עבור לתוכן

תוכנות לדעת זמן חיים שנשאר לחומרה

Featured Replies

פורסם

כשעשיתי קורס של טכנאי מחשבים אמרו לנו שיש תוכנות שאומרות כמה זמן נשאר לחומרה שלנו לפעול (זמן שנשאר לה לעבוד תקין)

אני מתאר לעצמי שהתוכנה רושמת בערך ולא הכי מדוייק כמה זמן נותר לחלקים לחיות אם אפשר שמות או קישורים של תוכנות כאלה זה יעזור לי מאוד, תודה מראש :xyxthumbs:

פורסם

אין דבר כזה ואין דרך לבדוק דבר כזה

פורסם
  • מחבר

אתה רוצה להגיד לי שהם סתם אמרו לנו?

לפי דעתי קיימת איזה תוכנה שמחשבת לפי זרם חשמל בספק שמגיע ללוח האם/ חימום של המעבד/ אזורים פגומים בזיכרון/ סקטורים פגומים בדיסק קשיח או משהו בסיגנון... :s05:

פורסם

כן, או שלא הבנת, או שהם דבילים.

אתה יכול לבדוק מצב תקינות של זכרון\סקטורים פגומים בדיסק קשיח ולהבין שהדיסק קשיח נדפק\מתחיל להידפק

בקשר לזרם, אם ספק כוח מוציא זרם שהוא לא אמור להוציא גם יש בעיה מן הסתם והמצב לא תקין

וגם אם המעבד מתבשל כל היום ב100 מעלות זה לא בדיוק תורם לו

אבל שום דבר מזה לא יכול לתת שום תחזית לגבי העתיד

פורסם

יש S.M.A.R.T בהרדיסקים שמתריע על חריגות, ובכונני SSD מעריך את הזמן שנשאר לכונן על פי מספר הכתיבות לזיכרון (שמוגבל לכמות מסוימת).

חוץ מבכונני SSD אי אפשר לקבל מדד זמן לכשל צפוי מתוכנה/ציוד.

כל עוד הכשל לא ידוע מראש כחלק מתכנון המוצר, ועל פי מדדים מוגדרים וברורים, אין שום דרך לתוכנה(או למשתמש) לדעת מתי זה יתקלקל.

כל מה שאפשר זה להעריך על פי נסיון/סטטיסטיקות טווח למוצרים מסוימים.

כרטיסים גראפים חזקים למשל, אחרי 3 שנים הסיכוי לתקלות עולה במאות ואלפי אחוזים.

פורסם

אפשר להעריך את משך הזמן הנותר עד לתקלה, סטטיסטית לפי MTBF ידוע (Mean Time Between Failure).

כמובן שזה בלתי אמין לגבי פרט אחד, למשל הארד דיסק במחשב שלך, אבל אם יש לך אלפי מחשבים אז זה כבר הופך למידע מועיל.

בדיוק כמו שבהטלת מטבע פעם אחת לא ניתן להעריך את הסיכויים לעץ או פלי, אבל אם נטיל מספיק פעמים (הרבה ..) אז ניתן לאמר

שהתוצאות תהיינה בקירוב 50:50 וככל שנטיל יותר פעמים תתכנס התוצאה עוד יותר קרוב לערכים הנ"ל.

פורסם
  • מחבר

אפשר להעריך את משך הזמן הנותר עד לתקלה, סטטיסטית לפי MTBF ידוע (Mean Time Between Failure).

כמובן שזה בלתי אמין לגבי פרט אחד, למשל הארד דיסק במחשב שלך, אבל אם יש לך אלפי מחשבים אז זה כבר הופך למידע מועיל.

בדיוק כמו שבהטלת מטבע פעם אחת לא ניתן להעריך את הסיכויים לעץ או פלי, אבל אם נטיל מספיק פעמים (הרבה ..) אז ניתן לאמר

שהתוצאות תהיינה בקירוב 50:50 וככל שנטיל יותר פעמים תתכנס התוצאה עוד יותר קרוב לערכים הנ"ל.

יכול להיות שזה הם התכוונו אבל פשוט לא אמרו לנו שזה לא למחשב בודד

פורסם

וגם הנתון הזה לא קיים כמעט באף רכיב חוץ מהרדיסקים.

בMTBF משתמשים בעיקר במוצרים עם חלקים מכאנים יקרים או שיש בהם חשיבות רבה להבטחת אמינות ללקוח.

לא נראה שיצרן DVDROM יטרח לבדוק או לדווח על הMTBF (שלא תמיד מחמיא) כשהחלפת כונן עולה 20 דולר ואין עניין של איבוד מידע בתהליך.

אם הייתי מנהל היצור של הDVDROM הייתי מודיע לעיתונאי ששואל אותי לגבי זה "buy another DVDROM if its so fuking important to you and fk off".

רכיבים אלקטרונים כמו לוחות וכרטיסים ומעבדים יכולים לחיות בדרך כלל הרבה מעבר לתקופת הרלוונטיות שלהם כל עוד הם פועלים בתנאים סבירים.

יש רכיבים שפועלים לא בתנאים סבירים, כמו למשל כרטיסים גראפים חזקים שלא בנויים לשרוד סטטיסטית יותר מכמה שנים בודדות, הם צורכים הרבה חשמל, שוברים שיאים בהתחממות הרכיבים, וכמעט מיועדים להיכשל עם הזמן.

וגם בזה אני יכול לשמוע את מנהל המוצר אומר משהו כמו "after 3 years its garbage anyway, so who the fk care. buy a new card like everyone else and fk off" :nixweiss:

פורסם

טוב, אז מהיום : MTBF = MoTher Bastard Fucker

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים