עבור לתוכן

מה ללמוד ? עזרה

Featured Replies

פורסם

אהלן לכולם ,

אני הנדסאי חשמל ואלק , בן 25 ( במאי 26 ) , פסיכומטרי 650 ( אנגלית 138 , מילולי 122 , כמותי 125 ) , פיזיקה 5 יחל 77 , מתמטיקה 5 יחל 93 .

הפסיכומטרי והפיזיקה מעט נמוכים מסיבות שונות , אך אני מאמין שאני יכול לשפר אותם ---> מה שיעלה לי בעוד שנה .

אני כרגע מבולבל ( לא יודע אם בצדק ) , אני מודע לעובדה שאני נמשך למדעי ההנדסה ( חשמל , מחשבים וכו ) ומדמח (שממנו אני חושש כי אין את המילה הנדסה לידו ) .

אני חשבתי הרבה על איך להוציא את השאלה הזאת : אני פשוט לא יודע מה ללמוד ציוני הסכם שלי נמוכים (אני מעוניין ללמוד באוניברסיטת ב"ש ) ומעבר לזה אני לא יודע לאיזה פקלוטה ללכת .

אני יודע שבצבא הייתי ביחידה טכנולוגית שמונה חודשים , שלאחריהם נשבר לי ועברתי לקרבי ( הנדסה) , כשהשתחררתי נהייתי מאבטח ממשלתי במשך שנתיים וקצת , אשר במהלכם עשיתי פסיכו , מתמטיקה ופיזיקה .

כעת אני לאחר טיול קצר בחול ( חצי שנה ) , עם הסכם המדובר , ועם כאב ראש מאוד רציני ,

אני יודע שאני טוב בתכנות ( מהשנים שלי כהנדסאי ) , אני יודע שאני יכול לשבת מול מחשב שעות (כל עוד אני עושה משהו ולא מסתכל בפייסבוק כמו מטומטם ) .

הכיוון שלי לעתיד זה אבטחת מידע , מכיוון שזה קושר את תחום האבטחה (שאיכשהו אני נמשך אליו ) , ואת תחום המחשבים (כנל) .

השנה אני לא מאמין שאני אתחיל ללמוד , משום שאני חוזר לארץ רק עוד חודש וההרשמה נגמרת ,מה גם שהסכם שלי בבאר שבע הנו 481 , וזה בלשון עדינה מעט נמוך .

אני מעוניין לעשות השנה מבחן 5 יחל פיזיקה (בחינת חשמל בלבד ) ופסיכו מחדש , ולאחריהם להתחיל ללמוד בפתוחה ( אפיק מעבר ) .

רעיונות , הצעות , הארות ושאלות יתקבלו בברכה .

אני יודע שהפתיחה נראית מעט מבולבלת , אבל עזרה ושאלות מבעלי ניסיון יעזרו לי להתמקד .

תודה מראש

• תגובות 30
  • צפיות 3.9k
  • נוצר
  • תגובה אחרונה
פורסם

אני לומד מדמ"ח בת"א, יכול להגיד לך שזה תואר ממש לא קל, ומאוד תיאורטי - שנה א' בעיקר לימודי מתמטיקה בקורסים של המתמטיקאים.

אם אתה נמשך להנדסה כל כך ומוכן לשלם את המחיר של עוד שנת לימוד, עדיף לך ללכת על זה.

אם יצא לך ללמוד מתמטיקה אמיתית, וזה הראש שלך, אז עדיף לך ללכת על מדעי המחשב.

כך או כך, שתי האופציות לא קלות וידרשו ממך המון מאמץ, במיוחד בשנה הראשונה.

פורסם

לפתוחה הולכים רק אנשים שאין להם בגרות ופסיכומטרי.

עם הציונים שלך(מה עם אנגלית ועוד מקצוע בחירה חוץ מפיזיקה?) אני מאמין שתוכל להתקבל למדעי המחשב בכל אוניברסיטה בארץ מקסימום תצתרך לשפר פסיכומטרי או פיזיקה.

היו לי ציונים טיפה יותר גבוהים וזה הספיק בשביל הטכניון בזמנו.

לגבי מקצוע, תבחר מה שאתה אוהב ומה שמעניין אותך אבל תדע שאפשר גם להתחרט, אני יודע שבטכניון למשל הרבה אנשים עוברים בין מסלולים כי בסה"כ יש הרבה קורסים משותפים לכולם(בעיקר מתמטיקה) לא יודע איך זה בבאר שבע.

בכל אופן לגבי ההבדל בין מדעי המחשבלהנדסת תוכנה, מהחיפושים שעשיתי בפורומים פה ובגוגל, 99% מהאנשים יגידו לך שאין שום הבדל פרט לשנת לימוד אחת מיותרת שעדיף להשקיע בצבירת ניסיון.

פורסם
  • מחבר

תודה על ההענות

לגבי שנה ראשונה שקשה מאוד , אני מודע לזה וחסכתי סכום כסף שאני מאמין שיחזיק אותי וייתן לי את האפשרות לא לעבוד או לעבוד בעבודה חלקית ( משמרת או שתיים בשבוע - בתקווה שאני אמצא כזאת ).

הסכם ההנדסי שלי כרגע הנו 481 ( בבאר שבע) , שזה לא מאפשר לי ללמוד בשום פקלוטה להנדסה .

לפתוחה חשבתי ללכת , משום שמרבית הסיכויים שגם השנה אני לא אתחיל ללמוד ( לצערי) , ואני לא מעוניין לתת לעוד שנה לרדת לטימיון .

אז לפחות שאני אתחיל ללמוד חומר של תואר ראשון , ולא אעמוד במקום .

הציונים שלי נמוכים מכיוון שבעת שלמדתי לפסיכו ולפיזיקה , עבדתי במקביל שש משמרות בשבוע .

פורסם

א. אל תיקח את האפיק מעבר באו"פ אלה אם אתה מוכן ללמוד מדעי המחשב במקום משהו שתרצה לעבור אליו.

תבדוק את סיכויי ההצלחה במסלול הזה, זה לא פשוט.

ב. לך להכוונה תעסוקתית.

פורסם

ג'ניה, בתור מישהו שעושה את התואר, אני אומר לך שיש הבדל.

איפה שאין הבדל זה בשוק, ובגלל זה נוטים להעדיף את התואר שמסיימים שנה קודם.

פורסם

ובתור משהו שסיים תואר ומכיר את השוק - ההבדל הוא בעיקר אם יורדים לרמות חומרה ולא תוכנה, או כשממשיכים לתואר שני.

למפתחים - אין כמעט שום יתרון - לא בגיוס ולא בעבודה היום יומית.

בכ"א לבחור - אל תבזבז את הזמן עם הפתוחה - תתעסק בלתת בראש בפסיכומטרי ופיזיקה ופתח בפניך את הדלתות שאתה צריך.

כרגע עם הציונים האלו בפיסיקה ופסיכו - אתה לא מתקבל לדעתי לאף אוניברסיטה במדעי מחשב / הנדסת מחשבים.

פורסם
  • מחבר

כרגע מה שאני מתכנן הוא לחזור ארצה עוד חודש , לעשות בחינה בפיסיקה (רק אחת מתוך ארבע) , לעשות את הפסיכומטרי חודש לאחר מכן .

אם יקבלו אותי לאוניברסיטה בצפיפות זמנים כזו בין קבלת הציונים אלך ללמוד באוניברסיטה .

אם לא ויאמרו לי שבאתי מאוחר מדי , אלך לפתוחה ואלמד משום שאני לא מעוניין שעוד שנה תלך לריק , במקרה הכי גרוע אני אמשיך בפתוחה או אתחיל את התואר הראשון בבאר שבע מהשנה הראשונה .

פשוט חבל לי לשרוף שנה , מבלי ללמוד שום דבר .

עריכה : ליביו , אתה יכול להבהיר את ההבדל ?

פורסם

בתור תואר של מהנדס יש לך אפשרויות הרבה יותר רחבות לתואר שני שלא קיימות עם תואר BA / BSC במדעי מחשב.

ליביו

פורסם

לדוגמה?

פורסם

כרגע מה שאני מתכנן הוא לחזור ארצה עוד חודש , לעשות בחינה בפיסיקה (רק אחת מתוך ארבע) , לעשות את הפסיכומטרי חודש לאחר מכן .

אני מקווה שאתה מודע לכך שהשאלון בחשמל בבגרות בפיזיקה הוא ב16 למאי..

פורסם

הכיוון שלי לעתיד זה אבטחת מידע , מכיוון שזה קושר את תחום האבטחה (שאיכשהו אני נמשך אליו ) , ואת תחום המחשבים (כנל) .

הנימוקים שלך לתחום אבטחת מידע נשמעים כרגע מצוצים מהאצבע (בלי להעליב). מקווה שאתה לא חושב שיש קשר בין עבודה באבטחת מידע לעבודה כמאבטח...

אכן אגב, זה תחום מעניין.

אם הכיוון שלך הוא להתמחות בפיתוח תוכנה, אני מייעץ לא ללמוד הנדסה.

אני יכול להעיד שהידע של חברי שלמדו הנדסה (ת"א, ב"ש) רדוד בצורה כמעט מעליבה לעומת מדמ"ח.

לעומת זאת, הם לומדים גלים, אלקטרוניקה, חומרה, דברים שאני למדתי אולי 6 שעות בכל התואר.

אין בכלל מה להשוות בין התארים. (כן, כולם עובדים בסוף באותה עבודה. ועדיין, ידע כל כך בסיסי חסר שם)

פורסם

בעיברית מי שלומד הנדסה לומד את רוב הקורסים של מדעי המחשב, כמובן שאת העיקריים (מבני נתונים, תכנות מונחה עצמים, אלגוריתמים,

מסדי נתונים, מערכות הפעלה...).

אבל אם יש כוונה לעסוק בפיתוח תוכנה, חבל על השנה.

פורסם
  • מחבר

לא נעלב , אלא להפך , תראה זה קוסם לי כל העניין של אבטחת מידע , למה ואיך ? אני לא יודע . ( פשוט ככה)

הוריי אינם מהנדסים / מנהלים בכירים באיזשהי חברת היי טק בינלאומית , ויכול להיות שזה דוקא עובד לטובתי.

להכיר מישהו שעובד בתחום הזה ספציפית אני לא מכיר , ואת החברים / בני משפחה שהם כן מהנדסים ( חברת ישראכרט , רפאל וכו)

לא יצא לי לדבר איתם עדיין .

אני במקום כרגע בחיים שלי שאני יודע שאתה יכול למצוא עניין כמעט בכל סוג של עבודה , ולא מדאיג אותי העניין שהתחום לא ימשוך אותי , אני אתן לך דוגמאה : פיתוח משחקים , לדוגמא זה למשל תחום שאני יכול לומר לך ברמת וודאות גבוהה שלא יעניין אותי לעשות , לעבוד שעות ארוכות במהלך חודשים אם לא שנים , וכל זה בשביל שאיזה זב חוטם יעביר כמה שעות מול המחשב - לא בבית ספרנו .

לעומת זאת תחום האבטחה יותר מעניין אותי . אתה אחראי למידע בעל ערך ויש חשיבות למה שאתה עושה ואני מאמין שגם יש אתגרים .

מעניין אותי ההבדל שליביו מדבר עליו - מישהו יכול להבהיר את הנושא ?

פורסם

אני לא בטוח עד כמה אתה מבין את המושג "אבטחה".

כל מה שראית בסרטים, מלחמת האקר בקאקר, נשאר בעיקר בסרטים.

אבטחה זה תחום מרתק. וקשה. לא יודע אם אתה מדמיין משהו זוהר יותר ממה שהוא.

להיות האקר זה שפיץ מסוג אחד, להיות זה שחושב איך לעצור אותו מראש זה שפיץ מסוג אחר, דומה.

זה סיזיפי. יסודי, יותר מאשר "זוהר".

בתור תואר של מהנדס יש לך אפשרויות הרבה יותר רחבות לתואר שני שלא קיימות עם תואר BA / BSC במדעי מחשב.

רחבות ?

לא הבנתי מה יותר רחב ?

אלה של הנדסה, ואלה של מדמ"ח.

(אם כבר אני מוצא את התוכניות של הנדסה מגבילות יותר, לפחות בת"א, כי במדמ"ח אתה יכול לבחור איזה קורסים שבא לך ובהנדסה אתה תקוע בתוכנית)

http://www.eng.tau.ac.il/index.php?option=com_content&view=article&id=81&Itemid=101

http://www.cs.tau.ac.il/download/guide_to_students.pdf

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים