם

ספק מחשב פשוט יתקשה לעמוד בעומס של 10A במסילת 12V בלבד. הוא מתוכנן כך שרוב העומס יפול ב5V, ורק אז הוא באמת יוציא 12V. אחרת המתח עלול לרדת ולהיות משהו כמו 9~10V, והא גם יתחמם מאוד.

פורסם
  • מחבר

אוקי אז אם ספק של מחשב הוא לא הפיתרון

איזה פיתרונות עוד יש לכם להציע?

תודה אבה לכולם

פורסם

אתה יכול להוסיף לו עומס ביציאת ה5V. נגד של 2.2 אום בהספק 15W יספיק. כל פתרון אחר יהיה יקר מאוד.

פורסם

היות והשימוש במשאבה ,אני משער, הוא לפרקים קצרים לא הייתי פוסל את השימוש בספק כוח של מחשב.

כמו כן, אם הסיני רשם 10A, קרוב לודאי שההספק האמיתי הוא חצי.

אני משתמש בספק של מחשב להזנה של מטען 12V 7A ללא בעיות כלל (מתח יציאה 12.5V) לאורך שעות.

ההרכבה ממש פשוטה, יש לקצר בין הכבל הירוק בהזנה ללוח האם עם אחד מהשחורים ,זה יאפשר את פעולת הספק.

ולהלחים זוג צהוב-שחור למתאם כזה (לתוך אחת מהנקבות במתאם) :

http://www.ebay.com/itm/Car-Cigarette-Lighter-Power-Plug-Cord-Adapter-Splitter-/390323773476?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item5ae11c2024

בנוסף, מומלץ, בגלל הזרם הגבוה, לאגוד מספר צהובים ומספר שחורים לקבלת כבל עבה יותר.

חפש בYouTube לפי"psu conversion to lipo"

פורסם

תמיד אני תוהה כשאני רואה את הדברים המפוקפקים האלה באיביי איך 12V 15A זה 150W...

פורסם

איבי מלא מוצרים עם טעויות בתיאור או בשם.

בתיאור הפריט רשום Model: CD-180W לך תדע מה תקבל.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים