עבור לתוכן

לפטופ לא נדלק לאחר החלפת רמקולים

Featured Replies

פורסם

אהלן,

אתמול החלפתי את הרמקולים בלפטופ שלי, Dell XPS M1330, לפי הסרטון הזה:

.

כבר פירקתי בעבר את הלפטופ ככה אז חשבתי שיהיה בסדר גם הפעם, אבל אחרי שסיימתי להרכיב אותו בחזרה, הוא לא נדלק.

ניסיתי את כל הקומבינציות האפשריות, עם בטרייה ובלי בטרייה, עם כבל ובלי כבל, ניסיתי ללחוץ על כפתור ההפעלה 10 שניות ואז לנסות, אבל שום דבר לא עזר. שום נורה גם לא נדלקת בלפטופ שמראה שהוא מזהה שהוא מחובר לחשמל.

בחיפוש ברשת ראיתי שהבעיה יכולה להיות בלוח-אם, אבל הבנתי שבמקרה כזה הנורה שבמטען נכבית ברגע שהוא מחובר למחשב (כמו בסרטון הזה:

), אבל זה לא המצב אצלי - הנורה במטען נשארת דלוקה גם כשהוא מחובר למחשב.

אני די אובד עצות, אני אודה לכולכם על נסיון לעזרה.

פורסם

היי Red_S,

ייתכן ולא חיברת את כבלי החשמל מספק הכוח באופן תקין. ודא שחיברת אותם היטב ושהם מהודקים למקומם.

ליאור

פורסם

כלל אצבע הוא לא לסמוך על סרטונים ביוטיוב בקשר לשום דבר. המשפט האחרון בקשר לנורה פשוט תלוש מהמציאות. לעניינך; פרק אותו שוב, נסה לגלות את הכבל שלא חיברת עד הסוף, (או שלא חיברת, או שחיברת הפוך) ותקווה לטוב.

פורסם

כיבוי הנורה של המטען יקרה אם המחשב מקצר את המטען כלומר - איםה שהוא הבידוד של החוטים נדפק (בעיקר בתקע הכניסה) ו + נוגע ב -

רוב המוחלט של תקלות כבלים (ולא רק במחשבים ניידים) הם ניתוק ולא קצר - זה לא יגרום לבעיה

תמדוד את המתח בין המתכת של חיבור USB לחוטים שנכנסים למחשב מתקע ה AC - באחד מהם לפחות אמור להיות מתח של כ 19V. אם יש - המטען מחובר בצורה תקינה

תבדוק שאין משהוא שנוגע בלוח איפה שהוא לא אמור לגעת ומקצר אותו - בורג שנפל, שכחת לשים איםה שהוא מבודד מפלסטיק בין הלוח לבין משטח מתכתי או ציפוי מתכתי אל אחד מהפלסטיקים, וכו

תיקח את הפאנל שמכיל את לחצן ה power. אם זה פאנל ללא רכיבים אלקטרוניים (כלומר הלחצן, אוליי LED ואוליי חיישן מגנטי כלשהו ולא יותר) זה אומר שניתן למדוד התנגדות בין החיבורים של הכבל השטוח שמתחבר אליו ולמצוא איזה 2 נקודות אחראיות אל המפסק power. תמצא את 2 הנדוקות האלה אל ידיי מולטימטר

עכשוט תחבר את הכבל לפאנל הזה ותמדוד את ההתנגדות בין אותן 2 נקודות בקצה השני של הכבל. יש תגובה ? (אין חיבור במצב רגיל, יש קצר כשלחצן ה power לחוץ)

לפעמים מה שקורה זה שהכבל נדפק (בנקודה של קיפול חד לייד אחד מהקצוות, הכבל גם מרגיש "חלש" בנקודה הזאת) ואז הוא לא מעביר את הקשר מהלחצן. אתה יכול לבדוק לאיפה בלוח מגיעים 2 החיבורים מהלחצן ולנסות לקצר אותם ביחד כדי להדליק את המחשב

(המלצה : תחבר את 2 החוטים של המולטימטר לחיבורים COM ו 10A, המולטימטר לא משנה באיזה מצב. 2 החוטים יתנהגו כמו חוט חשמל פשוט לקצר דברים אם 2 ידיות נוחות לשימוש)

אם אחד מהחלקים במסלול של הרמקולים והלחצן power משותף (בהרבה מקרים הכבל השטוח שמגיע לפאנל מכיל את כל החוטים ביחד, ואז מהפאנל יוצאים המשכים לרמקולים). אם החלפת חלקים תנסה להחזיר את הישנים ותבדוק אם עובד

פורסם

מצטער שאני מגיב למרות שאני לא יכול לעזור אבל נראה לי כדאי לך לפתוח את זה בפורום מחשביים ניידים היגיון בריא אומר לי ששם יותר מבינים בזה (בלי לפגוע באף אחד ממשתמשי פורום זה כמובן)

פורסם

שם זה סוג של יותר מפרטים / שדרוגים / כל מה שקשור למחשב שעובד. האנשים שמתעסקים ברמה של אלקטרוניקה נמצאים כאן

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים