עבור לתוכן

גופי קירור קטנים לזיכרון של כרטיס מסך

Featured Replies

פורסם

מדובר על הדגם Arctic Cooling Accelero Twin Turbo II

שזה למעשה סט של גופי קירור קטנים וגוף קירור גדול לכרטיס מסך

לי יש GTX470

אז איך הם מציעים לחבר את גופי הקירור הקטנים לזיכרון

זה פשוט, יש חומר A וחומר B שבא בשקית, צריך לערבב אותו במשך 5 דקות (פחות וזה לא ידבק)

ואחרי שערבבתי מרחתי על הזיכרונות וצ'יפים אחרים והרכבתי הכל, עברו כבר 3 שעות וזה לא מראה שום סימן של התקשות וזה מתנדנד ואפילו נוטה ליפול (כתוב על האריזה, 5 שעות קירור)

אבל אני רואה שמשהו פה לא קשורה,

בקיצר יצא עסק מלוכלך

ואני עם גופי קירור שלא מחזיקים בשיט על הלוח (עלק חומר A וB מזל שגם לא C ו D)

למישהו יש רעיון

בא לי כבר להכניס את הכרטיס למחשב ולעבוד איתו

פורסם

מה שמגיע עם הקירורים האחרונים שלהם זה זה:

http://www.arctic.ac/en/p/cooling/thermal-compound/381/g-1.html?L=1&c=2291

מה שאתה צריך זה להסיר טוב את הפד\משחה הטרמית מהזיכורנות..לאחר מכן לערבב את החומר עד שתקבל צבע אחיד..

ואז למרוח מעט ולהתקין את ההיטסינק..תחזיק אותו מהודק כמה שניות..אחרי שסיימת להתקין את כולם פשוט תחכה (כן כמה שעות טובות) עד שזה יתקשה וידבק..

לא עובד ? תרכוש פד טרמי..בארץ אתה לא תמצא כאלה.. :-\ :-X

פורסם
  • מחבר

וואו תודה על התגובה

נגעתי בזה כבר כל כך הרבה, פשוט כי לא היה לי סבלנות

וכן, אחרי יממה זה כבר התקשה

ואין לי ממש מושג מה קורה מתחת לגופי הקירור כי אחד כבר התנתק ונפל לי כי הרכבתי את הכל בפזיזות על הלוח והייתי צריך להוריד את הקירור הראשי ושמתי במקום המשחה שהייתה עליו, כי הרסתי אותה, משחה לבנה פשוטה שנמצאת אצלי בשפה (הקודמת הייתה עפורה)

אז אין לי מושג האם המשחה מתאמת ב100% בין גופי הקירור לזכרונות, אבל מה שבטוח שזה מקובע

עכשיו לגבי הקירור הראשי, כבר אמרתי שהשתמשתי במשכה חלופית כי זו מצוייה אצלי במזרק גדול (אין עליה שום חברה ספציפית) אבל היא לבנה,

אולי אשים אותה מחדש,

השאלה לגבי הברגים שמהדקים אותה ללוח, האם להדק אותם חזק או שפשוט להדק אותם שיחזיקו (אולי צריך שכן תשאר שכבה של משחה טרמית למרות שיחסית חייבים להדק את זה טוב)?

בנוסף:

בזכות ה PRECISION (או מבדיקה בו) המעבד של הליבה של הכרטיס עובד במנוחה על תדר 50MHz ב875MV (ואת זה הוא עושה אוטומטית)

הגדרתי תדר מאוורר(ים)

- ל 30% עד 46 מעלות (~1800סל"ד)

- ול 100% אחרי שהקירור חורג מה 46 מעלות (כי אז נראה לי שהוא נכנס למצב עבודה) (~2400סל"ד)

** הבקרה והשליטה מיועדים למאוורר המקורי שמגיע עם הכרטיס ולכן השליטה על הנוככיים קצת בעייתית ונראת דיי מעורערת

** וזה לא נותן לי להוריד את המאוורר לפחות מ 30% (הייתי בכייף מוריד יותר)

** אמנם כמות הרעש מופחתת ובמנוחה אפילו עוד יותר פחות , אבל שוב פעם יכולתי להקטין את זה יותר

לסיכום:

במנוחה, החום מגיע ל 35 (על תדר 50MHz ב875MV שזה מתייצב אוטומטית)

לאומת זאת במאמץ עם מסך אחד מגיע ל 62 מעלות (PCB ל40) עם דובל סקרין יכול להגיע ליותר (באתר רשום שזה מגיע ל 58, אולי טעיתי איפשהו)

*האמת שבדואל סקרין הוא גם לא כל כך מוריד את התדר בהרבה, למרות שהוא עדיין נמצא במצב מנוחה, יחסית (הוא בסביבות ה 44 מעלות במנוחה בדואל סקרין - למה?)

יתכן שהרכבתי את קיר הראשי לא טוב או המשחה הטרמית הפשוטה לא מספיק טובה, מה דעתכם?

*חבל שאני לא יכול להוריד את הגבול התחתון בתוכנה לפחות מ30% מיכולת המאוורר, היה בהחלט מקטין לי את הרעש במארז[

מעניין האם המשחה נמרחה טוב מתחת לזכרונות

אה, כן ועוד משהו בנוסף:

הכרטיס אלחרי שהורדתי את הקירור המקורי שלו, הוא נעשה מעוד גמיש, הוא היה מאוד מוצק עם הקירור המקורי שלו כי המקורי היה מוברג בכל מקום אפשרי על הכרטיס וקיבע אותו כך שהוא לא יהיה גמיש או ניתן לריקוע (וגם הפאנל הקדמי, זה שיוצא מחוץ למארז ותופס 2 סלוטים, מוחזק על הכרטיס רק באמצעות 4 הברגים שלחיבורי ה DVI)

עכשיו בלעדיו הכרטיס מאוד גמיש וניתן לריקוע ואני חושבב שזה יפגע עם הזמן ברכיבים שלו (כי הוא נורא ארוך ותלוי ברובו באוויר)

עכשיו חשבתי על לעשות מודינג קטן:

לקחת חתיכת מתכת שאחתוך לצורת הכרטיס לקדוח בו חורים איפה שיש במקור בכרטיס לחבר אותו עם ברגים (דקיקים וארוכים מאט) למקומות בהם היו הברגים המקוריים של הקירור רק שהפעם אני יחבר את הפלטה הזו מהצד השני של הכרטיס (וכן אשים מן צינורית מפלסטיק סביב כל בורג כדי שהמשטח לא יגע ישירות בלוח ולא יקצר בו מגעים [כלומר יהיה מקובע ללוח מהצד השני אבל מרוחק מאט ממנו באיזה מילימטר או 2 כדי ליצור בידוד])

מה דעתכם?

חשבתי לוח מעץ או פלסטיק שיהיה מקובע מצידו השני של הכרטיס (עץ נראה לי עבה מדי ופלסטיק יהיה חלש מדי (האמת שתלוי איזה, עכשיו חשבתי על פלסטיק עבה טיפה שכן יהיה חזק ואפילו שקוף ולא צריך לחשוש מקצר או משהו))

(אבל זה כבר לזמן החופשי כי מדובר על פירוק של גוף הקירור הגדול שהרכבתי)

דעות?

פורסם

מה שאתה מקבל עם הקירור זה דבק טרמי שמתקשה וכן הוא מעביר חום בדיוק כמו שמחה טרמית, רק שהוא "מדביק" ;)

ולא הבנתי את המסקנות שלך..בדקת טמפ' מנוחה ומאמץ עם OCCT ?

לגבי המשקל וכו בגדול אכן ובגלל שהקירור הנל לא מפוזר בדיוק לארוך הכרטיס כמו הקירור סטוק אז הPCB די "גמיש"..

לתלוש לך משהו זה לא..ישנם מארזים שמגיעים עם מחזיק לכרטיס מסך..מעיין מוט ארוך שמתחבר לתחתי המארז..

איך ומה אתה מוזמן לבצע כל קומבינה שתראה לנכון :xyxthumbs:

פורסם
  • מחבר

וואו, נייס,

תודה על התגובה

בזמני החופשי אאלטר דברים, הפעם מבטיח לתת הודעה יותר מושקעת עם תמונות :xyxthumbs:

דרך אגב, ראיתי את המוצר הל"ן:

$(KGrHqMOKjcE6dl49JuKBPjORpPSFQ~~60_3.JPG

שמו הוא GTX 680 Backplate [זה של EVGA] (אצלי כמובן הכרטיס 470) אבל זה מאוד משעשע שגם על זה חשבו

עוד תמונה

huge.jpg

אני כמובן לא אלך לקנות אבל זה נתן לי הרבה רעיונות לעתיד.

ד"א: לעתיד, במקרה שאני עושה מודינג בנוגע לקירור, לשלוח אותו כאן או בפורום מודינג.

ושוב תודה, יצא מאוד מרוצה מהדיון הנ"ל (סופקו לי כל התשובות שרציתי)

ד"א: לגבי קירור הסטוק, בהתחלה רציתי להשאיר אותו כי הוא לא גוש אחד עם גוף הקירור הראשי שמחובר למעבד הכרטיס ואפשר היה להתקין את הקירור החדיש מבלי להדביק לכל צ'יפ של זיכרון את גופי הקירור

אבל העדפתי להסיר אותו

במחשבה שהוא פחות יעיל וזה למרות שהוא גוף קירור שלם, פשוט יש לו צורה סגורה שכזו שמיועדת יותר לקירור שהיה מובנה עליו

עןד משהו: מארז המחשב שלי הוא CoolerMaster 960 ii, עכשיו אני יודע שלגרסת ה advanced שלו יש את המחזיק הזה לכרטיס המסך אבל לשלי אין כי זה לא advanced

ארכיון

דיון זה הועבר לארכיון ולא ניתן להוסיף בו תגובות חדשות.

דיונים חדשים