עבור לתוכן

מה ללמוד ? עזרה

Featured Replies

פורסם

האמת היא שהדרישה לתואר שני לא כ"כ נפוצה בשוק אלא אם כן מדובר בהתמחות ספציפית שחברה ספציפית מחפשת.

לגבי הנדסה - אם מדובר בחומרה אז השוק בארץ לא כ"כ מפותח ודי מצומצם (יחסית לתוכנה למשל)

• תגובות 30
  • צפיות 3.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני מקווה שלא אכפת לך שאני חוטף לך את הת'ארד, פשוט גם אני בדילמות לגבי מסלול הלימודים שלי..

מה באמת האופציות בארץ למי שסיים תואר בהנדסת מחשבים? האופציות בנוגע להנדסת תוכנה הם מוכרות פחות או יותר, אבל מה לגבי הנדסת מחשבים?

בעיקרון אני מדבר בעיקר על תואר B.Sc בהנדסת מחשבים באוניברסיטה העברית או בבן גוריון.

אם יש למישהו גם המלצות או סתם דברים שכדאי לי לדעת או לקחת לתשומת ליבי אני גם אשמח לשמוע.

פורסם

א. מהנדס מחשבים שלמד בעברית יכול בקלות לעבוד בכל מה שיכול מהנדס תוכנה(מדעי המחשב).

ב. יש גם מספיק משרות למהנדסי מחשבים. אם זה VLSI או תחום דומה, יש דרישה למהנדסים.

פורסם

מדמ"ח והנדסת תוכנה אלו לא אותם מסלולים, אתם בטוחים שאתם לא מבלבלים בין מונחים?

מזה "מהנדס מחשבים" בכלל?

פורסם

א. מהנדס מחשבים שלמד בעברית יכול בקלות לעבוד בכל מה שיכול מהנדס תוכנה(מדעי המחשב).

ב. יש גם מספיק משרות למהנדסי מחשבים. אם זה VLSI או תחום דומה, יש דרישה למהנדסים.

אני מודע לכך שבוגר הנדסת מחשבים לא יתקשה במציאת עבודה בתור מתכנת, אבל עד למרות שאני נמשך לצד התיכנות בעולם המחשבים, עולם החומרה נראה לי הרבה יותר מרתק, עם תיכנות יש לי היכרות קלה (טיפה מניסיון אישי, וקצת יותר מניסיון של אנשים בסיבבתי שעובדים בזה) ובדיוק בגלל זה אני רוצה להבין מה אפשר לעשות עם תואר בהנדסת מחשבים שהוא שונה מהתואר במדעי המחשב ובהנדסת תוכנה, משהו שהוא לא תוכניתן.

תודה.

מזה "מהנדס מחשבים" בכלל?

בהודעה הקודמת שלי יש לינקים לדף על הנדסת מחשבים באתר של בן גוריון והעברית, תיכנס אולי זה יענה לך על חלק מהשאלות (כנראה שלא על כולם.. אני קראתי שם ועדיין יש לי המון שאלות..).

פורסם

תכלס זה הנדסת חשמל למחשבים. השם שהם משתמשים בבן גוריון מבלבל, אפשר לחשוב שכולכם פה מתכוונים להנדסת תוכנה. תיהיו יותר ספציפיים, אני בטוח שיש עוד כמה שיתבלבלו.

פורסם

טוב, לגבי זה שזה מבלבל אני חייב להסכים איתך, יש המון תארים שונים ומשונים בתחום המחשבים.. רק בבן גוריון יש: מדעי המחשב, הנדסת תוכנה, הנדסת מערכות מידע, הנדסת מחשבים והנדסת חשמל ומחשבים..

פורסם

מהנדסי מחשבים בערך מגשרים בין מדעני מחשב למהנדסי חשמל.

בפועל כששני התחומים נפגשים בתעשייה, לכל אחד חסר ידע מהתחום של השני. כאן נכנסים מהנדסי מחשבים.

תחשוב למשל על פיתוח מכשירי ה-GPS. ברור שמדען מחשב לא יודע בדיוק לעבד אותות, לבנות מעגלים ובכלל כל מה שקשור לפיסיקה והנדסה.

צריך לשלוח אות ללוויין ושהוא יחשב לך את המיקום וישלח חזרה.

מהנדס חשמל לא בדיוק יודע אלגוריתמיקה (אולי היום קצת יותר) וכל מה שקשור בחישוב מסלולים.

ברור שיש כאן תחום שהוא באמצע וצריך שפה משותפת.

בנוגע לפיתוח, תחשוב על כונן SSD. מדעני מחשב יודעים כמה IO זו פעולה יקרה ואת המגבלות של הדיסקים הקשיחים (וטייפים פעם :) )

אבל אין לו פיתרון ברמה החומרתית. מהנדסי חשמל לא מכירים בבעייה הזאת ולכן לא עוסקים בפיתוח כזה. מהנדסי מחשבים מכירים את הצרכים

בשני הצדדים.

פורסם

נשמע מעניין :xyxthumbs:

ועכשיו השאלה שחייבת להגיע, יש עבודה בתחום בארץ? חברות ששוכרות מתכנתים יש מאות בארץ וזה לא בעיה יותר מידי להשיג עבודה טובה (במיוחד אם אתה מכיר אנשים בתחום) אבל יש שוק לבוגר הנדסת מחשבים בארץ?

ואני חייב להגיד שוב, תודה - אתה עוזר לי מאוד.

פורסם
  • מחבר

כן , אני יודע שהבחינה במאי , אני לומד כבר שלושה חודשים חשמל ומריץ את הבגרויות של העשור האחרון .

אין לי בעיה שאתה "חוטף" את השרשור , גם לי זה עוזר .

אבל חיבת להשאל השאלה : גיל , האם בוגר מדמח אינו יכול ללמוד עיבוד אותות , מעגלים ופיסיקה . השאלה יכולה גם להיות הפוכה : האם מהנדס חשמל אינו יכול ללמוד אלגוריתמיקה או חישוב מסלולים ?

פורסם

יכול ויכול,

במעגלים ופיזיקה בדרך כלל מדמ"ח לא נוגעים (מרצון), בעיבוד אותות יותר נפוץ.

מהנדס חשמל יכול ולרוב לומד אלגוריתמיקה וגם לומד לתכנת, ויכול גם לתכנת לא פחות טוב ממהנדס תוכנה\מדמח (שבניגוד למי שהגיב פה, אין משהו שמדמ"ח לומדים ומהנדס תוכנה לא לומד\לא יכול ללמוד)

למהנדסי מחשבים לא חסר עבודה, הם משתבצים לתפקידים גם של מהנדסי חשמל\תוכנה לפי רצון ויכולת.

צריך להבין שהתארים האלו דומים (מחשבים-תוכנה ומחשבים-חשמל, וגם תוכנה-חשמל) ואם רוצים הם יכולים להיות מאוד דומים

מה הכוונה- תואר בהנדסת חשמל ומחשבים זהים באיזה 70%, כידוע יש הרבה בחירה בתואר, ואם תרצה לבחור דברים כאלו ואחרים אז התארים יהיו גם 90% אותו דבר , ז"א שלאחד יהיה רשום מהנדס חשמל, לשני מהנדס מחשבים ובפועל הרשימת קורסים\ידע שלהם יהיו זהים.

כנ"ל תוכנה\ומחשבים

וגם מהנדס חשמל יכול ללמוד לתכנת (במסגרת התואר) ברמה שמספיקה לקחת אותו לתפקיד של מהנדס תוכנה\מדמח

פורסם

(שבניגוד למי שהגיב פה, אין משהו שמדמ"ח לומדים ומהנדס תוכנה לא לומד\לא יכול ללמוד)

פרוייקט תוכנה ? אין.

סדנה ? אין.

קורסי בחירה מתקדמים ? הרבה פעמים לא יכולים לקחת בגלל דרישות קדם.

קורסי ליבה של מדמ"ח - שם זה בחירה.

לא מדובר על איזה אגו טריפ. הם לומדים מלא דברים שאני לא לומד ולא יכול ללמוד.

לעבוד כמתכנת אפשר אחרי קורס תכנות. זה שכולם אח"כ עובדים זה לא אומר כלום. רמת הידע התיאורטי שונה לחלוטין, וכן, זה משליך.

אני למשל, למדתי גם עיבוד אותות. אבל אני לא משלה את עצמי שהידע שלי זה ידע של מי שלמד את זה בהנדסה.

פורסם

איפה אתה לומד?

אם אין שם ב4 שנתי פרויקטים\סדנאות\גישה לקורסי בחירה מתקדמים משהו ממש דפוק, זה אמור להיות ההפך.

בטכניון 4 שנתי לומדים את מה ש3 שנתי לומדים (+-), ובנוסף מבצעים עוד פרויקטים\סדנאות\קורסי בחירה\קורסים מתקדמים

אני גם לא מבין איך אפשר להספיק פרויקטים\סדנאות\קורסים מתקדמים ב3 שנים, הרוב הולך על קורסים בסיסיים ולשחק בקקי

פורסם

ת"א.

איפה אתה לומד?

אם אין שם ב4 שנתי פרויקטים\סדנאות\גישה לקורסי בחירה מתקדמים משהו ממש דפוק, זה אמור להיות ההפך.

בטכניון 4 שנתי לומדים את מה ש3 שנתי לומדים (+-), ובנוסף מבצעים עוד פרויקטים\סדנאות\קורסי בחירה\קורסים מתקדמים

נשמע הגיוני, אבל לא תוקעים לכם את כל הפיזיקה והקורסים של הנדסה ?

פורסם

אני לומד חשמל אז אני מכיר רק בצורה שטחית

גם ב3 שנתי, וגם ב4 שנתי, צריך לקחת פיזיקה 1, ועוד 2-3 קורסי בחירה מדעיים

חוץ מזה כנראה שקיימים גם הבדלים בקורסים שניתנים ע"י מדעי המחשב (לדעתי מדעי המחשב עושים כמה קורסים שהם יותר תאורתיים), לא מכיר מספיק לפרט ואין לי כוח להשוות בסילבוסים :P

נ.ב. ברור לי שיש הבדל בין תוכניתן ובין בעל תואר מבחינת תפקידים

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים