עבור לתוכן

עזרה בבקשה LG LE50 EXPRESS

Featured Replies

פורסם

נתחיל בזה שאני סטודנט, גם עובד אבל לא מרוויח מספיק, כך שפתרון של לקנות לפ טופ חדש אינו אופציה.

לפ מדגם LG LE50 EXPRESS נפל לי על הרצפה וכעת כשאני מנסה להדליק אותו, אני מקבל הודעה של:

operating system not found

אני חושד שהדיסק הקשיח נפגש, דבר שמכעיס אותי, כי יש לי על זה מידע שאני צריך.

אם מישהו יכול להדריך אותי איך לבדוק את מקור הבעיה בעצמי, ואף לייעץ לי איך לקנות רכיבים ללפ טופ שלי בזול, אודה לו מאד.

תודה מראש חברים.

פורסם

שלום וברוך הבא לפורום.

מצטער לשמוע על האירוע הלא נעים, נקווה שנצליח לעזור לך.

יש סיכוי שהדיסק לא ניזוק אלא רק המגע בינו לבין הלוח.

כדי לאבחן אפשר לבצע מספר בדיקות. אם אין באפשרותך לבצע את כולן, בצע את מה שתוכל.

1) האם הדיסק הקשיח מזוהה בBIOS?

2) האם הדיסק הקשיח מזוהה כאשר מעלים מערכת הפעלה (לדוגמה לינוקס כלשהו) מCD / כונן USB?

3) האם המגעים בין הדיסק למחשב בסדר (לנתק את הדיסק הקשיח ולחבר חזרה)

4) אם הדיסק הקשיח לא מזוהה כלל, גם אחרי משחק עם החיבורים - האם הוא מזוהה במחשב אחר? אפשר להשתמש במתאם SATA-USB קטן כדי לחברו למחשב אחר

מדריך התחזוקה של המחשב יסביר לך כיצד לפרק את הדיסק:

http://tim.id.au/laptops/lg/le50.pdf

מסקנות שאפשר להסיק:

* אם הדיסק הקשיח לא מזוהה כלל - לא במחשב הזה ולא בשום מחשב אחר - כנראה הוא מת לחלוטין. יש לקנות דיסק חדש ואם יש מידע מאוד חשוב - לפנות לחברת שחזור מידע (סיפור יקר מאוד).

* אם הדיסק מזוהה במחשב אחר, אך לא במחשב הזה (גם לאחר בדיקה שהחיבורים תקינים) - ייתכן שהחיבור ללוח ניזוק פיזית ויש לתקן / להחליף את לוח האם - גם סיפור יקר.

* אם הדיסק מזוהה ואפשר לראות קבצים עליו, אך מערכת ההפעלה לא עולה - ייתכן שחלק מהמידע ניזוק. במקרה זה - גיבוי דחוף של כל המידע החשוב על הדיסק שעוד לא ניזוק, וסריקה פיזית מלאה של הדיסק. אם יש הרבה סקטורים פגומים או בעיות קריטיות אחרות - קניית דיסק חדש. אם אין - אפשר אולי להחזיק איתו עוד זמן מה, אך לא הייתי סומך עליו יותר מידי ומגבה לעיתים קרובות. בכל מקרה, אם ניזוקו קבצי מערכת, ייתכן שיהיה צורך בתיקון מערכת ההפעלה או אף התקנה מחדש.

* אם משחק עם החיבורים פתר את הבעיה והכל עובד - מצוין, אך בכל זאת יש לבצע סריקה פיזית מלאה לאיתור סקטורים פגומים ולפעול לפי ההנחיות לעיל.

פורסם
  • מחבר

רב. תודות. יש לי חבר שחי מחשבים וחומרה. אני אעביר לו את המייל יחד עם הלפ טופ. עדיף שמישהו שחי את הנושא התעסק עם זה.

אעדכן אותך, איך הלך. תודה :-)

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים