עבור לתוכן

זרם לאוזניות

Featured Replies

פורסם

אהלן,

יש לי כמה שאלות שאני אפילו לא בטוח שזה המקום הנכון לשאול.

נגיד שיש לי תקע mono לשקע של האוזניות בטלפון הסלולרי שלי. התקע מתאים להלחמה - האם אני אוכל לבנות מעגל חשמלי שיתחבר לשקע של האוזניות וייתן לי זרם קבוע? (בהינתן קטע אודיו שהוא פשוט... קבוע. תדר ספציפי עוצמה ספציפית, לא משתנה)

האם הזרם עובר לאוזניות באופן רציף (עד כמה שאפשר) או שיש קפיצות כלשהן? (כמו שהאורות מהבהבים בתדר מספיק גבוה כדי שלא נשים לב להבהוב)

ודבר אחרון - מה גורם למכשיר "לדעת" שמחוברת אליו אוזנייה? נגיד אם אני עכשיו אשתמש בחיבור male to male שיש לי, הטלפון לא יזהה את זה בגלל שאין מעגל סגור או שיש סיבה אחרת?

פורסם

צליל שאתה שומע הוא גל שחוזר על עצמו בתדירות מסויימת.

אוזניות מתרגמות גל חשמלי לגלי קול.

זרם קבוע לא יתרגם לצליל, כי אין לו תדר.

פורסם
  • מחבר

אהה.... עוצמה של הזרם והתדירות.... זה באמת נשמע כמו מספיק

הממ... מה אם זה סטריאו? אפשר לעשות 2 גלים נפרדים ככה שהסכום שלהם קבוע?

פורסם

מה ? מה הקשר לסכום שלהם ?

סטריאו = אתה צריך להעביר 2 גלים.

פורסם
  • מחבר

אני רוצה זרם קבוע. אבל במחשבה שנייה לא סביר שאני אצליח לעשות משהו כזה, אז אני פשוט אוותר על היציאה של האוזניות ואשתמש בבטרייה +כמה אקסטרה רכיבים במקום בטלפון סלולארי...

פורסם

רק עכשיו הבנתי מה אתה רוצה לעשות.

חשבתי שרצית ההפך - "להשמיע DC" לאוזניות.

אני לא יודע אם זה אפשרי, בדר"כ נמנעים מלהוציא DC בשקע הזה כדי לא לקלקל את הצליל, כך שאולי יהיה מנגנון שימנע את זה.

בטריה נשמע הגיוני יותר..

פורסם

הסיבה שלא מוציאים DC היא שהוא שורף את האוזניות. כמה mV או אפילו כמה עשרות mV הם לא בהכרח בעיה, אבל מעבר לזה ואתה נכנס לאיזור שבו הזרמים באוזניות גדולים מדיי ושורפים אותן. בדר"כ אין אפשרות להוציא DC מיציאת אוזניות של מכשירים כאלה (יש שם הגנה נגד זה).

אם כל מה שאתה צריך זה מקור זרם קבוע, למה בכלל להשתמש בפלאפון? יש לא מעט מעגלים פשוטים מאוד שעושים את זה. אתה יכול למצוא עשרות ומאות מעגלים כאלה בגוגל תוך מספר דקות.

פורסם

אכן, זה לא הפורום הנכון.

מה שכן, הנה לינק לאתר שמסביר איך עושים את מה שאתה רוצה.

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים